nişanı atmakla daha doğrusu ayrılmakla hata mı yaptım fevri mi davrandım alttan mı almalıydım sizce?

bundan iki sene önce eski sevgilimle nişanlanmak üzereydik süslüler. onun ailesinin durumu ekonomik ve sosyokültürel olarak benimkilerden daha iyiydi annesi tıp fakültesinde akademsiyen babası da cerrahtı. benim babamın yorgan dükkanı var annem de terzi. nişandan önce uyarır gibi konuşmaları zaten sinirime dokunuyordu işte kıymetli misafirlerimiz olacak nişanı nerede yapacaksınız kaç kişilik olacak misafirlerimizi iyi ağırlamak isteriz gibisinden. hatta annesi direkt mekan bile söyledi burda olmasını çok isteriz diye. nişanı biz yapıyoruz yani böyle uyarmak şart koşmak falan çok ayıp değil mi sizin misafirleriniz kıymetli de bizimkiler değil mi? annem ve babam iyi niyetli insanlardır, kızıp ne münasebet demek yerine çocuklarımız için en iyisini isteriz diyerek kadının söylediği yeri araştırdılar. eski sevgilimle çok kavga ettim annenleri uyar ayıp oluyor biz sizin koştuğunuz şartlara uymak zorunda değiliz diye. beni avutuyordu ama gidip kimseye bir şey dediğini sanmıyorum. kendi ailemle de konuştum ama annem en güzeli olsun seni ezdirmeyelim el karşısında diyerek susturdu hep. dünyanın borcuna girerek mekanı tuttular allahın cezası insanların dediği oldu. dişimi sıktım düğün süreçleri hep tatsız olur böyle bunun için ayrılınır mı falan dedim. nişan günümde kurdeleyi kim keseceği sorun oldu bu kez. babamlar haliyle nişan bize ait kurdele kesip konuşma yapıcak kişi de bizlerden olur diye beklentideydi. kurdeleyi keserken ne diyeceğini konuşmasını falan prova etti. meğer eski sevgilimin babası da kendisi kesmek ve bir konuşma yapmak istiyormuş. kıymetli konuklarımız var falan dedi yine konuklarına sçtığım. beni bi ablukaya aldılar o gün eski sevgilim annesi babası. git babanla konuş diye. devamını yoruma yazayım çok uzattım gerçekten özür dilerim çok doluyum 2 yılın üzüntüsü var içimde

1. Serin hikayeymiş kardeşim

26 nisan 2021 14:16

2. sardı valla, devam.

26 nisan 2021 14:20

3. Önce insanca anlattım ama adam öyle bi konuşuyor ki süslüler görseniz. Baban altından kalkabilecek mi gibi bir laf etti terbiyesiz. Eski sevgilim o an sanki kaç seneyi beraber geçirmemişiz birbirimizi sevmemişiz onca zaman beni ikna eden avutan kişi o değilmiş gibi uzatma artık babam konuşsun işte dedi. Süslüler kıyameti kopardım ve annemin yanına gidip nişanlanmayacağımı söyledim. Noluyo nasıl neden derken herkes dağıldı ve böylece rezil bir şekilde ayrıldık. Babamlar sonradan öğrenince bunun için üzülmene nişan gününü zehir etmeye değer miydi aşkolsun falan dediler ve onların bu tavrından da nefret ediyorum. Biz neden kıyameti koparmıyoruz biz neden karşı tarafı rencide etmiyoruz neden alttan alıyoruz sürekli bilmiyorum. Zaten 2 senedir cehennemimi yaşıyorum, araya pandemi girdi ve ben ayrılık acısını bile atlatamadan eve tıkıldım mahvolmuş bir şekilde. Acaba diyorum yersiz mi gurur yaptım ayrılmayıp evlensek şimdi daha mı mutlu olurdum  o kadar çok düşünüyorum ki bunları. ve maalesef arkamda durmayan o gün beni yalnız bırakan eski sevgilimi özlüyorum hep onunla olan günlerimizi hatırlıyorum gerçekten bir adım ileri gidemedim hayatta. Onun da benden sonra hayatında kimse olmamış en azından hiç haber almadım duymadım. Süslüler bana bi yol gösterin yorum yapın nolur ben hata mı yaptım hayatımı mı mahvettim

26 nisan 2021 14:22

4. ay yaşar usta gibi kızsın he.

26 nisan 2021 14:25

5. Sizi ve ailenizi açıkça aşağı gören, içinde aman bizi rezil etmesinler korkusu olan biriyle mutlu olamazdınız, içiniz ferah olsun.

26 nisan 2021 14:26

6. bence hayatınızı mahvetmediniz. bu tip baskılar beklentiler hep olacaktı.. en zor zamanlar nişan düğün kısımlarında oluyor herkeste bir kriz durumu söz konusu. çok daha güzel günleriniz olur inşallah süslü. zaten bi sürü olay olmuş bu saatten sonra biraz zor değil mi geri dönüş, aileler daha mesafeli olur vs...

26 nisan 2021 14:27

7. E iki baba da konuşsaydı işte, sanki protokol töreni mi bu sadece bir kişi konuşabiliyor?

26 nisan 2021 14:32

8. Ya beni sevmesinler tamam aşağı görsünler tamam ailemi de içten içe aşağı görsünler bu da tamam sonuçta bunlar benim değiştirebileceğim duygular ya da düşünceler değil. Umrumda da değil. Ama benim nişanımda, benim karşıladığım bir nişanda bile söz haklarını kendilerinde görüyorlar ben buna deliriyorum. Kendi misafirlerini benim akrabalarımdan arkadaşlarımdan üstün görüyorlar ben buna deliriyorum. Babasının boktan konuşmasını benim babamınkinden üste koyuyorlsr üstelik o kadar farkındalardı ki bunu kabul etmeyeceğimi. Bu yüzden son dakikada tek yakalayıp sıkıştırdılar beni bunu da biliyorum. Ya o kadar çirkin o kadar görgüsüzler ki kafayı yicem. Süslüler hazmedemiyorum bunları ama o günden beri de hayatım hep yokuş aşağı. Sanki pandemi de beni cezalandırmak için çıktı sanki ben bir daha mutlu olamayacağım bu son şansımdı.

26 nisan 2021 14:33

9. Hayatta aşama kaydetmek istiyorsan geriye değil ileriye bakacaksın. Bitmiş gitmiş, tekrar tekrar düşünüp üzülmeye değmez.

26 nisan 2021 14:35

10. Kurdeleyi kesme meselesi var süslü benim babam kurdeleyi kesip konuşma yaptıktan sonra kendisinin çıkıp konuşma yapmasını yediremezdi profesör doktor.

26 nisan 2021 14:35