ofis çalışanı olmak nasıl bir his?

hem süslüde hem de sosyal medyada ofiste çalışan çok fazla kişi görüyorum. şimdi çok geniş bir kavram tabii ofis var ofis var ama küçüklükten beri beyaz yakalı olmak niyeyse havalı gelmiştir. bazen öğle yemeğine çıkan orada burada laptoplarıyla çalışan çalışanlar görüyorum mesela ve özeniyorum. ofis tecrübelerinizi, çalışma ortamı hikayelerinizi paylaşırsanız sevinirim :))

1. Valla güzel bir şey süslü. Hiç de gösterdikleri kadar yoğun değiller. 1 yıla yakın böyle çalıştım, işlerimi hemen bitirip günün geri kalanında oturup zaman öldürüyordum. Güzel güzel giyinip kuşanıp masamda oturuyordum. Keşke yine öyle çalışsam

13 aralık 2022 13:33

2. beyaz yakayım ama mavi yaka falan da var fabrikanın bi kısmı beyaz yaka icin yani. bi bok olayı yok o yüzden.

13 aralık 2022 13:38

3. Burada Memurlara sallıyorlar ama ofis çalışanlarının da çalıştığı falan yok öyle:d çoğunlukla güzeldir o yüzden.

13 aralık 2022 13:39

4. Anonim 3 mesleğiniz nedir acaba?

13 aralık 2022 13:46

5. Aa cevaplara sevindim cidden. Sanki uzaktan güzel görünen ama içine girince çok da öyle olmadığı anlaşılan bir işmiş gibi konuşanlar da vardı. Çalıştığınız sektörlerden de bahsedebilirseniz çok güzel olur. Şu an psikoloji son sınıf öğrencisiyim ve ik dışında uygun bir pozisyon oluyor mu bilmiyorum. onun için de genelde deneyimli kişi istediklerini gördüm ilanlarda. Hayatımın bi döneminde ofis ortamını deneyimlemek isterdim.

13 aralık 2022 13:57

6. firmadan firmaya değişir süslü. 3 farklı firmada beyaz yaka olarak çalıştım. bir tanesi saldım çayıra mevlam kayıra şeklindeydi (global ama TR'da yeni bir firma), bir tanesinde pcde her saniyeniz kaydediliyor, bilgisayardaki tüm aktiveteleriniz müdürünüze haftalık raporla gidiyordu (yerel ve TR'ın en büyük firmalarından). tamamen şirket kültürü ve müdürlere bağlı diyorum bu nedenle.

13 aralık 2022 14:08

7. üniversitedeyken benim de en büyük hayalimdi. şu an ise durumuma şükretmekle beraber çok mutlu olduğumu söyleyemem. dünyanın en önemli işini yapıyormuşuz gibi davranan yöneticilere, excel yüzünden gözlerimin mahvolmasına, 8-9 saat oturmaktan kamburum çıkmasına hiç tahammülüm kalmadı. şimdiki aklım olsa başka bölüm seçer, yaratıcılığımı kullanabileceğim başka bir iş yapardım veya yoga/pilates stüdyosu falan açmak isterdim. bazen işe giderken dükkanını açıp kapı önünde çay, kahve içen esnaflara özeniyorum :)

13 aralık 2022 22:51

8. A8, inşallah her şey gönlünce olur süslüm ve fiziksel olarak da daha rahat edeceğin bir iş ortamın olur ileride. Belki de bakarsın hayallerin gerçek olur kendi işini yaparsın dediğin gibi. Hangi bölümden mezunsun peki?

13 aralık 2022 23:37

9. Ofiste rahat çalışanlara hayret ettim ne iş yapıyorsunuz insan kaynakları falan mı ya da özlük işleri mi? Hangisi rahat onlar rahat mı? Muhasebenin falan da rahat olacağını düşünmüyorum. Satış departmanında çalışanlar gün yüzü görmüyor gördüğüm kadarıyla stresliler epey tatil gününde bile işten rahatsız ediyorlar. Benim de kafam patlıyor düşünmekten evde yolda sürekli projeleri nasıl çözeceğimi düşünüyorum(sayısalcı olmak).

14 aralık 2022 00:06

10. Bankada iç kontroldeyim hiç güzel değil enerjimi emiyor. Bir de sigara içmiyorsan tüm gün plazada baygınlık geçiriyorsun

14 aralık 2022 00:51