okuduğunuz bölümden nefret etmek?

herkese merhaba, benim sorum bu olayla başa çıkmak ve kabullenmekle alakalı; 4 sene önce hayatımın en büyük hatasını yapıp diş hekimliği tercihinde bulundum. sınava girdiğimde ailem bir sene daha hazırlanıp tıp için bekleyeyim diye çok ısrar etti ama ben o tempodan yorulduğum için bir sene daha hazırlanamam diye diş hekimliği yazdım. ilk 3 sene her şey güzeldi ta ki ben 4. sınıf olup artık hasta bakmaya başlayana kadar. kliniğe girdiğimde çok yanlış bir meslek seçtiğimi anladım çünkü dolgu yapmak kanal yapmak vs vs bana hiç bir mesleki tatmin vermedi. ailemi dinlemediğime o kadar pişmanım ki her günüm boktan geçiyor. usta-çırak ilişkisi olduğu için bölümün, her gün mobbing görüyorum hocalarım ve asistanlarımdan. cerrahi stajım dışında zevk aldığım tek staj bile yok. uzmanlığımı cerrahide yapmak zorunda hissediyorum ama yaptığım hata da beni her gün yıpratıyor. böyle durumlarla nasıl başa çıkıyorsunuz? psikolojik destek ya da kabullenme?

1. Diş hekimliğini neredeyse kimse bayıla bayıla okumuyor. Sınıf geçme zorluğu, ödev zorluğu, mobbing, sabahtan akşama kadar preklinik, diş toplama, diş kokusu, haftalar süren sınavlar... ne diyim ki. Ben de ayıla bayıla okumuyorum.

22 ocak 2020 10:46

2. Anon 1 sanırım daha kliniğe geçmedin benim rahatsız olduğum nokta “okuma” kısmı değil hayatım boyunca sevmediğim mesleği yapacak olmanın farkındalığı.

22 ocak 2020 10:52

3. süslü yüzüp kuyruğuna gelmişsin. okulunu bitirip işini yapmak yerine okulunda akademik bir kariyer deneyebilirsin. kabullenmek zorunda değilsin istersen mesleğini yapmazsın. zaman geriye akmıyor maalesef, o yüzden kendini suçlama durumuna çıkmalısın. işini sevmeyebilirsin ama her sektörün kendine has zorlukları var biliyorsundur. bence akademik anlamda şansını deneyebilirsin.

22 ocak 2020 11:12

4. ayrıca 17-18 yaşındayken bende aynısını yaptım yanlış tercih sonucu asla hayallerim olmayan bir hayat yasadım. o yaşlarda kim çok mantıklı ki? herkese sorsan şimdiki aklıyla bambaşka bir hayatı yaşıyor olurdu. ayrıca mesleğinden daha çok sanki insanlar seni nefret ettirmiş gibi geldi. belki huzurlu bir ortamda daha mutlu çalışabilirsin.

22 ocak 2020 11:14

5. Okurken ben de bölümümden nefret ediyordum. Bütün arkadaşlarım sağlık okudu, ben mühendislik okuyordum. Hata yaptım vs diye çok sordum kendime. Mezun oldum. Şimdi iyi ki bu bölümü okumuşum diyorum. O zamanlar pişmanken şimdi şükrediyorum. okurken sınavlardan derslerden nefret edebilirsiniz ama bitirdikten sonra böyle düşünmeyeceksiniz muhtemelen. Sabretmeye çalışın. Bölümünüz iş imkanları açısından en iyi bölümlerden. İş hayatında da deneyip sevmezseniz, akademik kariyer düşünebilirsiniz.

22 ocak 2020 13:07

6. Süslü tıp okuyorum.internum tıp da cok farklı dqeğil.Hasta bakmak,mobbing,usta çırak iliskisi hepsi burada da var.Dis hekimliği bitirip tekrar baştan tıp okuyan arkadasım da vardı.Cok istiyorsan böyle de yapabilirsin.Ama ben senin yerinde olsaydim okulu bitirip kendime uygun bir alanda uzmanlık yapmayı tercih ederdim.

22 ocak 2020 13:52

7. Cevaplar için çok teşekkürler, zaten bu saatten sonra okulu bırakıcam desem ailem beni öldürür. Akademik kariyer ben de düşünüyorum çoğunuzun dediği gibi, en azından sabah 9dan akşam 4e kadar hasta ağzına bakmam gerekmez böylece... :)

Klinik açmakla ilgili de ne yazık ki ticaret işini yapabilecek bir insan hiç değilim, yaz stajlarımın bir kısmını özel kliniklerde yaptım, devlette kullanılan implantın aynısına 3-4 misli fiyat biçenleri gördüm, bu iş böyle dönüyor ama ben de bunu yapabilecek kumaş yok.

22 ocak 2020 22:03

8. Madem cerrahiyi sevmişsiniz dusa güzelce çalışıp cerrahide uzmanlık yapmaya bakın. Ben insanın hayat boyu aynı mesleği yapması gerektiğine de katılmıyorum. Gerçekten hiç sevmezseniz başka bir bölüm okursunuz. 18 yaşında verdiğiniz karar yanlış oldu diye kendinizi suçlamayın.

22 ocak 2020 22:57

9. benim arkadaslarim marmara, ankara ve hacettepe dis mezunular. marmara ve ankara'da okuyanlar depresyona girdiler. hatta ankara'da okuyan bolumunde tip icin yeniden sinava calisan birsuru kisi oldugunu soylemisti. hacettepe mezunu olan dis hekimligi yapmiyor. o da bolumunden nefret ediyordu.

23 ocak 2020 05:38