online sınavda kopya çekip geçenler - hayatı takmayanların her şeyi kolay elde etmesi?

bugün ilk online sınavımızı olduk. sinirden delirmek üzereyim. derse bir kez olsun giriş yapmayanlar pdf üzerinden kopya çekerek, whatsapp'da iletişim kurarak sınavdan patır patır 100 almışlar. bu hayat cidden çalışan insanlara ne zaman gülecek? neden hep hiçbir şeyi umursamayan insanların önüne birçok şey serilirken, çalışan insanların bir gram emeği dahi değerli olmuyor? hayatın bu adaletsizliğinden bıktım usandım artık. resmen çalıştığım zamana, harcadığım emeğe üzüldüm. siz bu online sınav sürecini nasıl geçiriyorsunuz? benim gibi bu durumu yaşayanlar oldu mu?

1. Linç yemek istemem ama online sınavlarda herhangi bir önlem olmadığı için diğer insanlardan kopya çekmemelerini isteyemezsiniz. Bence bu konu etik olmasa da siz dersinize çalışın ama sınavda da nimetlerden faydalanın. Bizim üniversitemizde kopyayı engellemek için değişik uygulamalar var bu yüzden çok şükür ki kimse kimsenin emeğine giremiyor ama bir önlem yoksa diğerleriyle çekmenizi tavsiye ederim.

21 kasım 2020 19:46

2. okulumda tüm sınavlar pc ekranını ve bizi görecek şekilde arkamıza kamera koyularak ve kaydedilerek yapılıyor o yüzden zor kopya çekmek içim rahat o yüzden. ama ne yalan söyliyim sizin durumunuzda olsam yani wpa erişim olsa ben de eksik kalmazdım çünkü çan diye bir şey var...

21 kasım 2020 19:46

3. süslüler biz de kopya çekmeyi önleme amaçlı kamera/ses kuralı yok. whatsapp'a girmek istemiyorum çünkü bugün de olduğu gibi bir soru için her kafadan ayrı bir ses çıkmış. kimin dediğinin doğru olduğunu bilemezsin. herkes bir evhamlı, telaşlı. whatsapp'ı açsaydım o mesajlar yüzünden daha da heyecan yapar kafamı karıştırırdım. bu yüzden yapmak istemedim. işin bir de vicdan kısmı var.

21 kasım 2020 19:52

4. ve süslü ben hocalarınızın bunu göz önünde bulundurduğunu düşünüyorum. yani onlar da aptal değil tabi kopyalaşma olacak diye düşünmüşlerdir her ne kadar çekmemeyi vurgulasalarda. çünkü aksi takdirde daha sıkı önemler alınırdı. sorular ona göre sorulmuş olabilir yani

21 kasım 2020 19:54

5. süslü yanlış anlama ama hiçbir şeyi umursamayan insanların önüne birçok şey seriliyor demişsin ama sınavda kamera mikrofon yoksa senin de önüne serilmiş aynı imkan. yani kopya çekmenin serbest olduğu bir ortamda onlar kopya çekmeyi tercih etmiş sen etmemişsin :( bu konuda suçlayacak kimse yok bence. benim kendi online eğitimimde hocalar kamera açtırıyorlar ama internetten de bakabilirsiniz diyorlar hatta bakın diyorlar çünkü bölümüm edebiyat. ha diğer hocalardan sıkı önlem aldıranlar da var, öyle bi durumda bakmaya cesaret edemem ama online eğitimde aldığım eğitimin bi anlamı mı kaldı, hoca serbest bıraktığında hepimiz bakıyoruz.

21 kasım 2020 19:56

6. anonim 5 çok haklısınız aynı koşullar benim için de geçerli. ama sınav koşullarını bize önceden bildirmediler, son hafta haberimiz oldu. ben kamera önlemi alınacağını düşünerek çok sıkı çalıştım, her bir derse girdim uykum gelse dahi. cidden emek verdim ama sanki boşuna kasmışım gibi hissediyorum. o süreç içerisinde arkadaşlarım gezip tozdu, yan gelip yattı. bense sadece derse odaklandım. ailevi durumlardan ötürü kendime vakit ayıracak zamanım dahi olmadı.

anonim 2 sorular zordu, dediğim gibi wp'da birkaç soru için minik bir fikir çatışmazlığı dahi yaşanmış. ama diğer hocalar da zor sorar mı bilmiyorum.

anonim 7 afedersiniz b*k gibi bir okulda okuduğumu tekrar hatırlattınız sağolun 😅

21 kasım 2020 20:34

7. Süslü sana ufak bir tavsiye, hayatta hiçbir zaman en çok çalışan kazanmayacak, oyunu kurallarına göre oynayan kazanacak

21 kasım 2020 20:36

8. anonim 8 ben hiçbir zaman oyunu kurallarına göre oynayamıyorum. yenilmeye mahkumum desenize :(

21 kasım 2020 20:52

9. Süslü ben de aynı durumdayim. Köpek gibi çalıştım ama millet kopya ile full çekti ki asla yapamazlardi bunu, herkes biliyor. Kendileri de söylüyor zaten.

Ben sonra çok pişman oldum.

Çünkü durum şöyle: ben çalışıyorum ve bilgiye sahibim, ileride de rahat olacağım çünkü hakkını vererek okuyorum bölümü. Onlar ise yan gelip yatıyor, bir şey öğrendikleri yok ama kopya ile benden yüksek alıyorlar.

Ee bu durumda notu kim hak etti? Ben ediyorum, o zaman onlar tüm sınavda kopya çekerken ben çalıştıklarıma ek olarak bir iki şeye bakar aynı puanı alırım.

Yani sizin yaptığınız ortaya çıkan haksızlığı eşitlemek olacak bunu yaparsaniz.

Henüz kopya çekmedim ancak gelecek sınavlarda baktım yapamıyorum, cekicem. Çünkü diğer türlüsü aptallık oluyor.

O bakmadığım sınav icin köpek gibi pişmanım.

Ayrıca ben en iyi universitelerden biri deyim, 0 önlem. Alıştırma,ödev yukledikleri sayfaya sınav koyup geçiyorlar. En ufak bir önlem yok.

Hatta sorular arasında geçişi engelleyip kopya çekmenin önüne geçeceklerini sanıyorlar. Tam tersi çeken yine çekiyor ama bilen kişi zorlanıyor.

21 kasım 2020 21:07

10. Geçen dönem full kopya çektim bütün sınavlardan 90 100 aldım ama hiçbir şey öğrenemedim bomboşum bu ileride bana çok zorluk yaşatacak maalasef. Çünkü iş hayatına başladığımızda şimdi okuduğumuz kitapları bu kadar detaylı çalışma imkanımız yok, şimdi ne öğrenirse o. Demem o ki canınızı hiç sıkmayın sizin çalışmanız iyi olmuş.

21 kasım 2020 22:44