online terapi ile yüz yüze terapi arasında fark görüyor musunuz?

ikisini de denemişlere soruyorum. maj. depresyon tedavisi görüyorum, aslında daha iyiyim ama yeniden başlamayı düşündüğüm terapist beşiktaş tarafında ben çamlıcadayım. yol gözümde çok büyüyor, daha doğrusu gitmesi kolay ama ofisi o kadar ters bir yerde ki otobüs girmediği gibi çok uzun bir yokuşu var. önceden şişlideydi daha kolay gidiyordum öyle söyleyeyim. bu arada kiloluyum o yuzden cok zorlanıyorum... neden bu kadar uzun uzun anlattım onu da bilmiyorum ama başkasıyla da yeniden başlamak istemiyorum. yakınımda da aradım yoksa... sizce online görüşme çok fark ediyor mu? düşününce bana da yüz yüze gibi olmaz gibi geliyor; tam tarifleyemesem de aradaki uzaklık sanki ifademi de zorlaştıracak gibi geliyor.

1. Sizin gibiyim ben de. Online çok rahat ettim 1 sene kadar sürdü. Çok memnundum. Sürecimizi tamamladık

8 ağustos 2024 17:32

2. Ben 1 sene sonunda onlinea çevirdim ama evde tek olsam dahi kulaklıkla katılıyorum. Telefonumu o sürede uçak moduna alıyorum dikkatimi dağıtacak bir şey olmamasına özen gösteriyorum onun dışında hiçbir fark yok benim için.

8 ağustos 2024 17:38

3. Hiwell de full terapistin apartmanındaki tami sesini ve yodan geçen arabaların korna sesini dinliyordum. Bir de bu tutturmuştu "şu an ne düşünüyorsun" diye soruyordu. Güya bana ekol uyguluyor haspam. Ne düşünücem amk senden gelen tak tuk sesimi düşünüyorum gerizekalı. Of çok kötü bir deneyimdi. Aşırı boşa gitmiş bir 10 hafta ve saçma sapan bir insana boş yere anlattığım sırlarım. Boşa giden para da cabası. Benden öneri, yaşı sizden küçük ve eğitimi sizden kötü insanlardan terapi almayın.

8 ağustos 2024 17:43

4. Ben birkaç ön görüşme yaparak önceliğim yüz yüze olmasına rağmen online terapiye başladım. 1 seneyi tamamladık ve o kadar verim aldım ki anlatamam. Bu konuda asıl önemli olan online ya da yüz yüze olması değil bence. Sizin ve terapistinizin arasındaki uyum ve enerji ön planda. Siz rahatlıkla açılabileceğiniz birisiyle yola devam edin.

8 ağustos 2024 19:54

5. Ayrıca online olunca fırtınaydı, sıcaktı, trafikti derdi olmuyor aklınızda olsun.

8 ağustos 2024 19:56

6. A4 appten mi yoksa özel olarak dışardan mı buldunuz terapist?

8 ağustos 2024 21:04

7. Psikoloji okuyorum süslüm online terapiyi hocalarımız hiç etik bulmuyor ve verimli olmayacağını söylüyorlar yüz yüze almanı öneririm ben çünkü bazı teknikler online yapılamayacağı gibi terapistin mimikleri dahi bazen terapide çok önemli bi nokta oluyor danışan için. Aynı şekilde terapistin de senin beden dilini algılayabilmesi çok önemli...

8 ağustos 2024 23:11

8. A3 ben dışarıdan araştırarak buldum. Eğitimine, çalıştığı konulara ve referanslarına baktım. Ön görüşme talep ettim. Ne için, nasıl bir terapi istediğimi ve terapiden beklentilerimi konuştuk. Sonrasında o bana nasıl bir yol izleyeceğimiz anlattı. İlk birkaç seans tanıma aşaması oluyor zaten. Olaylara hangi açıdan baktığımı, beni nasıl etkilediğini anlamaya çalışıyor ve bunlarla ilgili çeşitli başa çıkma yöntemleri üzerinde çalışıyoruz. Dönem dönem anketler de doldurdum ben. Bilişsel davranışçı terapi ve şemalar üzerinden ilerledik bir süre.

9 ağustos 2024 12:08

9. A4 teşekkür ediyorum cevabınız için