orta halli kız ve zengin kız arkadaşlığı yürür mü süslüler?

kızlar bu kişi benim en yakın arkadaşım ilkokuldan beri kardeş gibiyiz ama bir sebepten dolayı son yıllardır aramız açıldı gibi. onun ailesi baya baya zengin şirketleri var (sonradan çok zengin oldular kızla tanıştığımda orta hallilerdi) benim ailem asgari ücretin biraz üstünde kazanan insanlar. onun parasını asla kıskanmadım kıskanmam da ama beni çoğu zaman hiçbir yere davet etmiyor ve beraber evde kalma dışında hiçbir şey yapamıyoruz benim maddi durumum yüzünden. kendisi sürekli arkadaşlarıyla partileyen birisi ki birkaç kere benide davet etti ama ben gidemedim hem club sevmiyorum hem de içkiler vs. çok pahalı olduğu için üç kuruş harçlığımı oraya vermek istemedim :( birkaç gün sonra da ailesiyle bodruma gidiyor benide davet etti ama o kadar gidesim yok ki çünkü onun tüm arkadaşları orada olacak beachlere clublara kahvaltılara gidecekler ben ezik kalacağım baya yanlarında çoğuna da katılamam zaten bodrum fiyatları malum. hal böyle olunca ondan iyice uzaklaşmak kaçmak istiyorum çünkü arkadaş çevresi de aşırı varlıklı ailelerden gelen tiki tipler kelimenin tam anlamıyla bok gibi hissediyorum yanlarında. sonra kendimi suçluyorum çünkü onu kaybedersem çok üzülürüm o benim en yakınım. siz hiç maddi olarak uçurum olan biriyle arkadaşlık yaptınız mı? sizce ne yapmalıyım?

1. Bahane bulup bir hafta değil ama iki üç günlüğüne gidebilirsin bence canım. Ayrıca etkinlikleri senin planladığın buluşmalar organize etmeye çalış bence

29 temmuz 2024 20:03

2. Şirketi mirketli zengin değiliz. Hem anne hem baba tarafımda (ikisi de tek çocuk) Osmanlı'dan gelen bir servet var. Ama yaşam tarzım öyle partiler, popüler mekanlar, su gibi para aksın şeklinde değil.

Üniversite de bir arkadaşım vardı. Babası terk etmiş annesi ve kardeşiyle ulus'ta villada borç içinde kalmışlar. Kardeşi sokakta müzik yapıp harçlığını çıkarmaya çalışıyordu bir ara. Bir defa bir dersin tüm fotokopisini alırken bu arkadaşıma da aldım. Verince bir bozuldu bende kitaplar vardı dedi sinirle (kütüphaneden tek tek kitapları toplamış ama haberim yoktu). Sonra bana ters davranmaya başladı. Yurtta odalarımız yan yanaydı gitti en uzak kata geçti. Başkalarına da benim onu paramla ezdiğimi söylemiş.

Kendini ezilmiş hissediyorsan kimseye suç bulma derim. Tabi arkadaşın belki özellikle yapıyordur. Ama öyle bir ortama çağırıyor bence hesabı ödemeli. Ben olsam öderim ve dert etmem.

29 temmuz 2024 22:26

3. asgari ücretin biraz üstünde kazananlar orta halli olmuyor

30 temmuz 2024 01:25

4. tamam alt sınıfım a3 bu detayı vermesen ölürdün değil mi

30 temmuz 2024 08:42

5. Bana hiç de o kişi en yakıninmiş gibi gelmedi hissettirdikleri sana zarar veriyor üstelik. Ben olsam arkadaşligimi keserdim kendimi kötü hissettiren kimseye vakit ayiramam. Kendin söylüyorsun çoğu zaman seni çağirmadiğini pek umrunda degil gibisin

30 temmuz 2024 13:28

6. a4 ne fesatsın ay niye umrunda olmasın. çağırınca kız gidemiyormuş arkadaşı napsın her gün niye çağırsın %99 reddedilecekse. sen de suçlu değilsin arkadaşın da suçlu değil ss ama yavaş yavaş uzaklaşmışsınız ve uzaklaşacaksınız da bu kaçınılmaz ara ara kahve date yaparsınız ama sen ona ayak uyduramazsın o da kendi yaşam stilinden vazgeçemez

30 temmuz 2024 13:34

7. birbirinize ayak uydurmanız gittikçe imkansızlaşacak ve azalarak biteceksiniz süslü, yapacak bir şey yok. bunu bizzat yaşayan biri (fakir taraf) olarak yazıyorum.

30 temmuz 2024 14:12

8. eğer gerçekten arkadaşsanız arkadaşlığınız bitmez.

çünkü gerçek arkadaşlar yalnızca beachlerde cluplerde takılmazlar.

beraber vakit geçireceğiniz zamanları evde yahut parklarda en kötü güzel bir semtin starbucksında da ayarlayabilirsiniz.

maddi durumlarınız birbirinden farklı ise her yere çanta gibi birbirinizi taşımanıza gerek yok.

Bence arkadaşınıza da uygun dille neden katılamadığınızı belirtin, o da farkına varsın (insan bazen çok kör olabiliyor başkalarının ekonomik durumlarına)

Ama onunla da daha az masraflı buluşmalar gerçekleştirmek istediğinizi, ona arkadaş olarak değer verdiğinizi de söylersiniz

o da size değer veriyorsa zaten problem etmez

her şeyi bu kadar kafada büyütmeye gerek yok : ) hayat yeşilçam filmi değil, geçinmeye gönlünüz varsa geçinirsiniz..

30 temmuz 2024 15:32