outlander izleyenler anlamadığım yerler var?

yaşım küçük tarih bilgim pek yok. dizi ilgimi çekti araştırmak istiyorum ama tam anlamadım. dizinin başlarındayım jamie hain gösteriliyor neye ihanet etmiş? iskoçya ingiltere hakimiyeti altında mı ki, sürekli flashbackler var karmaşık geldi spoiler de verebilirsiniz önemli değil

1. evet iskoçya ingiltere hakimiyetinde, iskoçlar baya hor görülüyor jamie de iskoç olduğu halde ingilizler için çalışan biri (onlar da farkında bu durumun hatta biraz eziyorlar) olay böyle gelişiyordu yanlış hatırlamıyorsam

19 haziran 2021 00:59

2. İskoclar ingilizlerin hakimiyetine girdiğinde isyanlar çıkıyor. Tarihte en önemli bununla ilgili 2 kere savaş çıkıyor ve jamie’nin katıldığı sonuncu ve bozguna uğradıkları savaş. Böylelikle çoğu klanın sonu oluyor tabii. Jacobite isyanı/ iskoçya klanlarını arastirirsaniz 2 dk okursanız bilgi sahibi olursunuz.

19 haziran 2021 11:50

3. + jamie nin katıldığı jacobite isyanlarının son savaşı culloden. Yazmayı unutmuşum :)

19 haziran 2021 11:52

4. Araştıracağım a2 teşekkürler. Dizinin başlarında jamie kırbaçlanmış İngiliz asker randall tarafından. Bu durumda ingilizlere ihanet etmiş olmuyor mu, ya da bir cinayet üzerine mi yıkılmıştı, tam hatırlayamadım şimdi. En iyisi baştan izleyeyim :d

19 haziran 2021 15:37

5. Jacobite isyaninda da ingiliz hanedanlarindan birinin basa gecmesini istiyorlardı. (Stuart) isyan da bundan dolayı doğmuştu.

20 haziran 2021 01:35