papara ve enpara kullananlar bakabilir mi?

normalde bankalarda eft saat sınırlaması var biliyorsunuz. bu sınıra takılmadan eft alabileceğim bir hesaba ihtiyacım var. galiba papara böyleymiş. ancak ben herhangi bir bankaya eft gönderirken de aynı sınırsızlık var mı onu anlayamadım. bir de işlem ücreti bakımından enpara daha avantajlı gibi. son olarak papara'da kart geliyor mu? sistem enpara gibi (başvuru-adrese gelip işlemi tamamlayıp kartı alma) mi işliyor?

1. Enpara kullanıyorum. Başka bankaya para yollarken bi sınır vardı galiba ayda 3 kere gibi tam hatırlamıyorum. Bi de her bankanın atmsinden para çekiliyodu o değişmiş belli bankaların atmsiyle anlaşmalı artık.

2 mayıs 2021 21:33

2. teşekkür ederim a1. evet, qnb-finansbank atm'si kullanıyormuş. teb ve denizbank'ı da ayda 3 kere kullanma hakkı veriyor, fazlası ücretlendiriliyormuş. bana en yakın atm qnb olduğu için enpara açmayı düşüyorum. ama başka bana eft yollayınca diğer bankalar gibi piyasa saatlerinde işlem gerçekleşecekse bu beni üzer.

2 mayıs 2021 21:40

3. enpara kullanıyorum, 1000 liranın altındaysa fast sistemiyle saat fark etmeksizin eft yapılabiliyor. ama enparaya özel bir şey değil bu, farklı bankalar da var uygulayan.

2 mayıs 2021 21:41

4. a3 başka bankalarda (hsbc, yapı kredi, akbank, ziraat, iş kullanıyorum) görmedim ama sizin değişiniz enpara'dan başkasına gönderme sanırım. ben bana gelmesini istiyorum. mesela bu konuyu ziraate sorduğumda karşı banka transfer etse de bizim sistemimiz kabul etmiyor demişti. galiba devlet bankalarında takip daha sıkı oluyor.

2 mayıs 2021 22:14

5. yapı kredide var bahsettiğim sistem, ona eminim, diğerlerini bilmiyorum. sizin istediğiniz için karşınızdaki kişinin bankası önemli, sizin değil. iki tarafta da fast kullanılıyorsa ve tutar 1000 tl'nin altındaysa ancak 7/24 eft alabilirsiniz. sizin bankanız ne olursa olsun karşı tarafın bankası parayı çıkarmadığı sürece değişen hiçbir şey olmaz.

2 mayıs 2021 22:19

6. evet ben de baktım sizin cevabınnızdan sonra, tcmb böyle bir sistem başlatmış. fakat üst sınırı varmış. ben ona takılıyorum maesef dövizden tl'ye çevrildiği için. çok teşekkür ederim a3, yeni bir şey öğrendim sayenizde.

2 mayıs 2021 22:40