patrona bu şekilde sorulur mu ?

kızlar, küçük bir yerde çalışıyorum ve müşavirden gelen bordromu patronuma ben iletiyorum o ödeme yapıyor ama hep 5-10 gün geç yatıyor maaş. ve benim ihtiyacım var bu ay için patrona bunu nasıl belirtebilirim ? bordroyu iletirken eğer zamanında yatırırsanız memnun olurum dersem çok mu üstten olur ? meramımı en kibar şekilde nasıl anlatabilirim ? ya da bunu demek ayıp mı olur ? bazı arkadaşlarım özel sektör normal, tek sen değilsin diyorlar ama her ay ben soruyorum öyle yatıyor bıktım bu durumdan. patronum anlayışlı ve konuşulabilir birisi bu arada.

1. zamanında değilde, yatırdığınızdan biraz erken rica edebilir miyim daha alttan olur hem laf çarpmış gibi olmaz

30 temmuz 2018 14:47

2. normalde yarın yatırması gerekiyor, bordroyu bugün atacağım. yani aslında erken bir ödeme olmayacak ama öyle demek daha doğru sanırım. eğer mümkünse, daha erken yatırmanızı rica edebilir miyim ? diye ekleyeyim bakalım. geçen ay da acil ödemem var diyerek istemiştim böyle çok üst üste mi olacak bilemedim ama :(

30 temmuz 2018 14:53

3. Odemelerim aybasinda oldugu icin geciktirdigimde zor durumda kaliyorum, tarihi buna gore ayarlamaniz mumkun olabilir mi diyebilirsiniz

30 temmuz 2018 15:14

4. ayıp olmaz. benim de maaş günüm yok malesef, ödeme zamanım yaklaşır da ufukta maaş görünmezse mail atıyorum. "ayın bilmemkaçı ödemelerimin son günü, maaşımın erken yatırılması konusunda yardımcı olabilir misiniz" diye. sizde işler maille değil sözel yürüyecek anladığım kadarıyla, siz de söyleyin, atıyorum "ayın 3'ünde bir ödemem var, maaşımın biraz erken yatırılması mümkün mü acaba?" diye. niye ayıp olsun, hak ettiğiniz para. zaten onu avans gibi gösteriyorlar, sonra maaş zamanı da kendi hesaplarında maaştan düşüyorlar. kendini sıfırlıyor onların hesap kitaplarında da...

30 temmuz 2018 15:19

5. Yazdım, sana bildireceğim dedi bakalım :) Yurtdışında olduğu için swift falan bir sürü mevzu :) Normali yarın ama yine zamanında alamayacağım kesinleşti en azından bildireceğine göre hah :)

Teşekkürler cevaplarınız için

30 temmuz 2018 15:25