patrona yalakalık yapan iş arkadaşı?

sorum yalakalığı network olarak görenlere göre değil, devamı yorumda.

1. anladığım kadarıyla diğer kızlar yalakalık yapmaktan ziyade daha hevesli davranıyorlar. yani anlattıklarınızı karşılayan kavram yalakalık değil, istek.

yani ya hocanıza açıkça işi ne kadar istediğinizi anlatacak ve cevaplarından sizinle ilgili bir düşüncesi olup olmadığını anlamaya çalışacaksınız ya da siz de diğerleri kadar kendinizi ön plana çıkarmaya çalışacaksınız. başka yapacak bir şey yok bence

12 temmuz 2019 02:46

2. duyar kasmadım yahu, suçlamadım da hoca oradaysa kızlar da hep yanındadan fazla anlatılan bir şey yok diye öyle söyledim. dememiş ki çantasını taşıyor, faturalarını ödemeye gidiyor falan, altı üstü sürekli yanında olmaya çalışıyorlar yazmış diye daha hevesliler sadece dedim. düşündüm, benim de üniversitedeyken zaman geçirmekten, konuşmaktan çok hoşlandığım çok saygıdeğer hocalarım vardı, birlikte proje yapsak eminim vaktimin çoğunu onlarla geçirirdim ki anlattıklarından faydalanayım. ama bu çantalarını taşırdım demek değil, ömrümde kimsenin çantasını taşımışlığım yok ki ne münasebet zaten :)

12 temmuz 2019 03:00

3. Tamamen anlattıklarınızdan çıkardığım sonuç o öğrencilerin daha hevesli sizin ise kıskanç olduğunuz. Bana hiç yalakalık gibi gelmedi belki hocalarına hayranlıkları belki bölümlerini çok sevmeleri belki de bir kişinin seçilecek olmasının verdiği etkiyle böyle davranıyor olabilirler. Umarım hak eden kişinin olur bahsettiğiniz pozisyon.

12 temmuz 2019 03:04

4. Burada önemli nokta hocanızın kişiliği bence. Onu biraz anlatırsanız fikir verebiliriz.

12 temmuz 2019 03:11

5. Süslü senin aralarından sıyrılman için sorduğun sorular verdiğin cevaplar daha profesyonel daha bilgi sahibi benim diye bağırmalı. Hafiften kızların üstünde bu hissi yaratın. Takıldıklarında va sana danışsınlar. Hissettirmeden manipüle et yani. Bu durumu hoca fark edince zaten sendeki yönetici ve deneyim potansiyeli görüp sana sorumluluk verebilir. Çalışma saatlerine gelince herkesin verimli olduğu dönemler farklıdır gece ben hiç çalışamam çalışaam da o işten hayır gelmez o derece verimsiz geçer.

12 temmuz 2019 07:57

6. süslüm, yukarıdaki anonim süslüye katılıyorum. siz tecrübeniz, profesyonelliğiniz ve bilginiz ile ön plana çıkabilirsiniz. ben de kaçırmış olabilirim o kısmı, bu kızlar hoca da kaldığı için mi kalıyorlar? hoca da o saatlere kadar ortak çalıştığınız konu için mi kalıyor?

burada görev dağılımı yaptığınızdan bahsettiniz, aralarında en tecrübeli olarak sizin (ve belki diğer master öğrencisi arkadaşınızın) bir zaman çizelgesi ve görev dağılım programını haftalık olarak hocanız ile görüşün(önden randevu alarak). hocanıza böyle bir sistematikle grupça çalışabileceğinizi, bu takibi de sizin yapmak istediğinizi söyleyin ve bu konudaki hevesinizi anlatın. buna olumlu yaklaşırsa hocanız, laf arasında mutlaka "lisans mezunu arkadaşlarımız çok hevesliler, bazen fazla geç saatlere kadar çalışıyorlar, projemiz için faydalı olsa da onların iş/özel hayat dengeleri açısından uzun vadede çok sağlıklı olmayabileceğine inanıyorum, zaten paylaştığımız görevler mesai saatlerinde bitebilecek nitelikte" mesajları vermelisiniz.

şahsi kanaatim hocanızın zaten son derece farkında olduğu yönünde, muhtemelen ona yönetici adayı olarak siz daha iyi bir potansiyel gibi göründüğünüzden bu durumu nasıl yönettiğinizi gözlemiyor olabilir. hocalar özellikle heves ve yalakalık arasındaki ince çizgiyi çok kolay tespit ediyor. diğer yandan da gönüllü öğrencileri severler, onların bu hevesi projeye yarıyor diye hayatından memnun da olabilir.

12 temmuz 2019 08:55