pegasus yurtdışı seferi için bagaj hakkı almadım,sırt çantam uçağa alınır değil mi?bilen,yakın zamanlarda pegasus kullanan,çalışan varsa?

1. büyük bir sırt çantası ise onun için de ödemeniz gerekiyor süslü.

1 eylül 2024 15:38

2. Anonim 2 süslü normal okul çantası kadar daha büyük değildir

1 eylül 2024 15:53

3. süslü üstteki yorumda görevli yoktu yazılmış da görevli olmasa, check-ini internetten kendin yapsan bile uçağa binerkenki son kapıda pasaportuna biletine baktıkları ve uçağa yönlendirdikleri aşamada orada da tartı tutuyorlar ve şüpheli bagajları tartıyorlar, alta göndermek için ayırıyorlar ve parasını da alıyorlar. pegasus 1 yıldır yeni sisteme geçti light paket diye bir şey çıkardı, önceden hiç bagaj eklememişken 8 kg 1 kabin bagajı hakkı veriyordu otomatik, şimdiyse onu kaldırdı senin ekleyip uçak bileti alırken parasını ödemen gerkeiyor istersen. ama o 8kglik 1 kabin bagajı sisteminde de tek eşyaya izin veriyordu yani tek parça geçmen gerekiyordu, kol çantası vs kabul etmiyordu (tabii protokol böyle ama geçiren görevliler oluyordur). şimdiyse standart 3 kglik hak veriyor, kol çantan sırt çantan için. uçak bileti alırken de 8 kglik kabin bagajını istersen kendin ekliyorsun. böylece 2 parçayla geçebiliyorsun. açık açık yazdım senin sorun bu kısmı değildi de merak eden başkaları vardır diye. senin soruna gelirsek, dediğim gibi tek parça 3 kg hakkın standart olarak biletinle geliyor, tarttıklarına da şahit olmadım ama büyük görünen bir çantaysa, 3kgden ağır olduğu şüphesi uyandırırsa o dediğim son aşamada tartabilirler. mesela benim sadece bilgisayar bile 2,5 kg ama ince bir bilgisayar çantasında olduğundan şüphe çekmiyor tabii ki kimse ölçmeye kalmadı. ama kocaman bir çanta için ücret alabilirler dikkatlerini çekerse

2 eylül 2024 10:07