Hayır süslü. Omurgan düzelir, çok hafif kaslanırsın. O gördüğün taş gibi incecik pilatescilerin hepsi ağırlık çalışıyo, hepsinin weight training ve cardio günleri var.
Pilatesin tek basina zayiflamaya yaramayacagini, cardio ile desteklenmesi gerektigini bu isi profesyonel yapan insanlar bile kabul ederken evet pilatesle super zayiflanir demek de ne bileyim.
teşekkür ederim. haftada iki gün reformer pilatese gidiyorum. henüz başındayım 3 hafta oldu daha. amacım kaslarımı güçlendirmek ve duruş bozukluğumu düzeltmekti. ama yağ oranım da fazla. Bi 3-5 kilo yağdan vermek benim için ideal olacaktı. Bu durumda çok işe yaramayacak gibi kilo anlamında. diğer sporları da yapma şansım yok. sağolun.
A2 pilates hocası hnjnjjfkfn neyse ben daha fazla saçmalamayım. Anatomi, metabolizma falan bunlar boş şeyler saçmalık pilates hepsini döver.
Soru sahibi süslü, zaten kilo vermekte beslenmenin önemi spora göre çok daha fazla. Sen beslenmeni düzenle zaten spor yapmasan da yağların eriyecektir. Spor kilo vermede destektir. Hem 3-5 kilo dediğin 1 ayda gider. Pilates de bu esnada gerçekten işe yaradığı işleri yapar vücudunda. Kendin için çok iyi bi şey yapıyosun, tebrik ederim😘
an 2 sen ne güzel saçmalamışsın. pilatesin nesi yağ yakacak da zayıflatacak az mantık ya. kardiyo olmadan nasıl yağ yakılabilir ki. pilates duruşu düzeltir bu sayede kasları olduğundan daha uzun ve sıkı gösterir. kasların açılmasını sağladığı için bu da yanlış olarak kişide zayıflamış algısı yaratır. bugün sadece ticari kaygılarlarla açılan eğitm seviyesi al nefes ver nefesten ibaret olan stüdyolarda pilatesle şu kadar seansta zayıflama incelme diyorlar ya hepsi kandırmaca. bunlar yüzünden joseph pilates bile mezarında ters dönecek. pilatesin özünde zayıflamak yağ yakmak falan yok aksine adam nazi kampındaki esirlere yaptırmış bu hareketleri güçlü kalsınlar salgın hastalıklara yenik düşüp ölmesinler diye.
Kardiyo lobisi var burda yemin ediyorum.kardiyosuz hiç bir şeyin olmayacağına inanıyor.en önemlisi beslenmedir bunu herkes bilir üzerine de spor yapıyorsan hangisi olursa olsun tabi ki faydasını görürsün süreci hızlandırırsın.kardiyo gibi kalp atışını çok fazla yükseltecek sporlar herkes için de uygun değildir ayrıca.
Süslü ben kendi tecrübeme göre şöyle düşünüyorum, pilates direkt büyük kilolar verdiren ve direkt zayiflamak için kullanılan bir spor diyemeyiz, başka şeylerle desteklemek gerekebiliyor tabiki.. yalniz onemli bir nokta yapilan hareketler, mesela reformarda ziplama etkisi oluşturan bir hareket yapardik, o hareket bir nevi kardiyo idi ve bol kalori yaktirirdi. Ben yaklaşık 3 4 ay gitmiştim, yediğine pek dikkat edemedim ama vücudum ozamanlar kiloya yatkin değildi ve 3 kilo fln vermistim ama daha da iyisi kaslarim ortaya çıkmıştı fizigim çok guzellesmisti, popoma bacaklarima bakmaya doyamiyordum, hiç ağrım kalmamisti fln..
Bence pilates harika bir spor, vücuda ve beyne çok iyi geliyor, kas oranını mutlaka arttırıyor. Kas oranin artmasi demek durdugun yerde bile daha çok kalori harcamak demek, dolayisi ile kiloya illa ki etkisi olur.
süslücüm sorununuz yağ oranınızın yüksek olması ve üç beş kiloysa pilates çok ideal, beslenmenize falan dikkat ederseniz bir de iki kilo verip altı kilo vermiş görünürsünüz ama eğer ben şişmanım, zayıflayacağım diye bir çaba varsa pilates hiç işe yaramaz o verilen kilolar sadece diyetle olur, pilates duruş bozukluklarına iyi gelir ve sıkılaştırır genel olarak bir de çok minik kilolarda yardımcı olabilir anca. kimse diyet yapmadım sadece düzgün beslenip pilates yaparak üç ayda 20 kilo verdim diyemez mesela ama yağ oranım yüksekti ve iki kilo fazlam vardı biraz düzgün beslenip haftada üç saat pilates yaparak üç ayda taş oldum derler.
hepinize çok teşekkür ederim, deneyimlerinizi, bilgilerinizi paylaşmışsınız.
yememe çok dikkat etmedim açıkçası ama bundan sonra edeyim de zayıflama anlamında da işe yarasın.
daha önce cardio fitness vs birkaç defa denedim ama sevmedim ama bunlarda çok terliyordum pilateste daha az terliyorum ama kaslarımı inanılmaz hissediyorum. adeta hepsi yanıyor. Ve çok yoruluyorum. ama dediğim gibi postural kifozum var ve çok güçsüzüm, kaslarım kısa. o nedenle başlamıştım ama sıkılaşmak, zayıflamak ideal yağ oranım da olsun isterim.
yürüyüş yapıyorum, işe yürüyerek gidip geliyorum. işte hareketliyim. bir de yememe dikkat edersem bir şeyler olur galiba.
Teşekkürler <3
Ben evde kendim pilates yapmaya çalışıyorum:) cok zayif değilim zayıflatmıyor direkt ama inanilmaz bir incelik sağlıyor. Kas kütlesiyle alakali durum.