pirlanta yüzük icin nerelere bakmalıyız?

zen,blue diamond vs hangisi iyidir? ben zenden baska bir sey bilmiyorum onu da reklamlarda gördüm arkadasima yardımcı olamadim bu yüzden.mesela blue diamondun fiyatları daha uygun zenden almaktansa oradan bir tık daha büyük taslı yüzük alınabilir gibi geldi ama size de sorayım dedim süslüler.baska nelere dikkat etmeliyiz bir de?

1.  Buyuk tas olmasinin cok da bir onemi yok tek basina oncelikle. Pirlanta konusunu biraz okuyup arastirsin arkadasiniz. Pirlanta'da kesim, berraklik, renk ve karat hepsi bir arada degerlendirilir. Kafam kadar olsun isterse rengi sarimtiraksa veya gozlu gorulur bulaniklari varsa neyleyim oyle tasi. Sertifikasinin gia olmasina da dikkat etsin. Pirlanta camiasinin en bilinir ve saygin sertifika kurulusudur. Kendi serfikamiz falan diyen yerlee var ragbet edilmemesi lazim.

20 haziran 2023 21:27

2. Süslü ben zaten hiç anlamam zenden al geç demistim ama sonra bakınca baska Markalarda ayni karat daha ucuzdu acaba zenin adi var diye mi böyle diye düşündüm :) sertifikayı not ettim teşekkürler :)

20 haziran 2023 21:33

3. Nuruosmaniye taraflarına bakın derim şube kuyumcuya değil. Şube kuyumcuda lekeli boz bulanık pırlantayı aldığınız fiyata normal kuyumcuda direkt şu renkler arası şu beraklıktq şu rbatlarda bir şey arıyoruz, yahut bütçemiz şu olabilecek en net ama ebatı ufak/netliği önemli değil ama olabilecek en iri/ konyak renkli pırlantayı arıyoruz diye özel taş buldurabilir, istediğiniz montürü çalıştırabilir ve çok iyi müşteri hizmeti alsbilirsiniz. Venta pırlanta var orada orayı öneririm.

20 haziran 2023 22:08

4. İstanbulda yaşamıyoruz süslü ama söylerim yine de denk getirebilir.simdi bakıyoruz da sertifikasından tut berrakligina vs zenden soguduk arya pırlanta diye bir yere bakıyorum şimdi:) sana da teşekkürlerr

20 haziran 2023 22:18

5. Süslü arya ile ronaff aynı kişiye ait ronaff pırlantaya da bakabilirsin. Ben ronaff'tan memnun kalmamıştım ancak seveni çok benimki istisnai bir durum olmuş olabilir yine de önereyim dedim o sebeple.

20 haziran 2023 22:29

6. Zen ve blue diamond aslında aynı firmalarmış, benim yüzüğümü blue diamonddan almıştık ordaki çalışan söyledi. Aynı firmayız isimlerimiz farklı dedi, gerçekten modelleri de hep aynı. O yüzden beğendiği yüzük blueda ucuzsa bluedan alsın bence.

20 haziran 2023 22:31

7. Dediginiz yerlere de bakayım süslüler şimdi berraklık ve renkle firmaları karşılaştırıyoruz :) teşekkürler hepinize :))

20 haziran 2023 22:53

8. kızlar manifest için soruyu takibe alıyoruz.

20 haziran 2023 22:54

9. Anonim 3 yaşadığın sorunda firmanın tutumu nasıl oldu peki?

20 haziran 2023 22:54

10. Bir çalışan çok uygunsuz çok profrsyonellik dışı bir şey yapmıştı, sipariş geçildi fiyat verildi ön ödeme yapıldı, teslim tarihine asl yrtişemediler sündürdüler ettiler biz artık istanbul'dan döneceğiz diyoruz ık mık ediliyor. Neyse almaya gittik fakat ölçü için verdiğim tamturum ortada yok, ürün kasada kasayı açamıyoruz mağaza sahibi yok diyorlar rezalet yani. En sonunda açtılar ettiler lanet olsun dedik ödemeyi yapalım, çalışan demez mi kur değiştiğinden ötürü ödeyeceğiniz miktar şu kadar oldu. Ben çıldırdım tabii bu nasıl profesyonellik dışı bir tutum diye, firma sahibi geri geldi bu olay kopunca, lütfeder bir tavırda yaklaştı ilk size hediyrmiz olsun o zaman bu fark falan diyr, sonra eşim siz ne hediyesinden bahsediyorsunuz, biz pazarlık etmiyoruz sizinle, anlaşılan fiyat bu diye sinirlendi, bu defa alttan almadığımızı görünce Kusura bakmayın çalışan bilememiş demişti ancak ben sessiz sakin bir insan olsam öylece bana o kazığı geçireceklerdi bunu görmek beni çok soğuttu. Dediğim gibi memnun onlarca insan var bana denk gelmiş olabilir.

Biz o yüzükten nefret ettik. Başka ülkede yaşıyoruz gittiğimizde ben o gia sertifikalı yüzüğü derhal sattım kar ederek çünkü yurt dışında çok daha pahalı her şey. Eşime de bu yüzük konusunu unutalım dedim. Sonraki yaz geldiğimizde eşim venta'ya gidip şu anki yüzüğümü yaptırmış. Çok ama çom severek kullanıyorum, ben venta'ya daha sonra tenis bilekliği yaptırdım, eski bir kolyemdeki taşlardan küpe yaptırdım, hep çok kibar ve iletişimi yüksekler.

20 haziran 2023 23:26