1. İlacın fransa’da yasaklandığını okudum o yüzden endişelendim biraz sanırım bir kadın doğum doktoruna daha gidip fikir edineceğim teşekkür ederim. Piyasada yasmin diye de bir doğum kontrol hapı varmış içeriği daha temizmiş sanırım.
- süslü
- sanat
- bürokrasi
- diğer
- şikayet et
polikistik over sendromu ve doğum kontrol hapı?
merhaba süslüler ben 20 yaşındayım 160 boyum ve 69 kiloyum. adet düzensizliği için doktora gittim kıllanma ağrılı adet sancısı gibi şikayetlerim yok ultrasonda bakıldığında yumurta kistlerim de olmadığı görüldü ama yine de doktor bana polikistik over teşhisi koydu ve diane 35 adlı doğum kontrol hapını yazdı. internette doğum kontrol haplarının çok yan etkisiyle ilgili şeyler okudum. şahsen düzensizliklerimin kilom yüzünden olduğunu düşünüyorum diyetisyenle altı kilo verdim zaten vermeye devam ediyorum. sizce başka doktora gitsem mi? cidden hap kullanmak istemiyorum çünkü 😞
- cevaplar
- şikayet et
2. doktor değilim pek bilgili de değilim o yüzden ahkam keser gibi görünmek istemem ama hormonlarınıza baktı mı? neye dayanarak pcos dedi acaba? çünkü kıllanma yok ama en önemlisi kistler yok. hormonlarda fsh, lh, progesteron vs oranlarına bakılması gerek eğer kist yoksa. yani ben böyle biliyorum.
- şikayet et
3. bana da demir eksikliğim nedeniyle doktor doğum kontrol hapı önerdi ama kan değerlerime demir takviyesi alıp tekrar baktırmadan başlamak istemedim. o sırada 2 kez regl oldum. demirim yükselmişti. dahiliye hekimine bahsedince kullanmamı tavsiye etmedi çok fazla yan etkisi varmış. bu hapı kullanmadan sadece kilo vererek pkos atlatan insanlar okudum bu sözlükte. bence başka bir doktora daha görünün. bu hapları çok kolay yazıyorlar test yapmadan etmeden.
- şikayet et
4. yılda kaç kez adet oluyorsunuz acaba ? 9 dan azsa dkh gereklidir.
- şikayet et
5. Bana 2011 yılında 21 yaşındayken ilk kez pkos tanısı kondu. Zayıftım. Azıcık kıllıydım adetlerim duzenliydi ama çok hormonal sivilcem vardı. Doktor sende pkos var dedi diane 35 verdi bir de sanirim aldactone verdi ve yolladi. 2 sene kullandım ama bir turlu sivilcelerim gecmedigi gibi duygusal dengesizliklerim , kilom artti. Hayvan gibi selülit oldu selulitsiz pamuk gibi bacaklarimda. Sürekli şişik ve ağlak bir modda gezmeye başladım. Gel zaman git Zaman dayanamayip bıraktım. Sonra yine bi jinekolog ve endokrinolog a gittim, adamlar tam pkos degil kist yok ama pkos baslangici var dediler, Yasmin ve aldactone verdiler bu sefer. Yine basladim içmeye. Ama yine sistim, kilo aldim cildim bozulmaya devam etti ve saçım döküldü derken 2016 nisan da biraktim. O gün bugündür içmiyorum. Hareketi arttırdım, yemeklerde gluteni kestim, lazer yaptirdim, surekli kil maskesi ve temiz icerikli tonik ve jellerle cildimi yıkıyorum. Cildim cok iyi sadece gozenekler kaldi. Yesil icecek vs iciyorum. Temiz meyve sebze yiyorum. Seker yemiyorum. Kilomi kontrol altına aldim, spor yapiyorum düzenli. Ve en son doktora gittiğimde Eylül'ün başında doktor pkosum olmadığını bütün değerlerimin normal olduğunu söyledi. Artık sadece tiroidle cebellesiyorum ama o da bir ömür boyu yolculuk.. bence dkh kullanmayın ama yine de siz bilirsiniz. Pihti filan attıran manyak haplar bunlar...
| ten rengi: | koyu buğday tenli |
| cilt alt tonu: | cool |
| saç rengi: | koyu kestane |
| saç kalınlığı: | ince telli |
- şikayet et
6. Bu ilacı sadece ultrasona bakarak yazdı süslüler yumurta ve rahmimde sıkıntı olmadığını söyledi herhangi bir hormon testi de yapmadı. Ne yapacağımı şaşırdım sanırım kullanmayacağım ilacı yine başka bir doktora görünmekte fayda var. İlk amacım sağlıklı beslenmek ve fazla 14 kilomu vermek. Adet oluyorum her ay ama az geliyor ve tarihi düzenli değil :/
- şikayet et
7. merhaba, bu işin uzmanı değilim ama benzer belirtilerle bende de pcos çıkmıştı ve üni dönemimde 4-5 yıl diane35 kullandım, hiç bir yan etkisi bende oluşmamıştı mesela. ayrıca adetlerim düzene girmişti, ölümcül karın ağrılarım sıfırlanmıştı çok memnundum. 5yıl sonra bir gün yine kontrole gittiğimde doktorum artık kullanmama gerek olmadığını söylemişti ve bırakmıştım öyle.
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| yaş: | 36 |