prezervatif mantar enfeksiyonu yapar mı?

merhaba süslüler, artık yıldığım bir konu hakkında fikir almam lazım. öncelikle zaten doktora gideceğim ama bu süreçte ihtimalleri ortadan kaldırmak istiyorum. neredeyse 2 ayda 1 mantar illetini çekiyorum. temizliğime çok dikkat ederim, genital bölgeyi kuru tutmaya çalışırım. yumurtlama döneminde özellikle sık sık iç çamaşırı değiştiririm ama regle 1 hafta kala bu mantar ortaya çıkar. düşünüyorum da cinsel ilişki yaşamadığım ay sıkıntı yaşamamışım mesela yada seyrek yaşadığım aylarda. onun dışında hep bir mantar sorunu. acaba gerçekten düşündüğüm gibi prezervatiften mi kaynaklanıyor yoksa ben mi yanlış düşünüyorum.

1. Evet alerjiniz olabilir.

30 kasım 2018 22:22

2. latex alerjisi olabilir gibi geldi bana da.

30 kasım 2018 22:23

3. Mantar olduğundan emin misiniz akıntınız süt kesiği gibi mi? Antibiyotik kullanımı oldu mu bu aralar ya da vücut direncinizi düşürecek bir hastalık geçirdiniz mi, bunlar mantar yapar

30 kasım 2018 22:24

4. düşündüğüm ama konduramadığım durum başıma geldi demek ki.

evet süslü süt kesiği gibi. kokusuz zaten akıntım. tek sıkıntısı kaşınma ve tahriş oluyor. cidden çok üzülüyorum artık. bağışıklığım iyi bu aralar, antibiyotik de kullanmadım.

30 kasım 2018 22:27

5. prezervatiften değil de cinsel ilişki sırasındaki bakteri transferinden kaynaklanıyor olabilir. parterinizle değil bu arada. sizin vücut sıvılarınız + teriniz, seks sırasındaki hareket ve pozisyonlar dolayısıyla ordan oraya taşınıyor. bunlar da bakterilerin bir bölgeden başka bölgeye taşınması demek. bu da altta kronik bi şekilde devam eden mantarınızı tetikliyordur, ekstra inflamasyon yaşıyorsunuzdur. cinsel ilişki sırasında buna engel olmak gerçekten imkansız. altta yatan kronik candidanız için tedavi almalı, bağışıklık güçlendirici beslenme takviyelerini hayatınıza sokmalısınız. tabii ki her şeyden önce bu konuyu doktorunuzla görüşmelisiniz. biz sadece fikir sunabiliriz.

30 kasım 2018 22:32

6. bi ara antibiyotik, mantar ilacı ve fitille baya etkili bir tedavi olmuştum. o sıralar ilişkim olmadığı için de baya rahattım 6-7ay hiç olmadı. ne zaman cinsellik başladı, 2 ay sonra kabus geri döndü.

30 kasım 2018 22:32

7. teşekkür ederim cevaplar için bu arada, atlamışım:))

(yazar: gamma ray) sadece fikir almak için sordum zaten. doktora gittiğimde de özellikle sormak için :)

hayır ne intim jel ne de başka birşey kullanıyorum artık. sadece ılık su ile yıkıyorum. ne yazık ki duş jeli temas ediyor ondan kaçış yok :/

30 kasım 2018 22:36

8. Süslücüm bir de külotlarinizi 90 derecede kaynatmaniz veya normal yıkamadan sonra utulemeniz gerekiyor. Maalesef ki mantar illeti çamaşır makinesinden bile geçebiliyor :(

30 kasım 2018 22:39

9. Malesef süslüm aynı sorunu bende yaşıyorum lateks alerjisinden dolayı tamamen. Annemin tarafında herkeste kalp rahatsızlığı var, annemde dahil doğum kontrol hapı da kullanamıyorum o yüzden. Durex in latex olmayan prezervatifi varmış fakat ben hiç rastlamadım. O yüzden mantarı geçirmeye yönelik önlemler alıyorum hep. Birliktelikten sonra direk çişe gitmek, suyla yıkamak, %100 pamuklu iç çamaşırı kullanmak, iç çamaşırları ayrı,90 derecede ve yumuşatıcısız yıkıyorum sonra da ütülüyorum. Bol bol yoğurt ve sarımsak tüketiyorum ayrıca düşük tansiyon probleminiz yoksa limonlu suda iyi geliyor. Çok geçmiş olsun süslüm.

1 aralık 2018 19:27

10. teşekkür ederim süslücüm :) o dediğiniz prezervatifi de denedik ama beni genel olarak prezervatif rahatsız ediyor galiba. doğum kontrol hapını da ayda iki kere ilişkiye giricem diye de kullanmak istemiyorum. zor işler zor :/

2 aralık 2018 13:56