yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    23 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    psikoloji mi okurdunuz hukuk mu?

    diyelim yaşınız 30+ ve boş gezenin boş kalfasısınız. hayatınız anlamsız, amaçsız, boşlukta süzülmekle geçiyor. önceden çok hassasken verdiğiniz kayıpların ardından insana dair her şeyi anlamaya açık hale geldiniz. psikolojiyi uzun zamandır (yaklaşık bir 10 yıldır) istediniz ama cesaret edip okuyamadınız. okursanız travma ve yas konularına odaklanmak istersiniz. lakin bir yanda da hukuk var, okuyup zor durumdaki insanlara yardım etme şansınız olur. burada daha direkt bir yardım görüyorsunuz ve ayrıca psikolojiyi entelektüel anlamda uyarıcı bulsanız da "terapi verme" işine kendinizi oturtamıyorsunuz. ikisinin de parası çok umrunuzda değil. neler dersiniz? bunlardan biri için uğraşmazsam da hayat aynı anlamsızlıkla devam edecek. o yuzden kendinizi yerime koyup yorumlarsanız çok mutlu olacağım süslüler.

    1. Kendini terapist olarak göremiyorsan hukuk daha mantıklı kesinlikle. İkisinin de iş hayatını değerlendirmelisin ama. Terapist olursan ihtiyacı olan insanlara online terapi verebilirsin ha ama 6-8 seneni alır bu süreç avukat olursan da yine ihtiyacı olanlara ücretsiz yardımcı olabilirsin.

    Ayrıca keşke maddi kaygısı olmayan herkes böyle doldursa hayatını ya takdir ettim

    9 ağustos 2024 18:28

    2. kendi travma ve yas surecinizi, gecmis yasantinizi daha iyi anlayabilmek ya da cevrenizdeki insanların hareketlerine anlam verebilmek icin psikoloji okumak istiyorsanız iyi bir fikir degil. terapi surecinde danisanlarinizin anlattiklarinin sizi etkilemesi de mümkün.

    yuksek sıralamalı bilinen bir universitede okumazsanız da ogrenci profilinin dusuklugunden ve ciddiyetsizliginden rahatsizlik duyabilirsiniz cunku "kendini iyilestirmek" icin gelen sorunlu ve korkunc tipler cok fazla. bakislarindan bile rahatsizlik duyabilirsiniz

    9 ağustos 2024 18:31

    3. kendi kliniğini açabilmen için de yuksek lisans yapman gerekli bu arada bilgin olsun

    9 ağustos 2024 18:32


    4. hukuk okuyunca kimseye yardım edilmiyor öyle fantezi dünyanızdaki gibi bir meslek değil. davalar bin yıl sürüyor ve ne maddi ne manevi olarak beklediğiniz sonuç çok zor alınıyor.  davadan da hakimden de müvekkilden de tiksinecek duruma geliyorsunuz. avukatlık zaten çekilecek çile değil ama bir de minnoş minnoş "insanlara yardım edicem" düsturuyla icra edilebilecek bir meslek hiç değil. sürekli sorun sorun sorun sorun sorun..... öyle yorucu bir meslek ki en idealist avukatların bile yeterince kaşarlandıktan sonra ehhh sikerler alemin kerizi ben miyim diye tırlatıp kendini yolda yitirdiğini göreceksin. 

    9 ağustos 2024 18:37

    5. psikoloji terapiden ibaret değil. klinik psikolojinin bir alt dalı yalnızca. ayrıca ülkede kafası fene basmayan herkesin hukuk psikoloji ikileminde kalması bir klasik herhalde. ikisi birbirinde apayrı alanlar en favori bunlar diye arada kalmışsınız gerçekte ne istediğinizi bilmiyorsunuz bence. ayrıca, üzgünüm ama 30u aşana kadar boş gezip 40 yaşında okulu bitirip ( bir ihtimal o da) yeni bir hayat mücadelesine başlayabileceğinize inanıyor musunuz gerçekten? stajyer olmak istiyor musunuz? 40 yaşınızda?

    9 ağustos 2024 18:38

    6. bu arada a3'ün dediği gibi sırf adli yardim yapayim dersen oradan gelecek parayla aç karnini doyuramazsin birinin de sana yardim etmesi gerekir maalesef. benim zaten çok param var yesem yesem bitmez diyorsan orası başka. 

    9 ağustos 2024 18:39

    7. 30 yaşından sonra hukuk okumanızı tavsiye etmem. şu an 4/5 yıl okuyacaksınız, bitecek 1 yıl staj yapacaksınız, hmgs'sine gireceksiniz cart curt. İşin pratiğine gelince de teoriyle arasında ne kadar uçurum olduğunu görüp ayrıca bir anlam kaygısı güdeceksiniz. hiç bulaşmayın derim.

    sırf insanlara yardım olsun diye yapılacak bir meslek değil. Sırf para kazanmak için yapılacak meslek de değil.  

    Edit: maddi hata sebebiyle düzeltme

    9 ağustos 2024 18:40


    8. Arkadaşlar ben yanlış biliyo da olabilirim de derneklerin avukatları ücret almıyor diye biliyorum öyle bir şey yapamaz mı ss

    9 ağustos 2024 18:49

    9. Anonim 5 üzgün değilsin sadece aşırı mutsuz bir tipsin. Kompleksi olmadan durumunu açıklamış bir kişiye yardımcı olmak yerine kendinizi tatmin etmeye çalışan süslü yazarlarından fenalık geldi. Bence stk kuruluşunda aktif çalışabilirsiniz. Asıl amacınıza uygun bir giriş olur gibi geldi uzun vadeli sürecek bir kararı verene kadar.

    9 ağustos 2024 18:49

    10. Ülkede hukkuk mu kaldı? Kendini anlamak istiyorsan psikoloji.

    9 ağustos 2024 18:51