rahatına düşkün süslüler düzensizliğe kapılmamak, dağılmamak için ne yapıyorsunuz? var mı özellikle yaptığınız şeyler ?

misal ben evde ve giyimde eşya azaltmasına gittim. her 6 ayda bir ve ayda bir evi ve dolapları şöyle bı yoklarım. yoksa dağ oluyor her şey ve boğuluyorum. maksimalizm yoruyor beni. çok aşamalı cilt bakımi yapamadığım için vicdan azabı çekip hiç yapamıyordum. olduğu kadar diyerek maks 3 adımlı bı rutine geçtim

1. satmak, hediye etmek, bagislamak ve atmak. bir sey satin almak istedigimde de once ikinci ele bakiyorum. cok ihtiyacim yoksa yeni olmayinca alasim da gelmiyor, demek ki gereksizmis deyip hic almiyorum.

28 temmuz 17:27

2. ben her odada bir boş kutu, çekmece, kapalı dolap gözü vs belirleyip orada dağınıklık hakkı veriyorum kendime. ortalığı toparlamam gerektiğinde ama uğraşmak istemediğimde elimdeki her şeyi oraya tıkıyorum. örneğin dolabımda bi çekmecem tamamen boş, giyip çıkarınca sandalyeye koyacağıma oraya atıyorum, gerekirse tekrar giyiyorum gerekmezse hafta sonu yıkayacağım zaman komple oradan alıp kirliye atıyorum. odalarda da benzer şekilde bi kutuya doldurup sonra her şeyi oradan alıp yerine kaldırıyorum. böylelikle hem görselde dağınık olmuyor hem toplamak kolay oluyor.

bir de bi ara ev düzenine kafayı bozmuştum ve şu cümle beni çok etkilemişti "eğer bir yer sürekli dağılıyorsa orası yaşamınıza uygun düzenlenmemiştir". örneğin her kapıdan girince elinizdeki anahtarı yerine koymak yerine kapının yanına bırakıyorsanız demek ki anahtar koyduğunuz yer yanlış, kapının yanına koymalısınız.

29 temmuz 16:43