1. Merhaba google'a academic reference letter sample yazınca pek çok ornek çıkıyor ama söyle özetleyeyim.
Şu bölümde okuyan sizin xyz programiniza basvuran şu öğrencim şu şu derslerimi aldı (burada ondan aldığınız tüm dersleri sıralayın), eğer ayrıca danışmanlığınızı yaptıysa veya mesela okulda bir kuluple ilgilisinizdir bu hoca da klubun sorumlu hocasıdır onu belirtin, x yildir taniyorum birlikte calistim gibi. Bu süreçte (ders veya danışman) şöyle caliskan, is ahlakina sahip, yardim sever, şu notları aldı vsvs bahsedin.
burada önemli olan abartmamak, bizde de böyle yapan hocalar vardı ama öğrenci abartıp, yazdığı "hayatımda gördügum en iyi öğrenci" çizgisinde bir mektuba kayınca mektubu okuyan kisiler de salak olmadığı için belli oluyor elbette. Orta üst seviye en ideali.
En sona da öğrencinin sizin bölümünüze cok buyuk bir katki saglayacagini dusunuyorum, aradiginiz ogrenci profiline uygun oldugunu dusunuyorum gibi bir son paragraf.
(Eger mektup guidelineninda basvuracaginiz yer ayrica kontakt infosunu da istediyse telefonum -okulun santral nosunu verseniz de yeter- emailim bu)
X universitesi y bolumu
Unvani ad soyad imza
Tavsiyem bir boyle bir de yedek olsun diye basvurulan bolumun spesifik olarak adinin gecmedigi genel bir mektup hazirlayip ondan bir kac tane yedek alin. Cunku sonra baska bir yere basvurmak isterseniz mezuniyetten sonra git gel hocayi bul zor oluyor.
Eger okulun antetli kagidi ve zarfi varsa onlara koyun (genel sekreterlikten satin alabiliyorsunuz genelde)
Mektubun islak imza olmasi lazim. Basvurulan yer kapali zarfta istiyorsa zarfi kapatip uzerine fakulte sekreterliginden kapandigi yere (cizgiye gelecek sekilde) universitenin muhrunu bastirip muhrun uzerinile de hocanin tekrardan imza atmasi lazim. Bir de zarfi kapatmadan mektup imzalandiktan sonra scanletin elinizde bulunsun artik avrupada cogu yer online basvuruda mektubun aslini istemiyor.
Kolay gelsin :)
Bir de tepeye tarih atin