reformer pilates vs crossfit ?

süslüler merhaba, 15 kg fazlalığımı vermek için 3 hafta önce diyet + reformere başladım. 3 haftada sıkılaşmaya başladım fakat kg olarak herhangi bir değişiklik yaşamadım. reformera haftada 2 gün gidiyorum. istediğim sonucu daha hızlı alabilmek için geçen hafta crossfitede başladım. (gizlinot: önce haftada 3 gün crossfit 2 gün reformer yaparım kafasına sahiptim fakat crossfit çok daha hoşuma gitmeye başladı. ) vardiyalı olarak çalışıyorum bu nedenle her hafta çalıştığım günler değişiyor. crossfite pazar hariç her gün sabah 9-12 akşam 5-8 arası gidebiliyorum. reformera ise pazar gününden haberleşiyorum ve genelde çok dolu olduğu için kırk nazla randevu alabiliyorum. size sorum şu kilo kaybı ve sıkılaşmak için haftada 1 gün pilatese 4 gün crossfite gitsem işe yarar mı? yoksa yoğun tempoyu göz önüne alarak ikisinden birini mi tercih etmeliyim? haftada 1 pilates işe yaramazsa onu bırakmayı düşünüyorum açıkçası.

1. önceliğinizi henüz kilo vermeden sıkılaşmaya vermeyin bence. her ikisini de yapmış biri olarak reformer skinny fit dediğimiz insanlara daha uygun bence. öncelikle nabzınızı yükseltip yağ yaktıracak sporlara yönelseniz daha iyi olur . kilo verdikçe sarkmamak için ufak ufak reformer da eklersiniz

10 nisan 2023 14:52

2. Reformer çok güzel sekillendiriyor ama kilo verdirmiyor

10 nisan 2023 15:31

3. Ben crossfit aşığı biri olarak aktif dinlenme günümde pilates yapıyorum. Sadece pilates "elbette bana göre" sıkıcı ve vücudun tüm ihtiyacını karşılamaz. Haftada bir iyi bence.

10 nisan 2023 15:38

4. teşekkür ederim yanıtlarınız için süslülerim.

A3, aktif olarak Crossfi sizde nasıl bir gelişim sağladı? Yeni başlayanları yönlendirebilecek çok fazla yorum yok maalesef.. Ne kadar sürede etki alırım, diyet yapıyorum ve istediğim süreci 2 ayda çıkartabilir miyim çok merak ediyorum. ayrıca nelerle desteklemeliyim.. tüm yorumlarınıza ihtiyacım var :)

10 nisan 2023 16:06