reglin 2-3. gününü tespit edemiyorum?

doktor bi kaç tahlil için reglin 2 veya 3.günü gel dedi ama şimdi reglden önce benim son zamanlarda en az 3 gün kahverengi lekelenme olmaya başladı. 4.gün falan kırmızı renkte kan geliyor ve bu kırmızı renkli regl durumu da 4 gün sürüyor. doktora sorduğumda lekelenme de reglden sayılır lekelenme gördüğünde 2.gün gel dedi ama eski doktorum da kırmızı akıntı olunca 2.gün gel diyordu iyice kafam karıştı :( sizce hangisi doğru ?

1. İki reglin arası 21 gün olmalı diye bir şey yok. Adetlerin başladıkları günler arasında en az 21 gün en fazla 35 gün normal kabul edilir. Luteal faz da herkeste 14 gün değil, kişiye göre 10-11, hatta 16 gün bile olabiliyor.

21-35 günün dışındaysa bir kontrol gerekir.

Sizin sorunuza gelirse süslüm.  3. Günde bazı hormon testlerine ve belki de ultrasonla yumurtalıklarınıza bakacak doktor. Normalde iki adetiniz arası kaç gün ve adetiniz kaç gün sürüyor? Bu lekelenmeler olmadan önce kaç gündü.  Aslında lekelenmeler ve hafif kanama da adet başlangıcından sayılır; fakat bu durumun - 2-3 gün gelen lekelenme- yeni olduğunu doktorunuza söylerseniz sizi daha iyi yönlendirebilir.

16 ağustos 2021 11:57

2. regl tarihlerimi not ediyorum zaten ama son zamanlarda lekelenme uzun sürdüğü için tam kestiremiyorum ki.

anonim 2 ya bu kadın doğum doktorlarını anlamıyorum, böyle bir konuda nasıl gittiğim her doktor farklı bir şey söyleyebilir çok saçma.Tek bir doğrusu yok mu bunun yani. Bunun yeni bi durum olduğunu söylemiştim zaten.

Evte hormon testi ve yumurtalıklarıma bakacak, benim için çok önemli bir konu ama ne zaman gideceğimi bilemiyorum yani çok saçma. 2 adetim arası 23 gün sürerdi şimdi 21e düştü.

16 ağustos 2021 12:30

3. Bu kahverengi lekelenme günde sadece 1 kez hafif şekilde olsa bile regle dahil midir süslüler? 3 gün boyunca hafif şekilde kahverengi lekelenmem oluyor çünkü. Ozaman kırmızı renkli kanama başlamadan önce teste gitmiş olacağım.

16 ağustos 2021 12:36

4. Eğer bakılacak şey yumurta rezerviniz ise adetin genelde 3. Günü fsh değeri için önemli. Ama bir de amh var ki bu değer adetin herhangi bir günü bakılabilir. İstediğiniz rezerv bilgisi ise amh da baktırırsınız. Böylece lekelenme miydi adetten sayılır mıydı probleminiz kalmaz :) ultrason için zaten değişen bir şey yok. Her şey görünüyor ultrasonda.

Bir de 3. Gün deniyor ama 2-4 arası da yapılıyor.

16 ağustos 2021 12:43

5. amh, fsh,lh, e2 hepsine bakılacak süslücüm.

16 ağustos 2021 13:03

6. benim doktorum kanama başladığı günden itibaren say diyordu ben lekelenmeyi dahil etmiyordum süslü

16 ağustos 2021 14:45

7. anonim 4cüm benim eski doktorumda öyle diyordu , kırmızı renkli adet kanaması başladıktan sonraki 3.gün diyo, ama bu doktorum lekelenmeyi de dahil et dedi kafam karıştı :/

16 ağustos 2021 16:48