söz töreni dışarda yapılabilir mi ?

evimiz çok küçük aileler de aşırı kalabalık. söz-isteme-nişan hepsi bir anda olsun istiyorum. üstelik şu arkaplanda çiçeklerin falan olduğu konseptleri de çok beğeniyorum ama evimiz 100m2 bile değil sığmaz yani. hani söz nişan neyse de isteme dışarda olması çok garip geliyor. nasıl bir yol izlemeyebilirim?

1. *izleyebilirim olacaktı

26 nisan 2023 09:23

2. benim bir arkadaşım isteme törenini dışarda yaptı, instagramdan gördüm. nasıl bi mekan olduğundan emin değilim ama bir kafenin üst katını komple kapatmışlardı sanırım, içerisi epey kalabalıktı. böyle bir yerde yapabilirsin süslü.

26 nisan 2023 09:35

3. benzer durum kardeşimin bu cumartesi olacak olan nişanında da gerçekleşeceği için şöyle bi yol seçtik;

evde dekorasyon vs olmadan çekirdek aile, aile büyükleri ve bi iki amca teyze ile isteme olacak. sonra evin olduğu semtte tuttuğumuz bi kafeye geçeceğiz. ikramlıklar orda servis edilecek. yüzük orda takılacak. arka plan süsü oraya kurulacak. ses sistemi mevcut. yani evde allahın emri faslı var,kafede yüzük takma yeme eğlenme dans vs.

tuttuğumuz yerde isteme kısmını da yapanlar olmuş ama biz isteme evde olsun istedik.

26 nisan 2023 09:38

4. Benim arkadaşım aynı konsepti hiltonda yaptı. Yapılıyor yani yaygın bir durum.

26 nisan 2023 09:44

5. çokta güzel olur. tek eve tıkış pıkış sığmaya çalışmaktan daha iyi kesinlikle.

26 nisan 2023 09:45

6. ben hepsini tek seferde dışarda yaptım, isteme de dahil çok keyifli oldu kimse yorulmadı.

geçen hafta tanıdık birisi evde yaptı pertimiz çıktı valla mutfakta herkese kahve çay ikram yetiştirmekten. bence dışarda daha bile iyi oluyor

26 nisan 2023 09:47

7. Biz evde yapıyoruz bu cumartesi süslü, bizim de ev küçük 110 m2 ve salon biçimsiz. Benim akrabam yok zaten annemin kardeşleri vefat ettiği için sadece çok yakın 3 kuzenim var, benim taraftan akraba namına onlar ve birinin eşi gelecek. Müstakbel nişanlımın ailesi ultra kalabalık ama, abisinin 4 evli çocuğu var onlar sadece 8 kişi ediyor, anne, baba, diğer abi, yenge, çocukları falan da eklenince onların çekirdek kadro 16 ediyor. Babası kardeşlerim de gelsin demiş mesela geri çevirmek zorunda kaldık, bu bile gereksiz kırgınlık gerginlik sebebi mesela. Kesin arkamdan atıp tutmuşlardır. İş resmiyete dökülmeden akrabaların antipatisini kazandım :)

26 nisan 2023 09:58

8. Önce eve alıp sonra kalkın cafeye gidiyoruz demek biraz tuhaf bence, en baştan dışarıda yapmak daha iyi olabilir.

26 nisan 2023 09:59

9. önce ev sonra cafenin tuhaflığı kişiler arası iletişime bağlı olan bişey. çekirdek aile dışındakiler zaten direkt mekana geçecekler. ama bana kalırsa hepsini aynı yerde yapmak daha mantıklı tabiki

26 nisan 2023 10:24

10. Hepinize önerileriniz için çooook teşekkür ederim. Benim dayı hala teyze amca sayım toplamda 14 :D tabiki hepsi gelemeyebilir ama daha kuzenler enişteler yengeler arkadaşlarım ve aile büyükleri var. Bir de o kadar ikram, Çay, bulaşık vs derken ohooo en az 2-3 kişi mutfakta kalmalı. Kimseyi de hizmet ettiremem,içim rahat etmez.

Sayenizde fikrim daha netleşti. İsteme evde az kişiyle olsun, sonra dışarda bir mekana geçeriz. Acaba isteme ve söz ayrı günlerde olsa nasıl olur? Çünkü a5 in dediği gibi kalkın gidiyoruz demek biraz garip kaçabilir.

26 nisan 2023 11:59