sülfatsız şampuan ve temizleme sorunu?

merhaba, saçlarımı kestirdikten sonra sültafsız işte sls paraben vs olmayan şampuan kullanmaya başladım. başlarda her şey çok güzeldi saçlarım yumuşadı, hatta kabarıklığı azaldı, kuruluğu eskiye nazaran çok daha iyi oldu. ancak son zamanlarda fark ettim ki temizlenmiyor, ağırlık oluşuyor, dün duş aldım kendi kendine kurudu ve ellerimi sürdüğümde yağlı bir his oluştu sanki kiri yumuşamış temizlenmemiş tekrar kalmış gibi, kötü bir dokuydu. sizce ne yapmalıyım? otacı kullanıyordum. belki başka öneri olabilir? saçlarım dalgalı- kıvırcık arasında.

1. Banyo sonrası silikonlu ürünler kullanıyor musunuz saçınıza? Silikonu sadece sls arındırıyor ve sülfatsız şampuan kullandığınız için silikon birikme yapıp saçı ağırlaştırmış olabilir.

5 mart 2019 12:02

2. Önce saçınızı sülfatlı silikonsuz şampuanla yıkayın sonra tamamen sülfatsıza geçin mesela haftada 2-3 sülfatlı silikonsuz deneyin yves rochenin sampuanları oyle sanırum detox sampuanı falan.

5 mart 2019 12:11

3. sülfatsız ve kimyasal içermeyen şampuanları 3 senedir kullanıyorum. ben logona, sante, urtekram, lavera, apifarm markalarının kullandım.

ilk kullandığım otacı markasınındı aynen dediğiniz gibi şişe daha bitmeden saçımda ağırlaşma sorunu yaşadım. nedeni belki içeriğinde kullanılan bir maddedir veya bitkidir tam emin değilim. sonrasında yukarıdaki markalara geçiş yaptım ve bu sorun hiçbir şampuanda olmadı.

ağırlaşma ve hacim kaybı varsa markayı değiştirmenizi öneririm. benim temiz içerikli şampuanlara geçtikten sonra saç yapım dahil değişti. haşimato hastasıyım tabir yerindeyse öbek öbek saç dökülmelerim vardı, şu anda bebek saçlarım çıktı onlar uzuyor dökülmem azaldı. 45 günde 1 saçlarımın önünü kestiriyorum çünkü çok hızlı uzuyorlar. saçlarıma ek ciddi ürünler kullanmama gerek kalmadı. sürekli her duştan sonra ışıltısı ve hacmi yerinde. kırık oluşumu neredeyse hiç yok, eskiden saç uçlarım püskül püsküldü

tavsiyem saçınızın ihtiyacına göre farklı markaların şampuanlarını deneyebilirsiniz. en önemlisi 1 şişeniz bittiğinde aynı çeşit şampuanla devam etmeyin. değiştirin, sonra diğer şişeniz bittiğinde çok sevdiyseniz ilk kullandığınız şampuana dönün gene bitirin ve gene değiştirin.

aynı marka, aynı çeşit şampuanları kullandığımızda saç bir süre sonra ilk zamanlar verdiği tepkiyi vermemeye başlıyor. mesela şu anki şampuanınız hacim içinse diğer çeşit parlaklık ışıltı veya güçlendiren bir çeşidi deneyebilirsiniz.

sülfatsız şampuanlar köpürmüyor ama biz alıştığımız için köpüren şampuanlara normal orandan fazla kullanabiliyoruz sülfatsız şampuanları. mesela avucunuzu dolduracak kadar bir şampuanla saçlarınızı yıkarsanız arınmıyor kesinlikle. kendimde yaptığım ilk hatam buydu benim. normal eski köpüren şampuanlarınızı ne kadar kullanıyorsanız aynı oranda kullanın.

5 mart 2019 12:18

4. anonim 1, şu an benim de saçlarım kötü durumda.

anonim 2, banyo sonrası pantane belirgin bukleler kullanıyorum, içeriğine bakamadım, şişe yanımda değil ama vardır sanırım onda silikon, haklı olabilirsiniz.

anonim 3, tamamen otacı kullanıyordum, bunu da deneyebilirim. sanırım bebek şampuanları bu kategoride oluyormuş.

(yazar: sevdaninzillisi), otacı aynen dediğiniz gibi şişe henüz bitmeden böyle oldu. başlarda dediğim gibi güzeldi ve bunların yanında kıvırcıklığını da kaybettim saçımın. buklelerim kötü oldu açılıyor, oysa başta her şey iyi başlamıştı. benim de öbek öbek döüküyor hatta akıyor saçlarım.

çok dökmek de evet, normalde bir kez şampuanlardım şu an 3 kez şampuanlıyorum, yine temiz hissetmiyorum ama zarar verir diye bırakıyorum.

yani dediklerinizin aynısını yaşadım. saç dökülmem başta azalmıştı ama şu an aşırı dökülmeye devam ediyor.

söylediğiniz markaları ve tavsiyelerinizi uygulayacağım. arada arındırma için silikonsuz ama sülfatlı da deneyebilirim.

her birinize çok teşekkür ederim.

5 mart 2019 12:28

5. Sülfatlı silikonsuz şampuanlarla önce saçındaki silikonu arındır süslücüm dönem dönem de bu şampuanlarla yıka ki atıyorum maske yaptırdın kuaförde vs silikonludur muhtemelsn bundan arındırsın ama asıl sampuanın sülfatsız silikonsuz olsun tabiki saç kremin de silikonsuz sülfatsız olsun.

5 mart 2019 12:35

6. çok teşekkür ederim o zaman mutlaka öyle bir şampuan ve saç kremi alacağım. silikondan arındıramıyorum o zaman ben de.

5 mart 2019 12:39