sürekli arkadaş gruplarındaki umursanmayan/takılmayan kişi olmak?

süslüler mesela gerçekten yakın olduğum 3 tane arkadaşım var. üçü de beraberken çok iyiler ama atıyorum birisiyle beraberken yanımıza başka biri geldiği an ben tamamen unutuluyorum. amacım “her zaman tüm ilgi ve odak benim üzerimde olsun” değil tabii ki ama sonuçta yanında 2 kişi varken birinin suratına bakmayıp tamamen diğeriyle ilgilenmek yanlış değil mi? sürekli başıma geliyor bu, baş başayken çok iyi her şey ama yanımıza başka biri geldiği an bir daha benim yüzüme bakılmıyor, iki veya üç kişi kendi aralarında sohbet ederek yürüyorlar ben arkada kalıyorum tek başıma, bana hiçbir şey sorulmuyor, sohbete dahil edilmiyorum, sohbet esnasında kalkıp gitsem yokluğum 15-20 dakika sonra anca fark edilir herhalde. ben bir arkadaşımla sohbet ederken yanımıza başka biri geldiğinde diğeri belki kendini kötü hisseder diye sürekli ikisiyle de göz teması kurmaya, görüşlerini almaya ve ilgi göstermeye çalışıyorum ama ben niyeyse böyle durumlarda dışlanıyorum ve arka plana atılıyorum sürekli. size de oluyor mu bu? bir keresinde takıldığımı belli ettim ama ciddiye alınmadım. sorun bende mi sizce?

1. herkesin başına gelmiştir elbette. ss, "saksı değilim ben!" noktasına gelmeden mesafe koyup başka arkadaşlar bulun derim.

bir de onlar sizsiz nasıllar? yani size haber vermeden toplaşmaları falan da var mı? anladığım kadarıyla sizi tek kaldıklarında yanlarında konuşmalık kişi olarak taşıyıp, bir araya geldiklerinde bir kenara bırakıyorlar.

1 haziran 2021 14:45

2. sorun sende değil süslü. bazı insanlar öyle oluyor. arkadaşlarının yaptığı kabalık. birden fazla kişiyle sohbet ederken sohbet edilen herkesle göz teması kurulur. bu basit sosyal kabiletin onlarda olmaması senin suçun değil.

1 haziran 2021 15:12