sürekli evlen de kurtulalım senden diyen kardeş sorunsalı.. ?

hadi birkaç kez olur anlarım sinirle demiştir de yaşı da küçük değil 21 yaşında ve sürekli evlen de kurtulalım, şu evden git artık, anne bunu evlendirin diyip duruyor. ben 32 yaşındayım ama evin hemen hemen tüm giderlerini karşılıyorum maaşım gayet iyi, evdeysem anneme yardım ederim falan. ama kardeşimle yaşamaya tahammül edemiyorum çünkü sınırlarımı zorluyor. 21 yaşında ergenlik olmaz ya artık olmamalı. annemlere bin kez dedim alın karşınıza konuşun diye biz ne diyelim diyorlar. birkaç kez üstünkörü konuştular, o kadar. spora gidiyor her sabah ev tavuk kokuyor, ben işe çıkmadan önce mide bulantısından duramıyorum kahvaltı bile yapmadan gidiyorum neymiş beyefendi tavuk pişiriyormuş öğlen yiyecekmiş. konuşurken neler söyleyebilirim inanın bilmiyorum. siz olsanız ne yapardınız? ayrı eve çıkmak şu an benim için sıkıntı..

1. terbiyesiz işte ne diyebilirsiniz ki. görmezden gelin sizin evlenememiş olmanızı eksiklikmiş gibi hissettirmesine müsade etmeyin evlenmiyorum ailemle yaşayacağım yerinde olsam hemen para kazanmaya başlar ayrı eve cıkardım diyin :) ayrıca sizde onun sınırlarını işgal edin mesela. zorbalıksa zorbalık 21 yaş küçük bir yaş değil konuşarak değil yaparak çözün bazı seyleri.

29 mayıs 2024 10:45

2.  yediğimi içtiğimi sen mi ödüyorsun diyip geçin

29 mayıs 2024 10:46

3. Süslüm gerçekten tam anlamıyla lisedeki zorba tiplerden biri gibi. Dışarıdan bakıldığında herkes ne kadar efendi falan diyor bir de. Dediğiniz gibi laftan anlamaz, icraate birşeyleri geçirmem lazım..

29 mayıs 2024 10:48

4. Kendi evimden ne zaman gideceğimi sana mı soracağjm diyin. Evin giderlerini de karşılamayı bırakın bence. Anneniz babanız o zaman alır karşılarına bir güzel konuşur sjdjjd

29 mayıs 2024 10:51

5. Zorbalamaktan başka çare yok kavga etmeden sakin sakin sen erkeksin gelmişsin kaç yaşına ya sen git ya da bi iş bul para getir, aileden geçiniyorsun bu yaşta derim. Sinirlendiğinizi görürse daha da yapar, sinirlenmeden dalga geçerek konuşun

29 mayıs 2024 10:55

6. Bazılarının ergenliği 30una kadar sürüyor inanır mısın. Sus lan diyip patlat bir tane ensesine. Herkesle anladığı dilden konuşmak lazım

29 mayıs 2024 10:59

7. Aynen eve para vermeyin +1 , madem anne babanıza da madem x bana evden git diyor, siz de ağzınızı açıp birşey demiyorsunuz o zaman ben de eyrı eve çıkmak için para biriktireceğim, evde de iş miş yapma, gerekirse geç gel ay çok yoruldum anne, dışarda yicem mesaim var geç gelirim diye eve az gidin, anne baba kız çocuğu ayrı eve çıkacağı zaman hemen değişir

29 mayıs 2024 11:12

8. Eve verdiğiniz paradan bi şekilde o da besleniyorsa, sen de bi iş bul bi baltaya sap ol da benim getirdiğim parayla beslenmeyi bırak diyebilirsin.

Ben daha ağır da konuşabilirdim evde yemeden içmeden kesilirdi öyle diyeyim.

29 mayıs 2024 11:13

9. Bütün suç annenle babanda bunu ilk dediğinde ne diyorsun sen it deyip susturmazlarsa olacağı bu. öyle biz ne diyelim zart zurt derlerse böyle efelenir tabii. En güzeli arpası nereden geliyorsa belki ki fazla gelmiş arpasını keseceksin. Siz buna fazla yüz vermişsiniz anlaşılan evde höt diyen de yok bu fazla şımarmış. Şımarık çocuk gibi Hem yiyip içip hem saygısızlık yapacak yok öyle yediği o tavukları hak etsin önce.

29 mayıs 2024 11:24

10. Anaya babaya parayı kesiceksin kesinlikle. Böyle istediklerinde falan "yine mi anne ya, valla size çalışıyorum. Şu kadar yetsin artık yettiği kadar alın" gibi şeyler diyebilirsin. Kardeşin sana evlen evlen dediğinde de "ben evlenince tavukları da köyden alırsın" gibi cevaplar vermen iyi olabilir.

21 yaş ergenlik falan değil ben yerinse olsam ortalığı yıkardım ama nasıl bi evdesin bilmiyorum o yüzden bence en makulu parayı minimumda vermek.

29 mayıs 2024 18:47