süslüler üniversite için kore mi japonya mı sizce?

gelecek yıl bu iki ülkeden birine gideceğim, sizce hangisini seçmeliyim siz olsanız hangisini seçerdiniz? nedenleriyle beraber fikir verirseniz sevinirim.

1.  Güney Kore de japonya da kendi çapında konservatif ülkeler. Hayat avrupa gibi değil, bilesiniz. Ancak güney kore'de kadınlar için hayat japonya'dan bir tık daha kolay. Yine de buraya sormaktansa bu ülkelerde okumuş kişilerle iletişime geçmenizi öneririm. Burası sağlıklı bir yer değil.

29 mart 2021 00:28

2. koreci sümeyyeler nefret ettirdiğinden dolayı japonya. nefret ettirmiş olmasa da japonya.

29 mart 2021 00:29

3. Ben üniversitede erasmus için gidecektim ( okulumun anlaşması vardı) ama japonya çok pahalı diye vazgeçirmişlerdi. Güney koreyi çok severim ( tabiki ergen kitleden değilim) ama japonyayı seçerdim fırsatım olsa.

29 mart 2021 01:59

4. Ekonomik olması acısından kore derim, korelileri de sevmekle sevmemek arasındayım kpop seven biri olarak dşdoşwodls ama japonya daha gelişmiş ve oturmuş bir ülke oldugu icin üniversitesi de daha iyidir tahminen

29 mart 2021 17:36

5. süslü nasıl gideceğini de yaz bari yüksek lisans mı lisans mı parayı mı bastın burs mu çıktı lütfen

29 mart 2021 18:40

6. cevaplarınız için teşekkür ederim süslüler, bende koreye biraz daha yakınım ekonomik sebeplerden dolayı maalesef ama yinede net bir fikrim yok orada okuyan türk öğrencileri araştırayım en iyisi. a5 süslü özel üniversiteye gidicem orta seviye japonca ve korecem iyi seviye ingilizcem var. eğer böyle bir şey düşünürseniz belirli seviyede yabancı dil mutlaka gerekiyormuş bende o yüzden 2 senedir dil öğreniyorum, burslu alımlar için iki ülkede farklı şeyler istiyor burslu okumak için alanının bilimle ilgisi olması gerekiyormuş ve belirli bir sınavı varmış.

29 mart 2021 18:58