yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    10 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    süslüler ben evimi kendim boyadım, çok kötü oldu diyen var mı ?yoksa herkes boya yapabilir mi ?

    1. Herkes yapabilse boyacılar neden var? Bunu düşün önce cevabını bulursun.

    4 eylül 2022 15:21

    2. Mevcut renk, kullanacaginizdan koyu değilse eğer girişin bu işe. Koyuysa 2 kat atmak gerekir. Boyayı da, ruloyu da kaliteli almak gerekiyor. Her tasindigimda kendim boyuyorum. Duvar kağıdı söküp, sökmeden, koyuya, açığa.

    4 eylül 2022 15:22

    3. a1 dediğine göre kimsenin temizlik yapamaması lazım çünkü temizlikçiler niye var ya da yemek yapamaması lazım aşçılar niye var. ben de boyamadım ama bu sene iki odayı kendim boyamayı düşünüyorum. atla deve değil ya yapılır diye düşünüyorum.

    4 eylül 2022 17:07


    4. A1 boyacılar boya yapmak üstün yetenek gerektirdiğinden değil emek vermeye yeterince zamanı olmayan insanlar için var.

    4 eylül 2022 18:32

    5. Boş vaktiniz varsa yapılabilir ama çok yorucu bir iş olduğunu düşünüyorum. 2 kat boyamak gerekiyor genelde. Kapı kenarları priz kenarları duvar köşeleri gibi rulonun girmediği her yer de fırçayla ağır ağır boyanıyor. Uzun iş

    4 eylül 2022 18:58

    6. Ben boyadım. Odam çok küçük, eşya da çoktu, dışarı çıkaramadım ortada toplayıp üstünü örttüm. Boyama yapmak için çok az alan kaldı, rahat edemedim. Mümkünse odayı boşaltın. Tavana ve yerlere bant çektim, aşırı uğraştırıcıydı. Ama kesme fırçasıyla düzgün yapamam diye düşündüm, bantı sökünce aşırı düzgün ve profesyonel durdu.(bantı yapıştırırken çok düzgün yapmanız gerek) çivi, vida izleri vardı oralara sıva yapmaya çalıştım pek düzgün olmadı. Ama ben çok üstünde durmadım, özenmedim. Boyayacağınız alana uygun fırça seçerseniz rahat edersiniz. Birkaç video izleyin boyacıya birkaç şey danışın yaparsınız. Ama benim için çok önemli çok muntazam olmalı diyorsanız illa ki hatalarınız olur. Görmezden gelirim diyorsanız hem paranız cebinizde kalır hem de eğlevekibir aktivite, tavsiye ederim

    4 eylül 2022 19:43

    7. *eğlenceli

    4 eylül 2022 19:44


    8. Benim arkadaşlarım yaptı evlerine. Kendileri sonuca bayıldılar çok mutlular. Ama ben duvara bakınca korkunç bir sıva üstüne dalga dalga bir duvar görüyorum, berbat bir işçilik. Ben öyle odada durmak istemezdim. Yani bakış açısı diyelim. 

    5 eylül 2022 00:42

    9. 2 senedir parca parca boyuyorum oturdugum evi. Bence eglenceli tabi yorucu da. Kaliteli bir boyayla cok daha cabuk ve kolay boyuyorsunuz 3 seferdir farkli farkli markalar denedim hepsinin tecrubesi farkliydi. Cok buyuk bir alan boyamayacagim icin en son jotun denedim en memnun ondan kaldim. Ayrica kartelada neyse o gercekten. Polisan cok sasirtmisti beni. Daha uygun olsun derseniz dyo derim.

    5 eylül 2022 03:31

    10. Hiç tecrübeniz yoksa asla kalkismayin pat diye tüm evi boyamaya. Gerçekten zor, uğraştırıcı, sabır isteyen bir iş. Bir duvarda deneyin önce bakın oluyor mu. El yatkınlığı yoksa mesela ne yaparsan yapilacak iş değil. Eşim üniversite hayatında başlamış ilk önce boya yapmaya, babasi usta olan bir arkadaşından öğrenmiş vs. Her evimizi kendi boyadı inadindan, karşılayacak gücümüz var ama pinti demek ki çok itici bir şekilde. Ne olursa olsun ustanın yaptığı gibi olmuyor. Ufak tefek rahatsız edici şeyler kalıyor kenarda köşede ve o odaya her girdiğimde gözüme batıp beni rahatsız ediyor mesela. Annemin evi, gittiğimiz diğer evler hep kaymak gibi. Üstelik çok da iyi beceriyor, duvarlarda herhangi bir dalgalanma yok, çok kıyıda köşede şeyler bile kötü duruyor inanın. Bir de bu evin her odası ayın odası gibiydi, mor, bordo, siyah odaları boyamak, o renkleri kapatıp istediğimiz açık renge boyamak aşırı zahmetli olmuştu. Ben mesela asla uğraşamam, çok lüzumsuz geliyor bana.

    5 eylül 2022 06:01