süslüler ellerim çöl gibi, ne yaparsam yapayım nemlenmiyor su içmek de dahil?

günde en az 1-1 buçuk litre su içiyorum, gece-gündüz nemlendiriyorum ama yok :( gece vazelin&manikür eldiveni denedim yok :( manikür yapsam da ellerim hiç güzel gözükmüyor çünkü bayağı çöl gibi. ne yapabilirim, ne kullanabilirim?

1. Suyu arttırın ama bu durum suyla ilgili olmayabilir. Hormonal bir problem var mı bilinen? Bu arada zeytinyağı da sürebilirsiniz.

1 nisan 2019 11:26

2. Ersağ kantaron özlü kremi öneririm gün içinde yanınızda taşıyın kurudukça nemlendirin farkı birkaç günde görürsünüz üstelik kokusu çok güzell

1 nisan 2019 11:52

3. excipial lipo falan denedin mi süslü bir doktora görün bence

1 nisan 2019 11:54

4. Ankarada mısın veya kuru bir şehrimizde misin süslü? Evce bizde böyle bir durumdan muzdaribiz ve şöyle bir durum var kuruluktan dolayı ellerim kırış kırış durmaya başladı bir de. Excipial lipoyu üç kat sürüp emdirip, daha sonra vıcık cıcık bir kat daha sürüp eldiven takıyorum. Sonuç sabah ellerimi sadece suyla yıkadığımda , sabuna bile değmeden, ellerim pul pul oluyo tekrar. Havanın kuru olmasına bağladım artık durumu.

1 nisan 2019 12:10

5. İçtiğiniz su miktarı çok az öncelikle onu arttırmanız lazım, sonrasında bir seğişiklik yoksa doktora görünün, kuruluk sadece ellerde mi? Bu arada body shopun kenevirli bir el kremi vardı ellerim kuru olduğu dönemde çok iyi gelmişti daha iyisini bilmiyorum

1 nisan 2019 12:36

6. Günde 2,5 -3 lt su içiyorum, hindistan cevizi yağı, sarı kantaron yağı, her türlü kremi boca ediyorum elime ama çöl gibi ellerim son 3 yıldır. Hep bi havayı, sabunu şunu bunu suçladım ilk yıl ama sonra öğrendim ki egzama olmuşum.

Sizde de olması ihtimali var, gözardı etmeyin.

Ha bu tanı konulduktan sonra ne değişti, hiç bir şey, yaz dışında yine böyle ellerle geziyorum, ne yapsam kar etmedi çünkü..

1 nisan 2019 14:50

7. Süslü benim de öyle maalesef. Benimki çok fazla yıkamaktan ve sabunlamaktan dolayı oluyor. Ellerinizi bir günde kaç kez temizlediğinize dikkat edin.

1 nisan 2019 15:00

8. Teşekkür ederim cevaplar için :) Suyu arttırmayı deneyeceğim, sanırım çok yıkıyorum elimi siz söyleyince saydım da bi ohoo. Bir hafta boyunca su& yıkama sıklığı& sık nemlendirme gibi mevzulara dikkat edip değişim olmazsa doktora gideceğim artık

1 nisan 2019 18:35

9. Benim de ayni sekilde ve doktordan egzama teshisi aldim diğer süslü gibi. Sıvı sabun kesinlikle kullanma dedi onun dışında ne yapılır ben de bilemiyorum süslü

1 nisan 2019 19:13

10. hangi marka nemlendirici? l'occitane'ın el kremlerini tek geçerim!

1 nisan 2019 21:37