süslüler ev mi araba mı sizce?

sabah sabah sözlük aktif değil ama yine de sormak istedim süslüler kirada kalan bekar biri sizce elde olan biraz birikimi eve mi arabaya mı yatırmalı?

1. ben ev aldım, pişman değilim. bu ay borcu bitti. şimdi araba peşinatı biriktiriyorum ama fiyatlar çok uçuk.

14 ağustos 2020 09:32

2. Araba altından daha fazla değerleniyor , ev ise öyle kenarda duruyor. Ama kiranız fazla ve ev almaya durumunuz mümkünse sanki ev daha mantıklı bence

14 ağustos 2020 09:32

3. Süslüler ev alacağım şehirde en az 5 yıl yaşama durumu var sonra taşınırken satıp gitmeyi düşünüyorum ama bir yanım araba istiyordu uzun zamandır şimdi boşuna kira ödemek baya koydu bu süreçte

14 ağustos 2020 09:36

4. Kiracı olanın ev alması iyi bir yatırımdır. Sadece değer kazanma olarak bakılmaz. Her ay boşa giden minimum 1000 tl bir para var ortada. 2. Ev alınması durumunda döviz artışı vs ile karşılaştırılabilir. Bence ev alın. Yıllarca kiracıydım 2 aydır ev sahibiyim. Sürekli bu ay kira vermiycem mi şimdi diye seviniyorum.

14 ağustos 2020 09:50

5. ben zamanında araba aldım pişman değilim. yalnız bir kadınım, rahatça bir yerlere gidiyorum, akşam çıkıyorum dönüşlerim sorun olmuyor, başka şehirlere gidip geziyorum, bu pandemi sürecinde toplu taşıma kullanmıyorum yani araba bana güven ve konfor sağlıyor. ben hayatımı konfor odaklı yaşıyorum benim öncelliğim yatırım değil. benim gibiyseniz siz de tüm paranızı değil de paranın bir kısmını arabaya ayırıp diğer kısmını yatırım amaçlı biriktirip ileride ev alabilirsiniz.

14 ağustos 2020 10:00

6. simdi suslu eger son anonim gibi dusuneceksen ki cok mantikli araba almak ama ben soyle dusunuyorum ankara'da cankaya'da yasiyorum ve su anda dandik bir ogrenci evine bile 1500 lira kira istiyorlar o da gercekten dandik kotu olan evlere. iyi bir evde oturmak istiyorsan gercekten en azindan 2500u gozden cikartmak gerekiyor hele de nezih guzel semtse cok daha artar tabi fiyatlar ama minumum boyle. 2500 lirayi kiraya vermek yerine aylik 3000 belki 3500ile kredi cekip ev almayi daha mantikli buluyorum. ev de degerleniyor, eger evde uzun vadeli oturacaksan kesin degerlenir zaten diyelim ki 5 yil oturacaksin 5 yil boyunca en az 150 bin kira odenecek az bi tutar degil onun yerine ev alip giderken de satmak mantikli ama birkac sene icin degil. araba da soyle  bence arabaya hic binmesen bile arabanin bir gideri var sigortasi var bilmem nesi var yani hic binmesen evin onunde dursa bile cebinden belli miktar para cikiyor. araba binmek isteyenler almali yukaridaki suslu gibi. yok ben cok binmem toplu tasima taksi ile idare edilir diyorsaniz kesinlikle ev.

14 ağustos 2020 10:26

7. İnsanın içinde oturacağı ev yatırım değil ki ama. Kira veriliyor sonuçta ve ev sahibi çık diyebiliyor bir anda. Ama sürekli yasamayacagim bir şehirden ev almazdım ben sanırım. Bir de peşinat çok olmalı ki kredi bedeli az olsun. İki yıl kredi ödedim ben. Zorlamadi hiç. Büyük şehirde araba ideal olabilir. Ben küçük şehirde yaşıyorum. Uzak pek yer yok, olana da taksiyle gidiyorum. En fazla 25 lira tutuyor. O yüzden onceliklerinize göre karar verin derim.

14 ağustos 2020 10:36

8. Süslüler araba alırsam hem onun gideri dediğiniz gibi hem de kira benim giderler baya artmış olacak. Ev daha mantıklı gibi geliyor 40 50 binlik bir arabaya da bilebilirim daha sonra ama kira mahvediyor insanı canım çok çekiyordu araba toplu taşımadan bıkmıştım ama boşu boşuna kira yaşayan bilir hele şu pandemi döneminde 6 aydır bomboş eve kira verdik hepimiz

14 ağustos 2020 10:37

9. Süslüler annem ise bekar olduğumu ve evlenince eşimle beraber almamız gerektiğini söylüyor sonradan yatırımlarda sorun olur ayrılık vs olursa diyor bu da mantıksız geliyo ama evlendikten sonra çok daha kolay olurdu ödemek ama şu an böyle bişey de yok gündemde ne zaman olur bilmiyorum evlenmeyi beklemek saçmalık gibi

14 ağustos 2020 10:39

10. Annelerdeki şu evlenince ev alırsın sevdası da beni benden alıyor. Ne zaman olacağı belirsiz bir şeye göre plan yapmaktan mantıksızı yok. 40 yaşında evlenirsek 15 yıl kiracı olalım oldu olacak ev alacak durumumuz varken. Evlilikten önce edindiğiniz mallar boşansanız da size ait bildiğim kadarıyla. Öyle düşünerek almamazlık etmeyin.

14 ağustos 2020 12:33