Ay yazık ya ülke adına içim karardı yine şu asi kasritlarini okuyunca. Korkmanıza gerek yok suslum siz asinizi oldugunuz için bagisikliginiz var, en kotu ihtimalde hafif atlatacaksiniz. Çevremde asi karşıtı olup ağır covid geçirip 4 aydır iyilesmeye çalışan, yuruyebilmek icin fizyoterapiye giden tanıdığım var. Asi olmayanlar sizi ilgilendirmiyor aslında, yurt ortamında illa ki ciddi virüs yüküyle karsilasacak ve asisiz oldukları için ağır geçirenler olacaktır, herkesin kendi tercihi.
Süslü aşı olmayanlar Türkiye'de hangi haklarını kaybetti? Bilmediğim için soruyorum. Benim yaşadığım yerde cafe restoranlara giremiyorlar eğer aşısı veya testi yoksa. Ama aşıdan önce aylarca kapalı kaldı restoran ve cafeler hiçbirimiz gidemedik. İnsanlar aşı olup, hastalığın yayılımı kontrol altına alınınca yavaş yavaş açıldı mekanlar. Yani hiç kimse aşı olmasaydı yine kimse gidemeyecekti cafelere falan. Bu durumda aşı karşıtlarının haklarimizdan mahrum bırakılıyoruz demesini anlamıyorum açıkçası. Covidin yayılımı çok yüksek ve aşı olmayanlar çok daha fazla yayiyorlar. Aşı da yüzde yüz korumadığı için, aşılı olup da hastanede yatanlar olabiliyor. Bunlar hep sağlık sistemine yük. Bu illetin kontrol altına alınması için bu önlemler bence gerekli.
Anonim 1, benim soruma cevap vermediniz? Corana'nin en yaygın zamanlarında yapabilip su an yapamadığınız ne var mesela? Durup dururken bu insan aşı olmayı reddetti hemen burnuna çubuk sokalım mı diyorlar? Bir şekilde toplum sağlığının korunması lazım. Aşı olmak istemiyorsanız da test yaptırmanız gerekli.
Hanımefendi matematik bilmiyorsunuz sanırım. Aşı olanlarla olmayanların hastalığı yayma oranı bir mi Allah aşkına? Bilmiyorsanız gidip okuyun biraz. ayrica Bu testler gökten mi yağıyor yani? Tabi ki hastalığı yayma ihtimali çok daha yüksek olan aşısız olan kesime yapılacak.
A1 kimse gelip zorla aşı yaptırmıyor farkında mısınız ? Sizinki can da bizimki patlıcan mı ? Ben eski hayatıma geri dönmek istiyorum en basitinden korona yüzünden eğitimimden mahrum kaldım 1.5 yıl. Aşı bizim tek silahımız eğer ki aşı olmak istemiyorsan kısıtlamalara uyacaksın bu kadar. Yakın zamanda ceza kanuna aşılı aşısız diye sınıf ayrımı getirilip bunun üzerinden kısıtlamalar arttırılabilir. Kabul etmek istemesende toplum sağlığı senin burnunun acımasından çok daha önemli. Ki toplum sağlığınında ötesinde insanların eğitim hakkı, ekonomik durum her şeyi etkiledi bu pandemi. Biz konuştuğumuz için yargılanacakmışız bir de. Kusura bakma ama istediğin kadar kudurabilirsin. Sen gibi bir sürü aşı karşıtını çok daha kötü günler bekliyor.
Ya soyledigin seylerde bi tane elle tutulur mantikli bi sey yok anonim 1. Asisiz olarak covid olunca kotu gunler beklediginden eminim mesela? Olen, aylardir halsizim vs diyen, akcigerlerinde harabiyet kalan bir suru insan var cevremizde. Covidden olmektense 1 senedir genis kitlelere uygulanan ve ciddi bir yan etkisi gosterilmemis asiyi tercih ederim. Kar zarar yapiyorum ve covid daha kotu geliyor. Dolayisiyla kaynaginin gotun oldugu ya sizi daha kotu gunler bekliyorsa gibi beyanlarini kendine sakla
A1 ben aşı yokken korona geçirdim zaten detay vermek istemediğim sağlık sorunlarına sahip oldum korona sağ olsun ama kimsenin sağlığıyla sınanmasını asla istemem. bahsettiğim kötü günleri de sosyal hayat kısıtlaması olarak bekliyorum. Malum zorunlu pcr testinden sonra aşı karşıtı kim varsa koşa koşa aşılarını oldular. Yakın gelecekte hepinizin sonu kendi iradenizle aşı zaten <3
Öfff bu ülkede neden aslında hiç mağdur olmayan tipler hep en mağdur oluyor ya. Valla bıktım.
Aşıe karşıtına aşı karşıyı denmiş diyr triggerlanmak nedir ya beyinsiz gerizekalı denmemiş mesela olduğu gibi aşı karşıtı denmiş. Her halta tetiklenmeyi kesseniz, bu kadar snowflake olmasanız, biraz salsanız insanları ya. Keşke mantalitesi ters olan, örümcek kafalı, bağnaz insanlarla da karşılaşmama hakkımız olsa onu da rica edebilsek. Ama edemiyoruz. Yapacak bir şey yok ss bunlarla dirsek tokuşturmak zorundayız hayatta.
Aşı olmadım son ana kadar, canım tatlı aşının yan etkilerini yaşamak istemedim. ailem kendilerine çıkar çıkmaz oldular. Abime covid bulaştı aşılı belli belirsiz atlattı, annem babamda belirti çıkmadı bile. Ama bilin bakalım kimin akciğerini tuttu, oksijen seviyelerini düşürdü, 5 gün hastanede yatırdı. Genç yaşımda yoğun bakımın eşiğinden döndüm. Velhasıl aşı olun süslüler. Kamu spotu bitti :d