süslüler lens bir türlü takamıyorum, nasıl becereceğim ?

bütün gün uğraştım giriyor ama istemsiz göz kırpınca geri çıkıyor göz kapağımı da kaldırıyorum ama :/

1. Süslücümmm seni anlıyorum,ilk takmaya başladığım zamanlarda hiç beceremiyodum,sinirden agliyodum ama sonra sonra alıştım,gözlerimi aciyorum,iyice yakinlastiriyorum,değdiği anda kendi yerini bulup oturuyo zaten,lensin suyla temizlenmiş,ıslak olduğundan emin ol.

19 ocak 2023 22:50

2. Bir de ne kadar lensin yönü yok diyenler olsa da yönü var takmadan önce formuna bak ters takilirsa oturmuyor gozun icinde yüzüyor pıt diye dusuyor. Altına koyu renk bir kitap koy lavoboya düşmesin deneyerek başarabilirsin süslüü. Kimi gozler lensten cok rahataız oluyor a.a oyle bir şey varsa zorlama.

19 ocak 2023 22:56

3. Süslü lensi takarken aynada lens takacağın gözüne ve lense bak, gözüne doğru gelen parmağa odaklanma. Öncesinde refleksini yönetebilmek için iyice temizlediğin parmağınla alt göz kapağını çok azıcık aşağıya çekerek gözünün beyaz kısmına dokunma egzersizi yapabilirsin. Onda da önce biraz göz kırpıyorsun sonra alışıyorsın. Böyle yaparsan taktıktan sonra göz kırpmamayı da başarırsın. Bir de lense azıcık suni göz yaşı ya da lens solüsyonu damlat, o da lensin gözüne hemen oturmasını sağlıyor.

19 ocak 2023 23:15

4. Direkt gözüne oturtturmaya çalışma bence ben beyaz kısmına koyduktan sonra gözümü oraya doğru oynatıp oturtuyorum kırpma isteği de olmuyor o zaman

20 ocak 2023 01:48

5. Bugün takıp çıkarmayı başardım teşekkür ederim

20 ocak 2023 18:22

6. Takmışsınız ama ben yine de cevaplamak istedim. Direkt gözün renkli kısmına oturtmak zor iş. Alt göz kapağını çekin beyaz kısma koyup hafif bastırın daha sonra gözü yukarı aşağı haraket ettirince yerine oturuyor. Çıkarırken de yine renkli kısımdan aşağı doğru çekin beyaz kısımdayken iki parmak arasına sıkıştırıp alın. Çok daha kolay oluyor.

20 ocak 2023 21:05