yaklaşık 3 senedir sevgilim her yaz tatile gidemediğimiz için beni üzüyor hatta kırıyor. ailem muhafazakar değil ama beni tek veya arkadaşlarımla tatile göndermek istemez. gece karanlığa kalmamı pek istemezler daha doğrusu annem sıkıntı etmez ama babam ediyor. dün yine bu konudan kavga cıktı gelecek ay tatile gidelim falan dedi ben de tamam bir konuşucam dedim arkadaşlarımla gideceğimi vs söyledim ama ailemden izin çıkmadı. konu burdan açıldı ve aileme söz geçiremediğim için bana resmen içinde tüm biriktirdiklerini söyledi herkesin sevgilisi ile tatile gittiğini 4.5 yıldır ne tatile ne elle tutulur bir anımızın olmadıgını en güzel yaşlarının boşa gittiği minvalinde cümleler kurdu ki bunu ilk kez de demiyor. haklı da buluyorum bir şeyler yapmak anı biriktirmek istemesini ama en başta da ben buydum süslüler. ilk sevgili oldugumuz günde de ailem bunları sıkıntj yapardı hala da sıkıntı yapıyor. bir başka arkadaşımın ailesi ciddi manada muhafazakar. sevgilim beni tatile giden çiftler ile kıyaslayınca ben de o arkadaşımın sevgilisi ile kıyaslıyorum içten içe çünkü kız sevgilisini haftada 1 görüyor ama çocuk bunu kabul etmiş ne kadar üzülse de ciddi bir şeyler olana kadar zorluklara sürekli sitem etmiyor dün gerçekten sevgilim beni çok kırdı yazdıklarıyla.
aslında tam olarak soru gibi de olmadı ama bu gibi durumlar yaşayanlar bana fikirlerini bu süreci nasıl geçirdiklerini anlatırsa çok sevinirim
ne yapayım aileme karşı gelsem işler yokuşa girse daha mı iyi. herkese karşı prta yolu bulmaya çalışmaktan o kadar yoruldum ki şuan saatlerce ağlayıp susmamak istiyorum hönküre hönküre hem de
yoksa ben seviliyorum da gerçekten sevilmiyor muyum
Ee evlenin artık 5 yıl oşmuş zaten. Her yaz tatile gidecek parayı bulabiliyorsa işi gücü var demek ki. Neden evlenme teklif etmiyor?
süslü evlenmekle tatile ayrılacak para bir mi evlenmek istiyor zaten ama ben daha çalışmaya başlayalı 4 ay oldu. hemen nasıl evlenelim hele ki bu devirde
Valla ss bunun tek yolu sevgilinin kız kardeşi veya ablası varsa onun üzerinden örneklendirmek. Benim bi eski sevgilim de böyle salak salak konuşmuştu işte hiç beraber kalamıyoruz gibilerinden. İki tane de ablası vardı. Dedim senin ablaların öyle kafalarına göre kalıyolar mıydı izin veriyo muydunuz siz ablalarına dedim. Sustu daha da sormadı aynı soruyu. Ne yazık ki anamız bacımız edebiyatından anlıyolar.
neden ailem muhafazakar değil diye not düştün ailen basbaya muhafazakar. sen muhafazakarligi ne sanıyorsun zorla çarşafa sokulmayan kızlar da sekuleriz bir diye geziyor
Ben de senin gibiyim. Sevgilim de biraz laf etmeye başlamıştı ama bir süslünün dediği gibi kız kardeşi üzerinden örnek verdim. Kız kardeşin rahatça erkek arkadaşıyla tatile gidebiliyor mu veya sizden gizleyip gitse napardın? Gibi şeylerle. Anca böyle anlıyorlar maalesef. Ailemle zıtlaşmak istemiyorum yapabileceğim bir şey yok yani beğenmiyorsa kapı orada. Bir keresinde istersen daha özgür birisini bul daha mutlu olursun da demiştim açıkça.
Ya kendi paranızı kazanıyorken nasıl izin vermiyorlar anlayamıyorum. Onlardan bi talebiniz yok ki. Ailelerin çocukları malı gibi görmeleri korkunç ya.
ailen muhafazakar ve sevgilin haklı. ben hep böyleydim demek bir şeyi değiştirmez çünkü 4.5 yıl önce 18 yaşındaydın, daha lisedeydin veya üniye yeni başlamıştın, nispeten küçüktün. o yaşlarda zaten bir ilişkiden beklentiler yüksek değildir, tatile gitmemeyi sorun etmemiştir. şimdi 23 yaşına gelmiş koca insansın hala ailenden izin alıyorsun. sevgilin bu şekilde büyümediyse bunu garipsemesi doğal ve ben olsam sevsem bile yürütemeyebilirdim. hiçbir şey yapamadığın bir sevgilinin mantığı ne? buluşup kafede kahve mi içiyorsunuz sadece?