süslüler para biriktiremiyorum asiri harcama mi yapiyorum biriktirmek icin tavsiyeleriniz nelerdir artik biktim nolur?nerde hata yapiyorum?

arkadaslar ben para harcamadan yapamiyorum. artik bosa giden paradan illallah ettim. para biriktiren, özel methodu olan arkadaslardan yardım istiyorum, gercekten carcur ediyorum. yurtdisinda yasıyorum, tek kisiyim. haftalik market alisverişim kahvalti ve haftalik 1 yemek seklinde yapıyorum. 100 dolardan asaği cikamiyorum haftalik. sabah kahvaltilarim ve aksam yemeklerim evde. cumartesi bir ögün disardan yerim. bunun disinda arabam yok bir yerden bir yere gitmek cok uzun sürüyor, yolda geçen zamanıma üzüldüğüm icin coğu yere uberle taxi ile gitmek zorunda kaliyorum. evimle işyerimin arasi 1 saat. bunun disinda hiç bir hobim alisverisim yok cok nadirdir. ben artik kafayi yicem yettiremiyorum, artik daha ne kadar kendimi sıkabilirim bilmiyorum. para biriktirme yöntemlerinizi söylermisiniz? daha kontrollü harcamaliyim.

1. yurtdışında neredesin ss? Her yere uberle gidersen biriktirememen normal? İş yerine haftaiçi hergün gidiyor musun ve ubere 2 saatlik para mı veriyorsun?

10 haziran 2024 22:36

2. ay hayır tabiki heryere gittiğimi nerden cikarttiniz, gidilecek yakın mesafe yerlere 10 dk falan uberle gidiyorum. amerikadayım. artik kendimden nasil daha sıkabilirim bilmiyorum hobim yok özel yaptiğim hic bisi yok, yine de birikmiyor.

10 haziran 2024 22:46

3. Paranı alır yapmaz bir kısmını birikime ayormazsan biriktirmek çok zor.

10 dk lık mesafeyi yürüyebilirsin.

10 haziran 2024 22:49

4. yok süslü, arabayla 10 dk dediğim yer yürüyerek yarım saat sürüyor. yarım saat yürüyemem toplu tasimayla ayni. acaba market alisverisimi cok mu yapiyorum bu konuda akil verirseniz cok sevinirim

10 haziran 2024 22:53

5. Süslü sadece yiyecek masrafı mı 100 dolar haftalık biz eşimle 2 kişi yiyoruz onu ama bi avrupa ülkesindeyiz

10 haziran 2024 23:00

6. Bacım "methodu" falan yok bunun para eline geçmeden bankada hessp açıp o hesaba parayı aktaracaksın. Haftalık 100 dolarlık ne yiyip içiyorsan da az boğazını tut yani ne diyelim başka.

10 haziran 2024 23:11

7. bazı şeyleri toplu almak bazılarında büyük boyunu tercih etmek iyidir deterjan tuvalet kağıdı ped şampuan bakliyat grubu gibi. Dayanıklı olmayacak gıda ürünlerinde sebze meyve grubu vs türünde de az az ve çoğu kez taneyle almak iyidir. Kampanyalı diye o an ucuz olduğunu bilmeden sepete attığın şeyler hele ki online alışveriş çoğu zaman daha fazla şey almana neden olur. cebinden çıkan parayı görmeyince yani temassız ödeyince ne kadar harcadığını anlamıyor insan. Aslında En Bilinen şeylerdir ama farkındalık yoksa zarar ettirir. Bunlara da dikkat edebilirsin.

10 haziran 2024 23:19

8. tam olarak şuradan çıkarttım.

"yolda geçen zamanıma üzüldüğüm icin coğu yere uberle taxi ile gitmek zorunda kaliyorum. evimle işyerimin arasi 1 saat. " bu cümleden sonra iş yerine toplu taşımayla gittiğinizi de belirtmemişsiniz. Ne diye çıkışıyorsunuz?

10 haziran 2024 23:45

9. elinize ne geçiyor? Kiranız ne kadar? Kira dışında ev giderleriniz neler? Hangi aboneliklere ne kadar para veriyorsunuz? Spora gidiyor musunuz vs vs bunları cevaplarsanız, daha iyi cevap veririz.

10 dklık uber için ne kadar ödüyorsunuz ve ayda ortalama kaç kere kullanıyorsunuz? Bu sayı hakkında kendinize dürüst olun. Bakın aylık ne kadar harcadığınıza.

10 haziran 2024 23:47

10. simdi banka ekstremi hesapladim. ubere ayda yaklasik 100 -120 dolar harcamisim ayda. bunun disinda herhangi bir aboneliğim yok. sadece amazon prime kullaniyorum. Disarida haftada bir yiyorum. 1 saatlik yolu uberle gitsem batarim süslü. Gelirim 3.500-4000 dolar arasi kiram 2000 dolar. bütün faturalarim dahil.

11 haziran 2024 01:21