sınav günü regl olmak 3030303?

merhaba süslüler. yks ye gireceğim ama regl günüm sınav gününe denk geliyor. regl günlerim aşırı ağrılı geçtiği icin endişeliyim. geciktirici hap veya primolut tarzı öneriler okudum. ama sanırım ağrıya etki etmiyor bunlar. bilgisi olan veya benim gibi bir durum yaşayan varsa bilgilendirirse çok mutlu olurum.

1. Primoluta 19 unda başlamayı düşünüyordum 27 sine kadar etki etsin diye. İnternette çok fazla bilgi var kafam karıştı acaba hiç bulaşmadan sadece majezik mi alsam. Ya da primolut ile majeziği aynı anda almam çok mu zararlı ?

16 haziran 2020 10:56

2. Anonim 3 ben de öyle zannediyordum ama 1-2 yerde ağrının yine de olduğunu okudum.Bu yüzden emin olamıyorum ne yapacağıma.

16 haziran 2020 11:19

3. sancılar başlamadan önceki gün düzenli aralıklarka regl dönemi için tasarlanmış ağrı kesicileri içmeye başlarsanız sıkıntı olmaz. tahmini regl başlangıcından 1.5 gün önce prospektüste ne kadar yazıyorsa başlarsınız. olay burada sancı başlamadan almak. bol bol su için, şimdiden de çok yüklenmeden ufak ufak esneme hareketleri yapın, hem kafanız hem bedeniniz rahatlar. yoga with adreinne'in regl dönemi yogası var o iyi, gentle stretch videoları var onlar da güzel.

adet olamayınca iyice şişip gerilme ihtimaliniz var, o hormonlar konsantrasyonunuzu etkileyebilir. kaş yaparken göz çıkabilir. hormonların içine sıçmaya gerek yok, kadın doğumcuların ömrünüzde toplamda en fazla 2-3 kez kullanın dediği, kanser riski yaratan ilaçlar nasıl burada reçetesiz satılıyor anlamıyorum.

16 haziran 2020 11:19

4. ben evlenirken kullandım geciktirici, hiç ağrım falan da olmadı. sonrasında reglm çok sancılı geçti ama. Ben olsam geciktirici alır ve her ihtimale karşı, ağrım olmasa da prospektüsteki doza göre 2-3 gün önceden ağrı kesici almaya başlardım.

Kanser demiş de bi süslü; aman allah aşkına, soluduğumuz havadan yediğimiz maydanoza, her ay kullandığımız pedden her gün sıktığımız parfüme kadar her şey kanserojen. Hayatta belki 2 kere alacağımız ilaç ne kadar kanser sebebi olabilir "tek başına"!? Kar zarar hesabı yapılmalı böyle konularda.

16 haziran 2020 11:29

5. süslü benim de tam sınav gününe denk geliyordu ve reglim baya araştırmıştım. tamamen bünyeyle alakalı diye düşünüyorum bu durum, bir çok arkadaşımda ağrı vs. olmuş ve sadece kan gelmemişti. bazı arkadaşlarımda direk her şey ertelenmiş gibiydi, ben primolut kullanmak yerine ağrı kesici içmeyi tercih ettim. yine olsa öyle yaparım.

16 haziran 2020 11:49

6. Süslü hiç denediniz mi bilmiyorum ama apranax fort bayağı etkili bir ağrı kesici. 1-2 gün önceden kullanmaya başlayabilirsiniz diye düsünüyorum

16 haziran 2020 12:37

7. ağır ağrı kesiciler önerilimiş de birkaç gün önceden almaya başlarsanız bu sefer de midenize zarar verebilirsiniz. mideniz hassas mı, reflü, gastrit var mı bunlar da önemli ağrı kesici kullanımında.

Ben birkaç gün üstüste bu ağrı kesicileri içsem mide yanmasından acillik oluyorum. zaten stresten mideniz etkilenebilir bir de çok ilaç içmeyin, sınav günü için en azından.

16 haziran 2020 13:21

8. Benim de reglim hem ygsye hem de 2 lysme denk gelmisti süslücüm. Sınav dönemimde ben de araştırmıştım geciktiricileri. Sonra hemşire bi tanıdığım vardı, o da ağrı kesicini al gerisini bosver demişti. Zaten sınav max 3 saat sürüyor, açıkçası bu kadar süre için degmez yani hap almaya. (Benim de ilk gün aşırı ağrır ilac içmezsem bayılacak gibi olurum. ) İlk gününüze denk geliyorsa sabah ağrı kesicinizi alın yeterli. Sınavınızda başarılar dilerim.

16 haziran 2020 13:27

9. 2-3 gün önceden prospektüsünde yazan araliklarla dicloron- diclomec falan icin

16 haziran 2020 14:05

10. Hepinize teşekkür ederim cevaplar ve iyi dilekler için <3. Sanırım primolut kullanacağım.

16 haziran 2020 14:26