sıralaması 900.000 olan biriyle ilgili bir soru yardım eder misiniz ?

kardeşimin yks sıralaması bu. yeni sisteme çok hakim değilim ben sınava gireli 12 sene oldu. eşit ağırlıkçı kendisi.  sıralama neredeyse 1 milyon farkındayım.  önce kardeşimden bahsedeyim meslek lisesi çıkışlı.  kafası ticarete çok iyi çalışıyor. kendi şirketlerini kurdu kendi başına babamız emekli memur. ithalat ihracat yapıyor yaşı 22. baya da iyi kazanıyor. onun dışında inşaat sektörüne de girdi. aylık geliri hemen hemen 50-60 bini buluyor.  üniversite okumak onun hayatında bir şey değiştirmeyecek haliyle ticaretten devam eder o. matematik zekası ne kadar kötüyse ticari anlamda o derece zeki. ilkokuldayken arkadaşlarına kendi kendine süt filan satardı kantin en alt katta diye üst sınıftaki üşenen çocuklara bakkaldan aldığı ürünlere komisyon koyup filan satardı.  ama yine de üniversite diploması olsun istiyoruz. malum türkiye’nin durumu belli. sizce bu sıralamayla yazılacak en iyi bölüm ne olurdu? 4 yıllık olması şart değil. diyelim ki işler yolunda gitmedi ve battı çıktı bir şey oldu. siz olsanı ne okurdunuz?

1. Açıktan işletme okusun. Parası çoksa ve zamanı varsa özelde örgünde.

6 ağustos 2020 22:29

2. bence okumasın ama okursa lojistik okusun. o puanla işletme okuyacağı okul açıktan işletme okumaktan kötüdür zaten

6 ağustos 2020 22:31

3. Nasıl kendi şirketini kurdu süslü? Ben de mesleği bırakıp ticarete atılmak istiyorum. Biraz bahseder misin? Cidden gıdım gıdım kazanmaktan yoruldum

6 ağustos 2020 22:35

4. Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında. Üniversite mezunu olmaya çok anlam yüklüyoruz. Ben Tıp fakültesi mezunuyum. Meslek lisesini zar zor bitirmiş çocuk benden çok daha fazla kazanıyor. Benden çok daha iş bitirici. 22 yaşında böyle kendi ayakları üstünde duruyor 30ları kim bilir ne olur. Kendisi zaten üniversiteye gidip arkadaş Edinmez. Arkadaş çevresi hep kendinden yaşça çok büyük insanlar. Yaşıtlarının sınav vb. sohbetleri ona çok "çocukça" geliyormuş. İş hayatına erken atılmanın getirisi sanırım. Yani kendisinin üniversiteden tek beklentisi bana diploma versinler yeter. Arkadaş edineyim, kendimi geliştireyim beklentisi yok.

6 ağustos 2020 22:41

5. Suslu ticaretle isletmeyle ilgili olabilir ama maksat cevreyse kurslara giderek de yapabilir. Parasi da var masallah yurtdisinda dil okulunda ogrenir ingilizceyi

6 ağustos 2020 22:43

6. Anonim 3 dediğim gibi bu konuda doğal bir yeteceği var ve korkunç geniş bir çevresi var.

Alakalı alakasız herkes bir şey satacağı zaman bir şey alacağı zaman önce onu arar. Bu da herkese yaparız,buluruz i, hallederiz der.

Mesela arkadaşı araba mi satacak bunu arar bu müşteri bulur ama komisyon da alır. Yurtdışına maske mi satılacak birilerini bulur sözleşme imzalatır ama komisyon olur. Yabancı dili yok maskeden filan anlamaz. Maske fabrikamız yok, tekstille alakası yok. Bu pandemi döneminde yasaklanmadan önce yurtdışına maske sattı. Kendisi aracı oldu. Tek parti ürünün gidişinden 500 bin TL ye yakın para kazandı. Sadece Aracı oldu düşünün. Para parayı çekiyor. Bir yerden sonra önemli olan o seviyeye gelmek. Nasıl başladı diye sormuşsunuz. Küçük bir kafe açarak başladı ama dediğim gibi çevresi çok fazla olduğu için bu kadar hızlı büyüyebildi.

6 ağustos 2020 22:47

7. Aöf işletme +1

6 ağustos 2020 22:48

8. Maksat sadece diplomaysa o zaman aöf işletme. İçerikte pazarlama falan da var. Yalnız dikkat edin çevresi bu kadar geniş olan insanlar yanlış şeyler yapabiliyor. Yani kafe işletip çevrenin 22 yaşında bu denli geniş olması biraz sımıntılı. Yasal olmayan şeyler yapmıyordur umarım. Tabii bunu siz bilemezsiniz ama bunu da aklınızın bir köşesinde bulundurun diye söylemek istedim.

6 ağustos 2020 23:00

9. Eşim emniyet müdürü :) yasadışı hiçbir şey yapmıyor :) o konuda yüzde yüz eminiz. Çok çalışıyor çocukluğundan beri garsonluk, sanayide çıraklık, amelelik Her şeyi yaptı her türlü işin inceliğini öğrendi şimdi meyvelerini topluyor.

6 ağustos 2020 23:06

10. İyi bari :)