saç derimdeki sivilcelerim için minik öneriler?

merhaba kızlar. bi süredir kafa derimde sivilce sorunu yaşıyodum. özellikle yağlar ile maske yapıp bütün gece kafamda tutup sabah yıkadığım bi zaman elimi attığım her yerde sivilce vardı kafa derimde. nedenini anlayıp maskeyi tüm gece tutmaktan vazgeçtim ama o zamandan beri sürekli olarak sivilceler devam ediyo. bi anda üreyip sonra kurumaya başlıyolar, sonrası kabuklanma dönemi ve sonra bir daha:/ geçtiğimiz haftalarda cildiyeye gittim, ketoral saç şampuanı ve salisilik asit içeren bir losyon verdi. ama hiçbi etkisi olamadı hala her yerde minik baş yapmış sivilce dolu kafamda tik oldu habire elim saçıma gidiyo. siz böyle bişi yaşadınız mı ilaçlara ek olarak bunlar seni rahatlatır dediğiniz şeyler?

1. seboreik dermatit yaşıyorsunuz. ketoral ya da konazol kullanmanızı tavsiye ederim:>

1 mayıs 2018 23:34

2. seboreik dermatit'i sözlükten geçen yıllarda duymuştum ve çok korkardım:(((( ketoral kullanıyorum umarım biraz geçer hatta tamamen biter

1 mayıs 2018 23:54

3. bazen stres vs yüzünden inatçı olabiliyor ama sabır işin püf noktası. çok geçmiş olsun :)

2 mayıs 2018 00:01

4. seboreik dermatit'i biraz daha araştırdım, ekşiden de okudum ve fotoğrafları inceledim. benim durumum anlatıldığı gibi konak şeklinde değil veya kabuk kabuk yerler yok elimle hissettiğim kadarıyla. sadece kırmızı sivilceler ve sivilce kuruyunca onların kabukları şeklinde, sonra bu döngü bi daha başlıyo.

aslında tekrar başka bi doktora görüneyim diye sabahtan hastaneye gittim ama bütün cildiye tatildeymiş......... şimdilik seboreik dermatit değil gibi ama umarım başlangıcı da değildir. saçlarım çok seyrek ve eski halina getirmek için haftalık maskeler yapıyorum yapmazsam çok fazla dökülme ve tepelerde kellik oluşuyo o yüzden yağ bakımını da bırakamam:((((

2 mayıs 2018 12:55

5. geçmiş olsun 4. anonim süslü. yağların saç dibine etki etmesi gerekiyo hatta tırnak diplerimle de kazıyorum etkisi artsın diye. benim de saçlarım yağlı ayrıca sizin gibi. çok sık şampuan değiştiriyorum bu aralar onu tek şampuana indirmeyi deniycem. yağlı bakımları da bi süre yapmayayım madem. saç dibimde tepede yara izleri gördüm az önce hep kırmızı kırmızı izleri kalmış sivilcelerin. gittiğim doktor da hiç saç derime bakıp incelemedi bişi söylemedi adam gibi tanı koymadı kızıyorum böyle doktorlara. üst kısımda da saçlarım fena dökülmüş moralim bozuldu fotoğrafını çekip bakınca. bu arada siz hangi şampuanı kullanıyosunuz veya şuan medika olarak saç deriniz için kullandığınız bir şeyler var mı?

2 mayıs 2018 13:30

6. süslü teşekkür ederim cevapların için çok tatlısın. son bişey daha sorucam. saç dökülmesi problemi yaşadın mı bu rahatsızlıkla birlikte?

2 mayıs 2018 13:37