sabah 5’te kalkıp spor yapmak, sürdürebilmek ?

süslüler merhaba, ben çalışma hayatına girmeden önce cok güzel sabah sporu yapiyordum fakat sabah dediğim 7-8. 4 aydır çalışıyorum ve defalarca mata-eliptiğe geçip sporun s sini yapamadım. işten gelince müzik bile dinleyecek halim olmuyor fiziksel ve zihinsel olarak beni yoran bir yerde çalışıyorum. bu sabah 5te kalktım (iş yerim uzak olduğu icin erken çıkıyorum evden) bir 20 dk eliptik yapabildim. bunu 10-10 artırarak bir saate çıkarmak daha sonrasında da ağırlık ve direnç bantlı eski egzersiz düzenime geçmek istiyorum. akşam geç yatma gibi bir huyum da yok şu an biraz  desteğe, ben de yaptım yapılabilir, yapılırsa şöyle olabilir tarzı önerilerinizi bekliyorum.

1. Anonim 1 süslüm kardiyo mu yapmıyorsunuz yoksa direnç egzersizi mi? Herhangi bir şey tüketiyor musunuz öncesinde ?

Anonim 2 süslü, ay valla Keske gerek olmasa ama aynada gördüğüm şey maalesef gerek var diye bağırıyor

27 ocak 2021 08:25

2. Anladım süslüm ben de muhtemelen aç yaparım da, teşekkür ederim cevapların için

27 ocak 2021 09:06

3. Yapılır süslü, ama çok büyük irade istiyor. Ben denemiştim zira ve pek dayanamadım. Birkaç sefer yapıp vazgeçtim. Ben yavaş yavaş güne baslamayi daha çok seviyorum.

Bana kendimi akşam sporu için motive etmek daha kolay geliyor ama sende var bence o ışık, yaparsın. Bir sürü insan yapıyor, hatta ise giderken (saat 6) koşuya çıkmış insanlar görüyorum, niye yapılmasın.

27 ocak 2021 09:19

4. Süslü kardiyoyla kendine çok yüklenme. O saatler biyolojik ritmimize uygun değil spor yapmak için. Kalbini yorma. Ayrıca şunu unutma ki, iyi bi uyku olmazsa yaptığın sporun faydası değil zararı olur. Eğer 5 te kalkacaksan en geç 10 da uykuya geçmiş olman lazım. 11 değil 12 değil aman diyim. Uyku ve spor bağlantısı diye araştır istersen kaş yapayım derken göz çıkarma.

Sürdürebilirlik konusu da zamanla höreceğin bi şey. İmkansız mı değil. Düzgün beslenir, gerçekten erkenden ve verimli uyursan yapılabilitesi var. Kendine bi şans ver bakalım ne olacak. Kolay gelsin.

27 ocak 2021 09:37

5. Cok teşekkür ederim süslülerim desteğiniz için, uyku konusunda zaten erken uyuduğum için biraz ümidim var. Benim akşam geldiğimde gerçekten hiç halim olmuyor eliptiğin üzerinde bayılacak gibi oluyorum veya matın üstünde yatıp tavanı falan izliyorum sabah 20dk yapınca umutlandım düşünün :d cok sağolun tekrar cevaplarınız için

27 ocak 2021 10:38

6. Ben iki aydır bunu yapıyorum. O kadar mutluyum ki, herkese tavsiye etmek istiyorum durmadan :D akşam günün yorgunluğu ile insan bin tane bahane bulabiliyor, ama sabah spor yapmak gerçekten daha kolay ve gün boyu harika hissettiriyor o işi bitirdiğiniz için.

Sabah uyanmayı garantilemek için gece erkenden yatağa girip dönüp durmak yerine, uykunuz gelince yatıp, telefonu uzaga koyup, sabah da alarmı durdurmak için yataktan kalkmak daha iyi oluyor. Bir iki sefer sonra akşam 10da uykunuz geliyor, çok tatlı uyuyorsunuz.

27 ocak 2021 18:15

7. Bir şey daha ekleyeyim, sürdürebilmekle ilgili. Benim sürdürmemi sağlayan şey tracker yaratmak oldu. Dedim ki 2021de 300 gün spor yapıcam, 365 kare çizdim defterime, dolduruyorum her spordan sonra. Deneyebilirsiniz belki bunu da. Motive oluyor insan doldurdukça.

27 ocak 2021 18:19