sadece 24 yaşındayken geç kalmış hissetmek?

süslüler selam. 24 yaşındayım başlıkta da belirttiğim gibi, çevremdeki ve iş yerimdeki neredeyse tüm arkadaşlarım ya evli ya nişanlı ya da uzun bir ilişkileri var (yaşıtlarımdan bahsediyorum). ben kendimi bildim bileli mutlu bir aile kurabilmenin ve çocuk yapmanın hayalini kurdum. şöyle bir problem var ki bugüne kadar en uzun ilişkim 6 ay sürdü, şu anda da hayatımda kimse yok. kendimi geç kalmış hissediyorum. lütfen linçlemeyin, biliyorum 24 yaş evlilik ve çocuk için erken bile sayılabilir, geç kalmış hissetmem için bir sebep de yok ama mesela hesap yapıyorum, 1 sene içinde biriyle tanışsam, ciddi düşünsem, ilişkimiz ilerlese 1 sene sonra nişanlansak, oldum 26. hadi 1 sene içinde evlendik, oldum 27. e 2 sene zaten çocuk vs. düşünülmez, 29'da hamile kaldım, doğurdum, oldum 30. bu arada polikistik overim var, hamile kalamama gibi bir korkum da var bir yandan. umarım karışık yazmamışımdır. bana vereceğiniz öneriler nelerdir? yaşı benden büyük, evli çocuklu ya da tam tersi bekar ve çocuksuz süslülerim, hepinizin görüşlerini duymak istiyorum. umarım negatif cevaplar almam, şimdiden çok teşekkür ederim. (bu arada terapiye gidiyorum, bu tür kaygılarımı konuşabileceğim güvenli bir alanım da var yani onu da belirtmek istedim.)

1. 30 yaş geç bir yaş değil, burda soru açmaktan ziyade gidip Dr unuza kontrollerinizi yaptırın ss.

20 mayıs 2024 11:00

2. a1, çok teşekkür ederim süslü. biliyor musun ben de yakın zamanda en yakın arkadaşlarımdan birinin evlilik haberini aldım, belki o da böyle hissettirmiştir. bu arada bence de çocuğumu 30'da doğurmamın bir sakıncası asla yok, ama dediğim gibi bu polikistik over olayı beni çok geriyor, istediğim zaman çocuk sahibi olamama düşüncesi... tekrar teşekkür ederim cevabın için, sanırım kendimle ve hayatımla ilgili yapmak istediğim şeyleri daha fazla detaylandırmaya ihtiyacım var.

20 mayıs 2024 11:01

3. a2, umarım öyle olmaz süslü. çünkü gerçekten bu konuda abla tavsiyesi almaya, ne bileyim kız kıza sohbet etmeye ihtiyacım var. o yüzden açtım zaten soruyu.

a3, doktor kontrolüne gitmediğimi düşündüren ne oldu merak ettim.

20 mayıs 2024 11:03

4. a2, amacınız ne tam olarak? neden negatif cevaplar istemediğimi belirttiğim bir soruda ısrarla olumsuzluk yaratmak istiyorsunuz? neye ihtiyacım olup olmadığını belirleyecek kişi siz misiniz ya da? lütfen artık ya, buranın dönüştüğü bu kaos platformundan o kadar sıkıldım ki. söyleyecek yapıcı bir şeyiniz yoksa hiçbir şey yazmamak çok daha elverişli değil mi hem sizin hem benim için?

20 mayıs 2024 11:20

5. 24-26 arasında ben de böyle hissediyordum kendimi, yaşıtlarım ilerlerken ben onlardan geride kalmıştım sevgilim yoktu ( 5 yıllık ilişkim yeni bitmişti) ama evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı da hep istiyordum ve bu durum beni çok üzüyordu. 30 olmadan evlenip çocuk sahibi olmak istiyordum hep ve benim de hafif düzeyde pcos um var. Şimdi 29'um ve evleneli bu ay sonu 1 sene olacak, ben 5 aylık hamileyim :) demem o ki ben sen anlıyorum neler hissettiğini hatta ben çok daha yoğun negatif duygular hissederdim o dönemde ama ne 24 ne 30 yaş bunlar için geç değil. hayatına doğru kişi girdiğinde her şey hızlıca ilerliyor rahat ol. pcoslu olmak da gebe kalmaya engel bir durum değil sadece süreci yavaşlatabilir kilon varsa ve adet düzensizliğin çok şiddetliyse. Bunları da doktor kontrolüyle aşabilirsin. şimdilik bunu kafana takman gerçekten seni üzmekten başka bir işe yaramaz, zamanı geldiğinde çorap söküğü gibi geliştiğini göreceksin hepsinin. senin yerinde olsam eğitimime, kariyerime odaklanırım ve sosyalleşmeye çabalarım, bol bol gezerim, okurum, izlerim. aklımı meşgul tutarım. 24 yaş bunları düşünüp bunalmak için cidden çok çok genç bir yaş, ki 34 dahi olsan geç değil hiçbir şey için.

20 mayıs 2024 12:13

6. a1 ve a5, kızlar çok teşekkür ederim, ikiniz de çok tatlısınız. a5 çook mutlu oldum senin adına, sağlıkla kucağına al bebişini bütün mutluluklar sizinle olsun <3 çok özel olmazsa eşinizle nasıl tanıştığınızı, sürecin nasıl ilerlediğini de sorabilir miyim?

kaygılarım konusunda yalnız olmadığımı bilmek içimi ferahlattı. bu arada haklısınız, terapistimle bu çocuk sahibi olamama korkumu paylaşmam yerinde olur. :') tekrar teşekkür ederim.

20 mayıs 2024 13:07

7. ss ben de 25e yeni girdim, 99luyum. seni cok iyi anliyorum. yani evli olmasa bile güzel düzenli iliskisi olan insanlari, söz nisan yapmis insanlari cevrende gördükten sonra basarisiz iliskiler insanin zoruna gidiyor. bi de herkes sürekli flört edeyim, insan taniyayim kafasinda olmayabiliyor e böyle olmayinca bu yaslarda güzel anilar biriktirmek, dolu dolu gecirmek isteniyor. bu konuda katiliyorum ama söyle ki demek ki daha bizim icin o zamanlar gelmemis, ve hayat böyle zamansal acidan planlanabilir bi sey degil.

20 mayıs 2024 18:28

8. ss sanki içimi okumuşsun :( ben de 24 yaşındayım iş ortamında herkesin sevgilisi var, sürekli ilişkiler aşk meşk konuşuluyor ve susup oturmak o kadar koyuyor ki. benim daha önce pek tecrübem de olmadı, yani bu yaşta da olmayacaksa ne zaman olacak diye düşünmeden edemiyor insan. bazen kendimi çok eksik hissediyorum, herkesin işten sonra buluştuğu, haftasonunu geçirdiği bir ilişkisi varken sanki dünyada sadece ben tek başıma çürüyormuşum gibi hissediyorum. gerçekten üzüyor bu durum...

20 mayıs 2024 19:50

9. 24 yaşında hala pırıl pırıl genç bir kadınken hayata geç kalmış olabilirsin ama koca istiyorum seviyesinde bir soru görmeyi beklemiyordum. Akademi için iyi üniversite için evet geç kalınmış ama toparlanır. Spor alışkanlığı oturtmak doğal zayıf bir vücuda ömür boyu sahip olmak için de geç ama alışkanlık oturtulur. Dil öğrenmek için çoook geç kalmışsınız mesela insanlar ikinci üçüncüyü öğrenirken sıfırdan başlamak zor ve heves kırıcı olur. Kendinize bir uğraş bulun, koca çocuk işleri siz nitelikli bir anne olabileceğinizde ve hayatınıza nitelikli bir babayı çekebileceğinizde kendi kendine gelişr.

21 mayıs 2024 06:21