sadece pudra

selamlar. sorum şu ; yüze fondöten (umarım yazım hatası yapmamışımdır) sürmeden sadece pudra sürsem ne olur? daha çabuk mu yaşlandırır? yazın fondöten sürmek hiç hoşuma gitmiyor.

1. ben güneş kremi üzerine pudra sürüyorum yazın. cilde direk pudra sürmenin de fondoten sürmekle arasında bir fark olduğunu sanmıyorum. ikisinde de cilt nefes almıyor.

6 ağustos 2014 00:18

2. fondöten üstüne pudra sürmenin esas amacı fondöteni sabitlemek diye biliyorum. Tabi fazladan kapatıcılık sağlaması, parlamayı önlemesi de diğer işlevleri. yani föndötensiz pudra kullanmanın bir zararı olmaz, ben hep öyle yapıyorum. (yazar: tuborg yesili) gibi güneş kreminin üstüne transparan matlaştırıcı pudra uyguluyorum. tek amacım yağlı cildimin güneş kremiyle iyice parlamasını engellemek. beş aydır her gün kullanıyorum ve bir zararını da görmedim.

6 ağustos 2014 10:08

3. Fondoten sivi oldugu icin gozeneklrre daha cok işliyor gibi geliyor bana aksine.pudrayi arindirmasi temizleme si daha kolay gibi geliyor.bence pudra fondotenden daha bile zararsizdir

6 ağustos 2014 10:23

4. oooo cevaplar çok iyi geldi. çünkü bu sıcakta fondötenle gezmek olacak gibi değil. renksiz nemlendiricinin üstüne pudra süreyim o zaman. teşekkür ederim hepinize

6 ağustos 2014 10:52

5. ben fondöten hiç kullanmiyorum güneş kreminin üstüne transparan pudra sürüyorum matlastirsin diye

6 ağustos 2014 12:34

6. çoğu süslü gibi ben de güneş kremi üstüne pudra geçiyorum hafif. parlamasın diye sadece. bu sıcaklarda fondöten yapma nolur. söylemesi bile çok geldi :D

6 ağustos 2014 13:00

7. sorma heloshnm. bir daha asla kullanmayacağım.

6 ağustos 2014 13:16

8. Benim duyduğum kadarıyla sadece pudra sürüldüğünde kurutma etkisinin fazlalaştığı gözlemlenmiş. Benim cildim zaten kupkuru olduğundan fark etmiyorum. Ama bu sıcak ve nemli yaz akşamlarında makyaj yapmak zorunda kaldığımda nemlendirici üzerine pudra inanılmaz kurtarıcı.

6 ağustos 2014 14:35

9. ağız çevresine fazla getirmeden yüzüme pudra uygularım yazın hep. çünkü çok parlıyor cildim. eğer çok kuru bir cildiniz varsa "anti-aging" ya da "nemlendirici" ("e vitamini" diye yazarlar genelde) özellikte bir pudra kullanabilirsiniz...

7 ağustos 2014 20:10