1. süslü gümüş için deniz gümüş'ü seviyorum. öyle aman aman devasa tasarımlar bulamazsınız belki ama çok zarif modeller oluyor. çok az sayıda getirdiği için de modelleri pek kimsede denk gelmezsiniz. bir de isim hatırlayamadım ama çiftlik caddesine gratisin çaprazında kalan gümüşçü var minicik bir dükkan. orası da çok güzel modeller getiriyor.
gümüş olmasın ama istediğim tasarımları güzel taşlardan boncuklarla yaptırayım dersen çilek boncuk evi var. yine çiftlik caddesinde hacı var ya dürümcü; onun karşısında vodafone ve turkcell bayisi var karşılıklı. o sokaktan aşağı doğru inince hemen sağda köşede kalıyor.
altın olarak da kuyumcular sokağını gezmenizi öneririm. ben ağırlıklı olarak moda kuyumcudan alıyorum. ama o kuyumcular sokağında birsürü yer var. aradığınız bir şeyi bulmamanız neredeyse mümkün değil. yine samsunu bilmediğinizi varsayarak anlatayım. mecidiye caddesinin sonundan saathane'ye yürürken hemen sağdaki sokaktan girin orası paralel 2-3 sokak kuyumcu doludur. oralara bakabilirsiniz.