1. konuyla alakasız olarak, ikinci anonim bana ulaşabilir mi acaba? vize ile ilgili bir şeyler sormak istiyorum önemli de.
- süslü
- sanat
- bürokrasi
- diğer
- şikayet et
schengen vize ihlali süre aşımı?
süslüler 2012 yazında öğrenciyken italya çıkışlı avrupa seyahati yapmıştım.2 aylık 30 gün kalmalı vize vermişlerdi.bazı aksilikler ve cahilliğim yüzünden almanyadan dönerken 4 gün gecikmeli çıktım yani 1ay+4gün kalmış oldum.tabi alman polisinin sorgusu ve ardından birkaç belge imzalayıp yurda döndüm.polis mahkeme olacağını ve ceza alacağımı söylemişti ama arkamdan herhangi bir belge ceza falan gelmedi.tabi ben vize reddi yememek için korkudan 5 yıldır sadece vizesiz ülkelere gidebildim.bir yıla kadar yeşil pasaaport sahibi olacağım ama onunla da giriş çıkış sorunu yaşar mıyım endişeliyim.benzer durum yaşayan ya da bilgisi olan var mı? eşeğin aklına karpuz kabuğu misali konsolosluğa da sormaya çekiniyorum açıkçası ,bu konuda bilgi alabileceğim yerler söylerseniz çok sevinirim
- cevaplar
| cinsiyet: | kadın |
| cilt alt tonu: | nötr |
| saç rengi: | koyu kestane |
| ten rengi: | buğday tenli |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
- şikayet et
2. Elinizde kontrol polisi tarafindan verilmis olan bir belge olmali ve o belgenin almanca disinda türkceye cevrilmis hali olmali. oraya bakarak da ne ile suclandiginizi ve kesilen cezayi görebilirsiniz.
Vizenin süresi ve izin verilen kalma süresi herkesin aklini karistiran bir durum ama ne olursa olsun kisi kendinden sorumlu sayilmakta. kendi deneyimlerinden söyleyebilecegim; hicbir sorun olmaz. 2012´de gri pasaportla süre asimi yaptim (kural 180 gün icerisinde 90 gün boyunca kalma izni bulunmakta.). Münih´deki kontrol polisleri inanilmaz serttir, yandaki polis bayan da benim gibi kalis süremin 180 gün oldugunu idda ediyordu ama benim pasaportumu kontrol eden polis direk beni kenara aldi. beraber karakol kismina gittik, bu arada bana ne is yaptigimi gelirimin ne kadar oldugunu ve yanimda ne kadar nakit oldugunu sormustu. Buna göre bana yaklasik 130 euroluk ceza kesilmisti (verilen cezalar ödenemeyecek kadar büyük kesilemez. aylik gelirinize göre belirlenir.). bundan 2 ay sonra uzun süreli vizeye basvurdum bordo pasaportumla. basvuruda ceza aldigimi ve verilen belgenin fotokopisini koydum. üst düzey kadrodaki biri elinde dosyamla görüsme kabinine gelip almanca neden ceza aldigimi falan sordu, anlatinca da gülüp gecti. sonuc; yarim saatlik rekor sürede vizemi aldim (Ankara´dan). bir sene sonrasinda üniversiteden sabika kaydi istendi. Kaydi polis bürosu isteyen kuruma direk posta yoluyla yollar, yani kimse icerigini göremez. üniversitede calisan eleman cok sicakkanli biriydi ve Istanbul hakkinda sorular sorup bilgi istiyordu. bir kiyak yapip bana sabika kaydimi verdi. icerisinde hicbirsey yazmiyordu. Cok uzun anlatmis olabilirim ama herhangi bir sorun olacagini düsünmüyorum. Bir de söyle birsey duymustum zamaninda; almanya´da devlet televizyonuna aylik belirli bir ücret kesilmekte daire basina. Post doc icin 1 yilligina gelmis birisine borcu türkiye´ye geri döndükten sonra türkiye´deki adresine yolllamislardi. eger borcunuz olmus olsaydi sizi bulma ihtimalleri cok yüksek.
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | beyaz tenli |