sebepsizce kendimi pis hissediyorum?

son 1 aydır falan kendimi nedensizce pis hissediyorum. 2-3 günde bir banyo yapıyorum çoğunlukla evde olduğum ve terlemediğim, saçım yağlanmadığından vb. kendimi pis hissedebilecek durumlarda olmadığımdan yeterli geliyor. istenmeyen tüylerim de yok. duş rutinim şöyle banyodan 1 saat önce saçıma dax sürüyorum duşta saçımı 2 kez şampuanlayıp vücut scrubı kullanıyorum sonra beyaz kalıp sabunla iyice lifleniyorum, yüzümü de jelle yıkayıp peeling yapıyorum sonra duştan çıkıp maske serum nemlendirici sürüyorum. deotak kullanım üstüne gazsız deodorant sprey üstüne de emotion sıkıp giyiniyorum çamaşırımı da hergün değiştiriyorum. sizin de şunu yaparsan veya rutinine şunu eklersen daha iyi olur dediğiniz birşey varsa ekleyebilirmisiniz. not: aşırı titizlik hastalığım ya da beni psikolojikmen etkileyen bir olay yok

1. Gün içinde makyaj yapıp güzel giyinince ve aksam o makyajı cıkartıp bakım yapıp pijamaları giyince aynı his oluşmuyor. Mesela ben calisan bir insanim ve haftasonlari evdeyim. Cuma gunu duş aldım diyelim, cumartesim pijamalı ve makyajsiz gectiyse pazar sabah uyandıgımda bok gibi hissediyorum. Ama cumartesi gunu az biraz makyaj yapip en azindan guzel bi tayt sweat ya da rahat ama şık bir esofman takimi giyince ve aksam o rutini yatışa cevirince pazar gunu de iyi hissediyorum. Bunu bir deneyin derim.

14 nisan 2021 01:31

2. Bazen geliyor böyle bir his gerçekten. Önce evinizi köşe bucak temizleyin (temiz değildir demiyorum, o hissi yaratmak için ev temizliğinden başlayın). Gozunuze fazla gelen ve bir işlevi olmayan eşyalardan kurtulabilirsiniz. Arkasından güzel bir banyo yapın, bakımınızı da yapın. Evde sürekli pijamayla dolaşmayın. Gun içerisinde kayda deger seyler yapın, çok takiliyorsaniz interneti biraz azaltın.

Tırnaklariniza bakım yapın aklınıza geldiğinde. Sigara içiyorsanız azaltın ve içtikten sonra ellerinizi yıkayın, ağzınızda çok koku kalmasın, sakız çiğneyin ya da ağız suyu kullanın.

Arada yürüyüşe çıkın, temiz hava alın. Evde tüm gün pijamayla oturmamak beni direkt olarak yükselten bir şey. Illa grand tuvalet oturmaniza gerek yok. Pamuklu sutyenler var çok hafif ve sıkmayan, bol bir pantolon ve rahat ama kendinizi içinde güzel hissettiğiniz bir bluz giyebilirsiniz ya da rahat big size bir gömlek. Cilt bakımınızı da ihmal etmeyin.

Bunun dışında sabah kalkınca ya da yatmadan önce çok kısa bir duş alabilirsiniz.

14 nisan 2021 10:50

3. 3 günde bir banyo çok az süslü. evde bile olsanız 3 günde kirleniriz. illa yağlanmak ya da terlemek gerekmez. ortamda yemek pişiyor, gece uyurken terleyebiliyoruz fark etmeden. duş sıklığını arttırıp ve nevresim değiştirme en azından yastık kılıfı değiştirme süresini kısaltırsanız işe yarayacaktır.

14 nisan 2021 13:53

4. hepinize çok teşekkur ederim süslğler tavsiyelerinizi uygulayacağım umarım bu kötü his en yakın zamanda geçer

14 nisan 2021 15:30

5. Evi köşe bucak temizle, fazla eşyalardan arin +1

2 günde bir duş al ve her gün cilt bakımını yap.

Evde pijamayla oturma. Eşofman da olsa uyumlu giyin.

Hobiler edin, kendini daha iyi hissedersin.

Yürüyüş yap.

Ayda 1 çarşaf değiştir en kötü ihtimal.

El bakımı ve ayak bakımı yap.

Saçlarını güzelce şekillendir, tara. Güzel tokalar tak.

14 nisan 2021 15:38