sektör değiştirmek isyorum ama ne iş yapabilirim bilmiyorum?

süslüler merhaba, yol göstermenize ihtiyacım var. çalıştığım şirket küçülmeye gittiği için 4 kişi dün işten çıkarıldık(gizlinot: en son başlayanlardan biri olduğum için çıkarıldım). sağlık turizmi sektöründe çalışıyorum 6 yıldır ve yöneticilik geçmişim var. iki tane ingilizce sertifikam var, üniversite öğrencisiyim ve henüz 23 yaşındayım. övünmek gibi değil ama alanımda çok başarılıyım, dünden beri alanımda çok iyi firmalardan çok iyi teklifler aldım. artık bu alanda çalışmak istemiyorum, geleceğimin daha iyi şekillenebileceği alanlara yönelmek istiyorum ama başka sektörde pek tecrübem yok, ne önerebilirsiniz bana? hangi alanlarda iş bakabilirim ya da önereceğiniz kurslar, eğitimler var mı önce kendimi iyice geliştirip alan değiştireyim?

1. a1 neden güldüğünüzü ya da inanmadığınızı anlamadım iki tane i̇ngilizce sertifkasına sahip olmak çok mu zor ya da alanımda iyi firmalardan teklif almam? 23 yaşında 6 yıllık tecrübeniz ve yöneticilik geçmişiniz olunca teklif almak şaşırılacak bir durum değil.

2 haziran 2023 18:57

2. A1 bazılarımızın erken hayata atılması gerekiyor hatta belki inanmazsınız ama 12 yaşında çalışmaya başladım, 6 yıl önce tercümanlık yapmaya başladım ve çalıştığım firmada 3 senenin sonunda terfi alıp bir departmanın yönetici pozisyonuna yükseldim. Eğer güçlü bir LinkedIn profiliniz ve bağlantılarınız varsa 1 günde birkaç teklif almanız da çok normal. Tavsiye istemiştiniz buyurun, iyi bir LinkedIn profili ve network oluşturmak.

2 haziran 2023 19:04

3. Kimseye kendimi inandırmaya çalışmayacağım zaten üniversite diplomam olmadığı için yapabileceğim başka iş var mı diye soruyorum. Benden büyük ya da daha tecrübeli süslüler varsa önerilerine açığım, isteyen olursa CV bırakabilirim.

2 haziran 2023 19:12

4. A4 ciddiye aldığınız için teşekkür ederim. sağlık turizmi sektöründe çalışıyorum ve yaklaşık 6 sene önce tercümanlık yaparak başladım sektöre, aynı firmada 3 yılın ardından bir departmanın yöneticisi oldum. Yaptığım öyle aman aman bir şey yoktu bu sektörde iş bulmak çok kolay çünkü çok zor bir sektör. Tercüman olarak kliniklere başvurarak başlayabilirsiniz bu alanda gelişmek istiyorsanız. Sağlık turizmi ingilizce belgesi ve tömer ingilizce sertifikası aldım bu sayede tercümanlık mezunu olmasanız da iş bulmanız kolaylaşıyor. Bir yerde uzun süreli çalışıp "görev adamı" olduğunuzu gösterirseniz bir yerin sorumlusu ya da yöneticisi olabilirsiniz. Sektörde çok yabancı çalışan var dil gerektiği için ve Türk yönetici ve patronlar aslında türklerle devam etmek istiyor. Biraz ırkçı bulabilirsiniz bu durumu belki ama geçerli çok sebebi var yani Türk olmam da yönetici olmamda rol oynadı diyebilirim. Özetleyecek olursam ilk adım tömer sertifikası alıp kliniklere tercüman olarak başvurmak sonrası da biraz sizde bitiyor.

2 haziran 2023 19:37

5. nesine inanmadınız bu kadar çalıştığım iki müdürüm de lise mezunuydu

2 haziran 2023 19:40

6. a6 nereden tanıdınız beni şaşırdım. Muhtemelen aynı yerde çalışmışızdır ya da yakın çevremsinizdir merak ettim sizi çünkü beni tanıyan biri ile burda karşılaşmayı beklemiyordum. Özelden yazar mısınız?

2 haziran 2023 20:07

7. A4 rica ederim sektörün zorluklarından biri de aşırı mobbing olması zaten. Diş kliniği bir de biraz daha zor ben de son 1.5 senedir diş alanında çalışıyorum ve diş bölümü yöneticiliği yaptım o yüzden sizi anlıyorum. Bu alanda ilerlemek istiyorsanız ve bodrumda yaşamıyorsanız istanbulda küçük saç ekimi ya da karma klinikleri öneririm daha kolay olur. Sertifika olayına da gelince sizin çalıştığınız yer nasıldı bilmiyorum ama tercümanlık mezunu olup da bu işi yapan 5 kişi ile çalışmışımdır ben bu zamana kadar. Sertifika olmadan da yapabilirsiniz zor olsa da ama ingilizce mülakatta çok başarılı olmanız gerekli.

2 haziran 2023 20:32

8. a6 cevapları silip yazmadınız :,) teşekkür ederim yine de.

2 haziran 2023 21:01

9. Tomer sertifikasiyla tercuman oldun he mi dhdjdjkdldnd

2 haziran 2023 22:53

10. Gerçekten saçma sapan kişilerle uğraşamayacağım, sektör değiştirmek istiyorum ve yol gösterebilen birileri çıkar umuduyla yazdım ve hata ettiğimi anladım. Sektörü bilmeyen çoluk çocuk burada inanmayabilir benim sorunum değil. LinkedIn hesabımın linkini de paylaşıyorum inanmayanların yorumunu beğeniyorum bakabilirsiniz. 23 yaşında böyle olmak isterseniz feyz alın profilimden. Kibarlıkla sizlere karşı bir yere gelemeyeceğimi anladım çünkü. Gerçekten fikri olanlar dışında cevap yazmazsanız sevinirim.

(link: https://www.linkedin.com/in/aleyna-ayna-358313149 )

2 haziran 2023 23:03