selam arkadaşlar, bu tanı "h52.6 - refraksiyonun diğer bozukluklari" ne anlama geliyor acaba?

ya da bunun ne olduğunu anlatan bir kaynak var mı acaba ben bulamadım da.

1. Gözlük takmalısın demek

11 ağustos 2021 21:18

2. Teşekkürler anonim 1 ama bu teşhis benim anneme konulmuş Yani e nabiz dan baktım ben doktor böyle girmiş.

Ama doktor ona, sen bir göz travması mi geçirdin.(gizlinot: Goz ameliyatı, travması vs. Geçirmedi.) Merceğin yok. Senin için gözlük faydalı olmaz. Retina bölümü olan bir hastaneye git, takip edilmesi lazım demiş. Ben bilgi bulmaya çalışıyorum bu mercek olmaması vs. Gibi şeylerle ilgili bulamadım. Sonra üstteki tanıya baktım e nabizdan ona göre aradım yine bulamadım.

Simdi retina bölümü olan hastaneye gideceğiz tabi. Ama kısa vadede bulunabilen bir randevu yok. Annem de panik yapıyor. Ben de aşağı yukarı ne anlama gelir diye bilgi edinmek istiyorum doktora gidebilene kadar.

11 ağustos 2021 21:29

3. Her doktorun dediği illa doğru diye bir şey yok süslüm. Ben annemi istanbulda bi fakültede özel muayene yapan ve kolay kolay randevu bulunmayan bi prof öğretim görevlisine götürmüştüm. Asla göremez kör kalmış benim yapabileceğim bir şey yok demişti kadın. Dünya başımıza yıkıldı. Ertesi gün başka doktora gittik doktor güldü annemi ameliyat etti %100 görüyor şimdi :)

Sağlık sektöründe minimum 2 doktora gitmeden söylenene inanmayın ve strese girmeyin.

11 ağustos 2021 21:39

4. Çok teşekkür ederim anonim 3, haklısınız. Bence de panik yapılmamı ama annem yapıyor maalesef. Belki yanlış mı anladı doktorun söylediklerini bilemiyorum da bakalım.

11 ağustos 2021 21:58

5. Süslüm istanbuldaysanız veya gidebilecek durumdaysanız birkaç doktor önerisinde bulunabilirim size. Çünkü biz de aynısını yaşadık tahmin edebiliyorum nasıl hissettiğinizi.

12 ağustos 2021 12:42

6. Anonim 3, İstanbul'dayız evet. Önerilerinizi duymak isterim. Çok teşekkür ederim.

Sizin sıkıntınız ne olarak tespit edildi acaba ?

12 ağustos 2021 23:28

7. Süslüm fakültedeki prof annemin retinasında tümör olduğunu söylemişti. Daha sonra diğer doktorlar retinada sadece leke olduğunu söyledi. Görmesini engelleyen şey kataraktmış. Katarakt alınınca görmeye başladı. Biz bu süreçte prof murat öncel (nişantaşı'nda muayenehanesi var bi de liv hastanesinde de muayene yapıyor) ve prof banu coşar (acıbadem maslak hastanesi de çalışıyor) çok memnun kaldık. İkisi de gayet açıklayıcı anlatıyor sorunu ve hastayı rahatlatıyor.

12 ağustos 2021 23:48