selam süslüler benim gibi olan var mı, tembellik depresyon?

süslüler uykuyu birçok şeyin önünde tuttuğumu farkettim. erteleyebileceğim bir şey varsa erteliyorum ve uyuyorum. remote çalışıyorum öğle aralarında genelde uyuyorum zorunda olmasam uyanmam. çoğu şeyi yapmak zor geliyor. hafta sonu uyumazsam geriliyorum tüm işlerimi istediğim kadar uyuduktan sonra halletmek istiyorum. (uykumu alsam bile yatmam gerekiyor) hiç bi zaman da zor uyandırılan biri olmadım bu arada okula vs hep kendim kalktım o konuda sıkıntı yok ama çok muzdaribim bu konuda. tembel miyim üşengeç miyim başka bir sorunum mu var bilmiyorum. benim gibi olan var mı? az cevap gelirse soruyu tekrar sorabilirim kusura bakmayın süslüler :) <3 bir çözüm arıyorum çünkü..

1. BENDE AYNI BÖYLEYİM SÜSLÜM VE A1 SÖYLEDİĞİN ŞEY BENİM İÇİN DOGRU SANIRIM

2 kasım 2023 12:57

2. A1 mesela ne olabilir bu amaç?

2 kasım 2023 13:03

3. a4 gayet iyi uyuyorum :( 12-2 gibi uyuyup 9 gibi kalkıyorum.

2 kasım 2023 13:10

4. a4 süslüm 12de uyusam da durum aynı oluyor genelde :')

a1 süslüm hayat amacım var ama çok da tutkulu değilim güzel bir işim var başarılı da sayılırım sevilirim ama bu uyumamam ya da yataktan çıkmam icin bir sebep değil

2 kasım 2023 13:37

5. süslücüm kendine sadece bir haftalık bir program yap ve yapacağın her işi sadece 20 dk yapmak istediğini söyle kendine. Mesela dil öğrenmek, spora başlamak gibi bir şey bul ve yataktan kalkmak istemediğinde de ki tamam şimdi sadece 20 dkliğine deneyeceğim yapmayı hala yatmak istersem yatağa döneceğim bu şekilde çok da yorucu gelmeyecek :)

2 kasım 2023 14:21

6. a6 süslü ben dümdüz tembelim bence ya.. dışarı çıkıp hava almak da zor geliyor ama evde de öyle mutsuz değilim annemle yaşıyorum ve kendisiyle de mutluyum keyifliyim. ama dediğini araştırıcam :)

a7 süslü bu da çok mantıklı teşekkür ederim önerin için. <3

2 kasım 2023 14:53

7. her şeye depresyon demeyi bırakın artık. tanısını almış depresyon hastalarının kredisini düşürüyorsunuz böyle rahatça ağzınıza dolayabilmeniz yüzünden. "depresif hissediyorum" diyebilirsin depresyon yerine

2 kasım 2023 22:39

8. a9 benim diyeceklerimi demişsin çok teşekkür ederim. 💘

psikiyatriye gidiyorum yaygın anksiyete bozukluğu teşhisim var ve ilaç kullanıyorum. kontrolleri 3 aya yükselttik, ben 2.5 aydır bu haldeyim. depresif olmak veys depresyonda olmak bana çok uzak bir durum değil yani onun için özellikle belirttim

2 kasım 2023 23:42

9. a8 evet depresif hissediyorum demek doğru olabilir bazen ama bu ss "tembel miyim üşengeç miyim başka bir sorunum mu var bilmiyorum" demiş zaten. belki tembellik belki depresyon, bilmiyorum diye soru açmış, muhtemelen uzun süredir onu rahatsız eden bir durum ki depresyonda olabileceğini düşünmüş. ben de teşhise sahip bir insanım ama teşhisi konmadığı için birine sen depresyonda olan hastaların "kredisini düşürüyorsun" diyemem, teşhisi konmadı diye hasta değil denemez, herkes psikolojik hastalıklara sahip olabilir, o kişinin doktoru ya da terapisti olmadığımız için de kendi kendimize bu konularda konuşmasını engelleyemeyiz. artık ilgi çekmek için olmamasına rağmen yardım eli uzatmaya çalışan insanlara da bu cümlelerin söylendiğini görüyorum.

eğer sorununuz olduğunu düşünüyorsanız bir psikiyatrist veya terapist görüşebilirsiniz. terapi almak için illa bir hastalığa sahip olmanıza da gerek yok ss, eğer sorununuz kaynağı tembel olmanız ve bundan kurtulmak istemenizse de terapi alabilirsiniz. kan değerlerinize baktırmanızı öneren süslüye de katılıyorum. eğer normalse ve siz kendinizi yine de bu konularda rahatsız hissediyorsanız o zaman ilgili alanlardan yardım alabilirsiniz.

2 kasım 2023 23:42

10. süslü yorumunu güncelledin, tekrardan teşekkür ederim 🙏🏼