seri katillerin ıq sunun yüksek olması tesadüf mü?

saçma bi soru oldu ama olsundu.

1. belki zeki insanlar sadomazoşistik faaliyetlere normal insanlara göre daha eğilimli olabilir.

18 ağustos 2023 14:35

2. 1- bu aslında bir mit. Normal zekada hatta normalin altında zekada pek çok seri katil var. Ayrıca çoğunun sosyal becerileri de çok düşük. Ted bundy'nin bu kadar ünlü olmasının nedeni klasik seri katil profilinden daha farklı olması hatta.

2- seri katillerin kol gezdiği dönemler, hem kriminal teknolojinin şimdikinden çok daha geride olduğu hem de genelde tüm dünyada karışıklıkların olduğu dönemler. örneğin dünya savaşı dönemleri pek çok bu şekilde yakalanmadan uzun süre cinayetlerine devam eden katil var. Hatta bunlardan bir tanesi doktordu ve sonrasında muayenesinin altında pek çok ceset buldular. Hem kim kime dum duma bir dönemden bahsediyoruz hem de ellerinde yeterince teknoloji yok. Görgü tanığı ve çok kör göze parmak kanıtlar yoksa ve cinayeti işleyen eyaleti terk ettiyse geçmiş olsun. Uzun bir süre eyaletler arasındaki emniyet güçleri arasında bilgi paylaşımı olayı yoktu. Yani yeni bir eyalet, hop yeni bir hayat demek. O yüzden genelde bunların eyalet eyalet dolaştıklarını görürsünüz bir yerde kalıcı olmazlar.

18 ağustos 2023 14:46

3. a2 yi okudum hak verdim şimdi a5 i okudum ona hak verdim ksksksks. Kararsiz kaldım. a5 o dönemlerde yetersiz teknoloji sebebiyle polislere yakalanmaları daha zordu kesinlikle katılıyorum. Zodiac takma adlı katil vardı resmen polislerle oyun oynuyordu mektup birakiyordu onlara ve asla bulunamadı .

18 ağustos 2023 15:08

4. Şimdiki teknoloji olsa zodiac ı yüz kere yakalamislardi

18 ağustos 2023 15:09

5. İnternete bakınca birkac ornek disinda ortalama IQ'larının genel popülasyonun altında olduğu yazıyor. Böyle olması da normal, çünkü Aspd de diger bozukluklarla birlikte (en çok adhd ile) görülen bir bozukluk.  Adhd ve otizm gibi ortalama zekanın normalin altında olduğu, fakat normalin çok altında ve çok üstünde birey oranının da normalin üstünde olduğu bir bozukluk büyük ihtimalle.

18 ağustos 2023 18:04

6. A2, gününüzde "seri katil" tanımına uyup da yakalanamayan kayda değer sayıda bir insan olduğunu sanmıyorum. Türkiye gibi artık bırak suçluyu yakalamayı hapishaneler dolu diye sürekli af çıkaran ülkelerden ya da afrika'nın ücra köylerinden bahsetmiyorsak tabi ki. insanlara seri katil olayları çok gizemli ve heyecanlı geliyor farkındayım ama ortalamanın çok üstü zekaya sahip birisi için bile modern dünyada öyle elini kolunu sallayarak hiçbir delil bırakmadan dolaşmak kolay değil. Ne fiziksel olarak ne de internette hiçbir delil bırakmaması lazım. Görgü tanığı olmamalı. Kurbanlar arasında herhangi bir bağlantı olmamalı. Cinayet aletlerini ortadan kaldırabilmeli. Evet zeki bir insan belki bunu kusursuz bir şekilde kağıt üstünde planlayabilir ama şans faktörü her zaman var. Hiçbir şey planladığı gibi mükemmel gitmeyebilir. Ha bir cinayette sorunsuz gitti diyelim peki diğerlerinde de gidecek mi?

18 ağustos 2023 21:26