sevdiğim kisi ile aramda yas farki var ailemle nasil tanistirmaliyim?

susluler merhaba ben 26 yasindayim. iki senedir çalışıyorum. meslegim isim gücüm yerinde yani oncelikle bunu soyleyeyim. universite döneminin basinda tesadufen bir restoranda birisi ile tanıştım. surekli gidip geldigim bir yerdi. sonrasinda tanıştık ettik derken muhabetimiz ilerledi. aramizda 20 yas var. bu yaş meselesi konusunu da aramizda epey konuştuk. kendisinin de bu konuda tereddutleri vardi. nasil olucak aileler ne der gibilerinden. bu sekilde tanıştık sevgili olduk. beraber cok uzun zaman gecirdik cok seyler yaşadık. o işsiz kaldi ben para verdim. ben issiz kaldim o bana verdi. hasta oldum bir donem, ailemin saglik sorunlari vardi. o donem hep bana yardimci olmak icin ugrasti elinden geleni yapti. kisacasi maddi seylerin dışında cok paylasimimiz oldu. zor gunler gecirdik. sinir seviyesini, bana olan davranislarini hep olctum. 7 senedir beraberiz. su an kendisinin de isi iyi. senin tayinin nereye cikarsa ben gittigimiz yerde mekan isletirim ya da otellerde mudur olarak çalışırım diyor. artik evlenmek istiyoruz. yalniz aileme nasil soyleyecegim hic bilmiyorum. ailem ne der bu kadar yas farkini kabul edeceklerini hic zannetmiyorum. bu yas farki dışında bir sorunumuz yok. belki siz de fazla bulacaksiniz. ama benim sorum su siz benim yerimde olsaniz ailenizle nasil tanistirirsiniz. bu arada ben onun ailesi ile tanıştım. onlar da yas farkini fazla buldu ama sorun etmediler sonrasinda.

1.  Merhaba, ailenizi en iyi siz tanırsınız. Nasıl bir düşünce yapıları var? Mesela benimkiler hmmm çokmuş ama sen mutluysan bir şey diyemeyiz derler geçerler. Sizin cevabınız ne bu soruya süslüm? Ki evet bence de 20 yaş fark biraz fazla ama siz çok mutluysanız, seviyor seviliyor ve saygı görüyorsanız kimsenin bir şey demeye hakkı yok bence. Umarım çok mutlu olursunuz.

14 ekim 2020 18:35

2. hic bu kadar yas farkı olan biriyle tanisip evlenmeyi dusunecegimi ben de düşünmezdim. ama büyük konusmamak lazimmis. ben zaten davranis olarak da biraz olgun bir insanim. sevgilim bana gore daha eglenceli gezmeyi cok seviyor. tatil gunleri bos oturduğunu hic görmedim. bulusamazsak bile o kendisi tek başına gider bir yerlere. beni dengeliyor modumu yukseltiyor yani. o yüzden yas farki ile bir sorunumuz olmadı. kendi ailemde de mutlu bir insanim. annem ve babamin hep iyi bir iliskileri vardı. cocuklugum hep mutlu bir ailede gecti. kiz kardesim var onunla da aram gayet iyi. babam 2 sene once vefat etti. o donemde de hep yanimda olmuştu. surekli yiyecek bir seyler alip bunlari eve götür dolaba at derdi. o donem annemin hastaliklari vardi. bize doktor bulmaya calisti vs. psikolojik bir etki neden var mi onu ben de cok düşündüm. ama bulamadim. bütün bunların dışında karakter olarak gercekten evlenmek istedigim birisi. boyle bir insan iyi bir eş, baba olur diye düşünüyorum. kendisi ger gittigimiz yerde beni tanıştırdı. arkadaşları beni oldukca genc bulsa da tanıştırdı cekinmedi yani

14 ekim 2020 18:50

3. O zaman bir akşam annenizle kardeşinizi dışarı yemeğe götürün veya evde siz yemek yapın. Moralleri iyi olsun yani. Söyleyin gitsin. Büyük ihtimalle kötü karşılamazlar.

14 ekim 2020 18:55

4. Karar sizin kararınız, hayat sizin hayatınız. Fakat ileriki zamanları düşünmek lazım. Diyosunuz ya sevgilim bende daha eğlenceli diye. Bundan 15 sene sonra siz 41 eşimiz 61 yaşında olacak. Iyi düşünün derim çünkü daha çok gençsiniz. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

14 ekim 2020 19:06

5. 7 senedir berabersiniz ve bu adamla 19 yasinda iliskiye basladiniz? Adam o zaman 39 yasindaydi. Bu detaylari vermeyin ailenize. Ben bile kotu oldum acikcasi. Yeni olsa falan asilir derim ama ben sizin icin endiselendim, sevgilinizden korktum.

14 ekim 2020 19:12

6. esiyle arasinda 10 yas olan biri olarak soyluyorum ki iliskiniz saglikli olmayacak ileriki donemlerde. yas farki bana gore 10 11 falan son sınırdır 15 20 yas farki cok bence. cocugunuz olacak cocugunuzun gencligini bile goremeyecek belki esiniz. 46 yas sizin icin cok yasli. cinsel olarak bile bi kac sene sonra memnun olmayacaksiniz. ben anne olsam kizimin kendinden 20 yas buyuk biriyle olmasini istemezdim. kaldi ki 19 yasinda tanismissiniz adamla cok korkunc bence, cok toy zamaninizda tanismissiniz ve bence bundan dolayi da alisip 7 senelik iliski surdurmussunuz. ben sevgilinizin de iyi niyetli oldugunu dusunmuyorum acikcasi. bana cok yanlis geldi.

14 ekim 2020 19:28

7. yani gelecek hakkında düşünceleriniz nedir vs bilemem sadece çok tatlı geldiniz umarım kolayca halledebilirsiniz bol şans demeye geldim :)

14 ekim 2020 19:32

8. evet ben 19 yaşındayken tanıştık. ama o da benden akil alir ben de ondan akil isterim. dediginiz gibi ilerisi biraz problem ama ben cok cocuk dusunen bir insan değilim. bir cocugum olsa yeter. olmasa da olur. bilemiyorum etrafimda 40 yasinda evlenip cocugu olan birçok kisi de var. ama bizim durumumuzda yas farki asil mesele. yine de etrafimda yasitim erkeklerde arkadaslarimda evlenebilecek olgunluk görmüyorum mesela. yasitim erkekleri cok toy buluyorum. ben de keske aramizda 10 yas olsaydi diyorum. bazi seyler daha kolay olurdu o zaman... ayni sebeple annemin de isteyecegini düşünmüyorum. epey sasiracak ogrenince.

14 ekim 2020 19:40

9. sen 19 yaşındayken o 39 yaşındaydı! iğrenç bir şey bu ya midem bulandı!

14 ekim 2020 20:16

10. yani 10 yas olsa tamam ama adam babaniz yasinda. ablam.26 yasindayken benim babam 44 yasindaydi dusunun

14 ekim 2020 21:59