sevgili kedi anneleri evinizi nasıl temiz tutuyorsunuz?

şimdi bilgisayarın klavyesini süpürdüm de bir yumak kıl çıktı. sanki her yer tozlu gibi nası başa çıkıyorsunuz kuzum?

1. Kedimi her gün tarıyorum. Çok tüy döken, uzun tüylü bir kedi değil o konuda şanslıyım.

6 eylül 2018 15:16

2. 5 kediyle şu an için temiz tutmaya çalışamıyorum :D

bizim yavrular yeni yeni kuma alıştığı için her yere kum döküyorlar :D o yüzden süpürge her gün çalışıyor.cidden tüylerini tarasam da her gün silsem de her yerden çıkıyorlar.

koku için febreze kullanıyorum evcil hayvan kokusu olanından.

odamın birini hiç kullanmadığım için o odaya koydum tuvaletlerini mamalarını en azından orası kirlense de çok sorun olmuyor :)

karınca olmaması için de mamalarını genişçe bir sehpa vardı onun üzerine koyuyorum oraya gelmiyorlar.

ve sürekli evi havalandırmaya çalışıyorum

6 eylül 2018 15:34

3. sevgili (yazar: womaninred) gibi bizim evi de bu kadar çok kediyle temiz tutamıyoruz :)

evimizin kapalı, oda gibi olan balkonu kedilerin odası. orada iki koltukları, sehpaları ve tuvaletleri duruyor. temiz kaldığı süre sayısı 2 gün... o yüzden maksimum 3 günde bir süpürmemiz gerekiyor.

yatak odamı da yavru kedilere tahsis ettiğim için (gizlinot: kardeşimin odasına yerleştim) orası da çok kirleniyor. 2 günde bir temizliyoruz.

koku olmaması için 4-5 günde bir kumlarını koyduğumuz kabı yıkıyoruz. kumları günde 2 kere temizleniyor.

maalesef kedilerimizin büyük bir kısmı taranmayı sevmiyor. o yüzden tüy sorununu tüy toplayıcılarla çözmemiz gerekiyor. benim saçlarım da en az onların tüyleri kadar döküldüğü için kızamıyorum :p

camlarda sineklik olduğu için sürekli açık bırakmaya çalışıyoruz ama mutlaka gözetim altında tutuyoruz sinek, kuş görüp yaramazlık yapmamaları için.

6 eylül 2018 15:59

4. bıkan ve inatla sabırla çalısan arkadaslarım teşekkür ederim.(yazar: fikrii) siz baya sistemliymişsiniz yalniz çok tebrik ettim. bizde de kullanılmayan bir tuvalet var belki bunu dusunebilirim. benimki taşındığımdan beri deli gibi tüy dokuyor. maması da hep iyi proplan almasam hills alıyorum. sanırım bi veterinere goturmem gerekiyor.

6 eylül 2018 16:24

5. (yazar: lysandra ) sinekliği açıyorlar aman dikkat. dorduncu kattan düstü benimki o gece ömrümün yarısı gitti ölüp ölüp dirildim. bir sey olmadi sukurler olsun ki. ama düşüp ölen çok var :( nolur dikkat edelim.

6 eylül 2018 16:27

6. ben bu konuda cok dertliyim, etrafim da umursamayan cinlilerle dolu nolur bana bi ogretin bu isi ya. simdi ben evdeki kullanmadigimiz bir odayi kediye tahsis ettim :))) dip dibe degil ama kumu bi kosede, suyu mamasi bi kosede olcakti ama kum o kadar koku yapiyor ki mecburen mamalari disari aldim.. bu odada hem merkezi klima hem cam var. cam biraz garip bi cam, kedi oraya zaten cikamiyor, hem de tel var, ben yine de bir sekilde oraya ulassa dahi sigamayacagi kadar acarak aralik birakiyorum onu (butun duvar cam oldugu icin bakinmak icin oraya cikmasina gerek yok) klima da 7/24 calisiyor o odada hava sirkulasyonu icin. tek cami acik birakamam cok nemli ve sicak yapis yapis oluruz kufleniriz hep beraber. klimayi da tek basina calistirirsam taze hava yok koku hic gitmiyor bu sefer. kumunu gun asiri temizliyoruz, tofu kullaniyoruz kum olarak. en dogal temiz bu geldi gozume, buradaki kanadali bi abla da kokusu yok gibi dedi, parcalari da minnacik patilerini tahris etmiyor, tuvalete atip sifonu da cekebiliyorsun eriyor falan, iyi bi fikir gibi gelmisti. fakat les gibi kokuyor arkadas. tuvaleti epey buyuk icindeki kumun tamamini surekli atmiyoruz o yuzden. sanki asil sorun o gibi hissediyorum siz bunu her hafta komple atiyor musunuz nasil yapiyorsunuz? (link: https://www.amazon.com/Pidan-Studio-Litter-Design-White/dp/B01E5XTHCO tuvalet olarak sunu kullaniyoruz heyyula gibi), cok pismanim el kadar hayvan napicaksa bunu. kapisindan kafam sigiyor o boyutta dusunun iste. ben daha kucuk bir tuvalet alsam, her hafta ya da bir kac gunde bir kumun tamamini cope atsam oyle daha mi uygun olur? tuvaletin kendisi plastik sanki ona da koku siniyor, bunun boyle akilli materyal kesin kokmaz nano teknolojik kaplama falan gibi biseyi var mi acaba? bir de kum olarak cok cesit var neyi onerirsiniz? benim bi derdim de su, burada boyle seylerin denetimi yok gibi bisey. ozellikle kokulu falan seyler alip kedimi zehirlemek istemiyorum. insanlara neler yediriyorlar kedinin kumuna arsenik koyar bunlar. sprey var demissiniz, bunu kuma mi sikiyoruz odada havaya fis fis oyle seyler mi? zarari olmaz mi minnacik cigerlerine? beni bi kurtarin ne olur gozunuzu seveyim ya cok daraldim bu koku sorunundan kesin biseyleri yanlis yapiyoruz biz.

7 eylül 2018 04:42

7. (yazar: Ece) bentonit kumda koku olmuyor. Kutu çok büyük dediniz diye özellikle tavsiye vermek istedim (benim kedim çok büyük olduğu için kutusu da büyük). Kutuya bi 10 kg falan kum doldurunca çok iyi topaklanıyor. Diğer türlü kutunun dibine falan yapışıp temizlenmiyor topaklar, o da kokuyor. Bir de her gün temizliyoruz. Kum seviyesi azaldıkça da ekliyoruz. Ama komple döküp atmayı iki-üç ayda bir yapıyoruz. Başta biz de az az koyup komple dökerek yapalım dedik, ama daha pis oldu kutu. Sürekli kutuyu yıkamak gerekti.

Soru sahibi bunun dışında size önerim iyi ev süpürgesi, miele allergy var bende (kedi köpek toz her bir şeye alerjim de var), çok rahat oluyor. Cats and dogs kullananlar da memnunmuş (karbon filtreli) , ama allergy'nin hepa filtresi daha iyi,hiç toz kalmıyor evde. Kum kutusunun filtresini de arada değiştirebilirsiniz (ben nadir de olsa yıkayarak kullanıyorum, 7-8 ay falan oldu kutuyu alalı).

7 eylül 2018 08:22

8. ben atalim sik sik degissin diye ayyyynen dediginiz gibi daha az koyuyordum, simdi baktim aldigim paket 7 litreymis, ben tamamindan az koyuyordum, 4,5-5 belki, tam ustune bastiniz altina yapisiyor. bi dahaki sefere iyice doldurayim kum havuzu gibi o zaman cok tesekkur ederim. Filtreli mi sizin tuvalet kumun filtresini degistiriyorum demissiniz? Bi de bunun altina bi pad gibi bisi falan koyamaz miyiz, plastige yapismasin diye? Posetler var ama bizimki poset hastasi, orada poset oldugunu fark ederse paramparca edene kadar cikmaz tuvaletten.

7 eylül 2018 09:08

9. en az haftada 2 kere süpürüyorum. uzun tüylü bir oğlumuz var taranmaktan nefret ediyor ama gün aşırı tarıyoruz. kum kabı hergün temizleniyor ve kum kabının önüne paspas koydum dışarıya kum taşmasını epey önlüyor. febreze in hayvanlar için olan fısfısından da sıktım mı mis :) ama ev tüy içinde de olsa o benim canım oğlumdur

7 eylül 2018 11:03

10. Karbon filtre var kutunun üst kısmında. O da kokuyu biraz hapsediyor. Değiştirilebiliyormuş ama ben sadece eldiven giyinip sabunla suyla yıkıyorum o filtre çok kirlenince, aynı davlumbaz filtresi yıkar gibi :) bu filtre, sünger gibi, siyah bir şey oluyor. Sizin paylaştığınız linkteki resimde göremedim.

7 eylül 2018 15:21