Hala Türkiye'de drluk mu yapmak istiyorsun?
Anonim 1 hemen kaçması mi gerekiyordu? Teallam.
zor süslü. ben de öğrenciyim henüz ama asistanlarla konuşmuştum, özellikle son 2 senedir puanlar iyice tavan yaptı. sbs gençliği tus'a da gümbür gümbür girdi ve geçen her senede puanlar daha da yükseliyor. daha birkaç yıl önce 70-71 ile derma kazanıyordu insanlar şimdi daha da yükseldi (periferden bahsetmiyorum sanırım oralara 72 ile falan hala girilebiliyor) ben hep derma isterdim tıp kazanmadan bile önce ancak 2. sınıfta bu hayalden vazgeçtim :') o denli tus kasacak toto yok bende, kasmak için istek de yok, realist olmak lazım. mesela bizdeki bi derma asistanı sohbet arasında 5. sınıftan itibaren sıkı çalıştığını söyledi, "sıkı"dan kastı ne bilmiyorum, açıkçası detay da sormadım çünkü bilmek dahi istemiyorum........ ama cidden çalışırsan yapılmayacak bir şey de değil bence. min iki sene sosyal hayatı sıfırlamak gerekiyor ve aralıksız devam etmek için o motivasyonu bulabilmek tabii. çok zor ama imkansız değil bence. ama bana sorsan o kadar emeğe, zamandan fedakarlığa değer mi? değmez. tus için çalışılan bilgilerin yarıdan fazlası tustan çıktıktan sonra işine yaramayacak, kısa sürede de unutulacak zaten. kısacası allah tus'un belasını versin.
millet manyak gibi çalıştığı için. dermatolojinin ortalama puanı 70in üstünde, zaten 69a bile dermatoloji yok. bunun dışında dermatolojide, kozmetoloji eğitimi vermeyen hastaneler var onların bence pek artısı yok, dermanın asıl para getiren kısmı kozmetoloji çünkü.
Cevap verenler için teşekkür ederim. Bu derma kazananların sıkı çalışmaktan kasıtları ne acaba :') ne kadar sıkıdır ki?
günlük kronometre tutuyorlar en az 8 saat ve su içerken bile durduruyorlar falan. sıfır şaka. çalışma salonlarına battaniye ile gelen gördüm. benim kadın doğum hocam zamanında 70le girmiş. 4ten beri çalıştığını söylüyor(gizlinot: hocamız genç 32 yaşında falan). bazı derecelerin de 4. sınıfta bile denemelerde 60 aldığını bile duydum. akıl almaz bir hırs var maalesef.