sevgilim 3-4 haftada bir ot içiyor. ben bunu maalesef evlilik arefesinde öğrendim?

ne benim, ne de onun ailesinde boyle bir şey yok. kendi kuracağım ailede de olsun hiç istemiyorum. ama birbirimizi gerçekten çok seviyoruz. aynı eve geçtiğimiz zamandan sonra artık kullanmamasini rica ettim ama resmen kavgaya dönüştü. ben zaten çok nadir kullanıyorum, sanıldigi gibi zararlı bir şey değil vs. diyor ve vazgeçmiyor. burada ot kullandığı için lincleyecek insanlar olacaktır ama ben objektif bakabilecek insanlara soruyorum. benim yerimde olsanız, çok çok iyi anlaştığıniz ve birbirinizi çok sevdiğiniz biri ile yıllarınızı bu sebeple ayırır mıydınız, yoksa bunu tolare eder miydiniz.

1. Bunu ot özelinde söylemiyorum. Ot, sigara, alkol vs farketmez beni rahatsız edecek seviyede kullanıyorsa ayırırım, napayım. Tolere etme noktası kişiden kişiye değişir bu yüzden. Ben derim ayda 1 içmesi sıkıntı değil sorun etmem, başkası için 3 ayda bir içmesi bile sıkıntı olabilir. Size kalmış yani.

21 ağustos 2022 12:55

2. Hiç böyle insanlarla ve ortamlarda bulunmadigim için sonrasında ne olur hiçbir fikrim yok. Kenan İmirzalıoğlu ağır uyuşturucu bağımlısı diye biliyorum, mor ve ötesindeki çocugun adı neydi, o mesela kullanıyor ot. İkisinin de devam eden mutlu ilişkileri var. Bana öyle bir anlatiyor ki ben mi abartiyorum diye düşünüyorum. Ne gibi sonuclar doğuracağı hakkında bir bilgim yok

21 ağustos 2022 12:56

3. Ya mesela arada bir içki icmek var, alkolik olmak var. Ot bazi ulkelerdr serbest olan bi sey mesela artik. Sevgilin ne sıklıkla içiyor, ileride artar mi, bağımlı olur mu vs. Bunlari bilmeden bir sey demek cok zor. Hani kimseyle arada bara gidiyor, bira iciyor diye ayrilmam ama alkolik olsa ayrilirim.

21 ağustos 2022 12:59

4. (yazar: Anonim 3) şuan hala farklı şehirlerde yasiyoruz, sürekli bir arada değiliz, nikahtan sonra buraya yerleşecek. Benim yanımda kullanmadı hic. Benim böyle bir şeyi kabul etmeyeceğimi bildiğinden ilişkinin başında soylememis, sonrasında da hep fırsat kollamis da bulamamismis o fırsatı.... Neredeyse 2 yıldır beraberiz. Bu da bana yapılan ayrı bir ayıp tabi.

21 ağustos 2022 12:59

5. yani alt tarafi ot uyusturucu bagimlisi falan degil sonucta. ayrica cok da uzun araliklarda iciyormus. genc adam, ilerde aile sorumluluk bilinci artınca kendi kendine birakir diye dusunuyorum. evlenecek seviyeye geldiysen sen de az cok tahmin edersin zaten kontrolden cikacak bir kisiligi mi var yoksa sorumluluk sahibi ve kendini dusunuyor mu diye

21 ağustos 2022 13:01

6. Kullanım sıklığından bahseden susluler, evet bana öyle diyor, mesela dün konuştuk, şu 1 ayda hiç kullanmamış. Ben kafasız, leş bir insan miyim da bağımlı olacağım, kendime hakim olamayacağım vs. diyor. Ama çocuk sahibi olmak çok istiyoruz, ben ileride çocuklarımın babasının ot kullaniyor olmasını istemiyorum. Beni gerçekten çok rahatsız ediyor, aradaki sevgi olmasa ya da en başından bilseydim zaten asla kabul etmeyeceğim bir şey. Şuan bu ilişkiye yazık mi edeceğim onun ikilemindeyim. Ama anonim 3un dediği gibi, benim de düşüncem bunu ben farkedene kadar söylememiş ve belki de evlenene kadar söylemeyecek olmasıydı.

21 ağustos 2022 13:03

7. Şöyle ki benim erkek arkadaşım ve çevremdeki çoğu insan rahatlamak için ayda yılda bir kullanıyor. Başta ben de fazla önyargılıydım. Yakın zamanda denedim tamameb hangi düşüncelerle içtiklerini ne hissettirdiğini bilmek için. Bağımlılık vs yapmıyor öyle aşırılık da vermiyor sakinleşip mayıştırıyor o kadar. Gözde büyütmeye gerek yok avrupada markette satılıyor.

21 ağustos 2022 13:05

8. (yazar: Anonim 7) Öyle bir savunuyor ki bırakacağını pek sanmıyorum. Benim alerjim var, alerjisi olan da bir kedim var ayrıca. Kokulardan vs. çok etkileniyoruz. Evde tabii ki içmem diyordu telefonun başında, telefonu kapatmaya yakın 'soyle güzel bir film izlerken içsem ne olacak sanki' dedi. Bunu duyduktan sonra zaten inancımı daha çok kaybettim, bunun ileride aile içinde legal olması çok olası gibi geliyor... Çok üzgünüm...

21 ağustos 2022 13:07

9. Bu zamana kadar bilmiyor olmanız bana çok tuhaf geldi. Evliliğe kadar varacak bir ilişkide resmen saklanmış olması tuhaf değil mi. Ek olarak ben de uyuşturucu kullanan birini hayatımda istemem, ergen değiliz. Sosyal içici olarak keyifle alkol alınır ama kimyasal olmasa bile uyuşturucu bence ancak liselilerde, üni 1,2de zaten kafası çalışmıyor henüz diye tolere edilebilir.

21 ağustos 2022 13:07

10. (yazar: Anonim 8) peki erkek arkadaşınizla evlilik, çocuk vs. Gibi gelişmeler olsa yine devam etmesinde sorun görmez miydiniz? Yazıdan da anlaşılmıyor ama tamamen tarafsizca soruyorum, yargılama olarak anlaşılmasın yani. İşler biraz daha ciddiye binince bu durum sizi rahatsız eder miydi

21 ağustos 2022 13:09