sevgilim evlenmek istiyor, sizce ben doğru mu düşünüyorum?

sevgilimle 2.5 yıllık bir ilişkim var ikimiz de 2 yıldır çalışıyoruz. kendisiyle bu konuyu hiç yalnız konuşmadık ama ortak arkadaşların evlenmemizle alakalı sorularına kaçamak cevaplar veriyordum. o ortak arkadaşlarımıza benim ciddi düşünmediğimi onu oyaladığımı, hatta aniden onun ‘kıçına tekmeyi basabileceğimi’ vs konuşmuş ve bu bi şekilde benim kulağıma geldi. bu tarz konuşmasının verdiği rahatsızlığı geçtim onu gerçekten çok seviyorum. ama hayat düzenimi bir nebze oturtmuş olsam da yaşım henüz küçük ve 30-40 yıl evli kalacağım bir insanı 2.5 yılda tanıyabileceğimi sanmıyorum. bu evlilik konusuna küçüğüm cevabını verdiğimde bile içerleyen birisi onu kırmadan nasıl konuşmalıyım

1. Küçüğüm değil de, evlilik için gereken olgunluğa ulaştığımı düşünmüyorum denebilirdi ya da henüz evlilik için genç olduğumu düşünüyorum.

25 ekim 2022 08:59

2. Sana yetiştiren sizi ayırmaya çalışıyor dikkat et.

25 ekim 2022 10:54

3. Süslü olay bence o değil sen direkt bu çocukla evlenmek istemiyorsun. Bak ben ne işimi tutturabildim ne kendimi hazır hissediyorum evliliğe. Yani en son evlenecek insanlardan biriyim doğru dürüst 1 seneden uzun ilişkim de yok. Benim bile aşık olduğum anlaştığım biri mantığıma yatarsa ben bile ok olurum. Sen ya aşık değilsin, ya da mantığına yatmıyor (finansal durumu olabilir, bazı davranışları olabilir) bu çocukla 10 sene geçirsen de evlenmek istemeyeceksin. Ancak belki başka birini bulamadım bari bu olsun diye evlenebilirsin.

25 ekim 2022 12:23

4. Herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Bence de iletişim problemi var. Anlatan kız aslında iyi niyetle anlattı, ben de çok sinirlendim ama aradaki insanı zor durumda bırakmamak için sevgilimin yüzüne çarpamıyorum söylediklerini. Anon6 haklı olabilirsin, ama tam tersi bir soruda kız 23 yaşında olup bu düşüncelere sahip olsaydı buradaki kimsenin kızı destekleyeceğini sanmıyorum. Anon7 aslında onunla gerçekten çok mutluyum sadece geleceğe dair istek ve kararlarım değişkenlik gösterirse ve onunla çatışırsa diye korkuyorum o yüzden acele bir karar vermek istemiyorum

25 ekim 2022 13:16